Как да предпазим апартамент от крадци за Нова година? Работещи начини!

Новогодишните празници извън дома трябва да пораждат идеята за организиране на безопасността на вашия дом. В края на краищата този период се отличава със специално активиране на тези, които обичат да присвояват чужда собственост. Крадците са нащрек през лятото, тъй като има период на ваканция и през зимата, през ваканциите. Ако няма желание да станете клиент на бандата на крадците, тогава е по-добре предварително да се погрижите за предпазните мерки.

Преди да извърши зверство, крадецът ще организира известно наблюдение. Ако дъвката е внезапно залепена на вратата или в слота е поставен кибрит, това може да сигнализира, че нарушителят на закона е „погледнал“ този апартамент.

Не крещите на всяка стъпка, че апартаментът ще е празен на Нова година.

Крадецът обикновено е човек с голямо внимание и е в състояние лесно да получи необходимата информация. Често собствениците се излагат, като разкриват информация за напускането си, например в социалните мрежи.

Важно е да се имитира присъствието на собствениците в къщата.

Струва си да дадете резервен комплект ключове на добър приятел или близък роднина, нека този човек периодично влиза в апартамента, да се грижи за цветята. За убедителност той може да включи телевизора или музиката и, разбира се, светлината. Между другото, този подход ви позволява да промените показанията на електромера. За крадеца замръзналият метър за няколко дни е пряк стимул за действие.

Сега можете да закупите специално устройство, което ще ви позволи да създадете вид на присъствието на собствениците на къщата. Таймерът е особено популярен. Този механизъм е в състояние да включи светлината в къщата за определен период. Някои таймери включват осветлението по различно време.

Обикновено крадците избират времето на новогодишните празници, за да откраднат.

Като по-сложен вариант можете да помислите за инсталиране на сензор, който реагира на приближаването към вратата. Когато сензорът се задейства, може да се включи магнетофон, на който ще се възпроизведе кучешки лай или радиопредаване.

Не забравяйте да помолите някой да извади пресата и листовките от пощенската кутия.

За безопасността на ценните неща е по-добре да ги скриете на различни места, но кешът не трябва да е очевиден. Крадците знаят наизуст спално бельо, книги, бъчви за отводняване и други ежедневни места. Всичко, което е от особена стойност, трябва да бъде скрито при роднини или близки приятели.

Би било доста добре да се обърнете към охранителни компании, които осигуряват безопасността на апартаментите. В този случай, дори ако крадецът се окаже много пъргав и избяга, компанията ще трябва да компенсира всички нанесени щети.

Ако не е възможно да инсталирате аларма, тогава можете да изплашите нарушителя на закона с хитрост. За да направите това, трябва да залепите стикер на вратата, който ви казва, че апартаментът е под надеждна защита. Обикновено крадците не рискуват и се опитват да заобиколят такива апартаменти и къщи.

Опасността може да се окаже в очакване и от комуналните системи.

В случай на пробив на тръба, всички съседи, както отдолу, така и отгоре, ще останат без вода. След „дехидратация“ през щранга можете спокойно да се страхувате да не станете враг номер 1 за съседите си. За да предотвратите катаклизма, струва си да изключите водата в апартамента по време на отсъствието. Наложително е след затваряне на клапана да е необходимо крановете да се отворят за известно време, за да се източи остатъчната вода.

  • Ако хладилникът няма какво да охлажда, тогава е по-добре да го изключите, дори ако този "работохолик" ще си почине малко. Същото трябва да се направи с всички електрически уреди в къщата.
  • Преди да отидете на почивка, трябва да направите запис на телефонния си секретар и дори по-добре да организирате пренасочването на разговори.Вентилационните отвори, прозорците, балконската врата - всичко трябва да бъде затворено.
  • Наложително е да подредите нещата в апартамента и да се отървете от боклука. Настройте радиото на канал, където те говорят повече, а не пеят песни и е по-добре да направите приемника по-силен.

Може би планираното пътуване ще бъде чудесно оправдание да опознаете съседите си. Не са редки случаите, когато възрастните двойки дори се грижат за дома на някой друг с радост. Разбира се, като благодарност за подобна услуга си струва да им подарите малък, но приятен подарък.

Интересни статии...