Какво да подарите на приятел за Нова година 2021-2022?

На новогодишните празници искам да направя приятна изненада не само на роднини, но и на приятели, които вероятно също подготвят подаръци. Изобщо не е необходимо да давате нещо твърде скъпо за новата 2019 година, особено ако няма допълнителни пари за такива подаръци. Препоръчително е да помислите предварително какви подаръци ще подарите на приятелите си. Разбира се, не можете да дадете запалка на най-добрия си приятел; изненадата за Нова година трябва да бъде креативна и необичайна.

Нюанси при избора на подарък за приятел

Когато избирате подарък за приятел, помнете неговите хобита

Прекарвате много време заедно, знаете неговите предпочитания и вкусове, както и тайните желания, които той вероятно е изразявал неведнъж. Разбира се, едва ли ще реализирате световни мечти под формата на нова кола или селска къща, но вие сте съвсем по силите си да сбъднете по-реалистични желания. Също така, когато избирате подарък за новата 2019 година на най-добрия си приятел, трябва да вземете предвид някои от нюансите:

 1. Начин на живот, интереси и хобита на вашия приятел. Знаете много за живота на приятеля си, така че ще изберете подарък въз основа на неговите предпочитания.
 2. Тъй като се познавате от много години, много празници са изживени. Следователно вече можете да познаете доколко приятелят ви ще направи подарък за вас. Ще бъде неудобно, ако подаръкът ви за Нова година се окаже много по-скъп или, обратно, много по-евтин от подарък за връщане.
 3. Фокусирайте се върху професионалната дейност на приятел. Бизнесмен, спортист, в постоянни пътувания и командировки, цял ден пред компютъра - въз основа на това можете да изберете наистина необходимото нещо.
 4. В разговори вашият приятел може да спомене, че все още няма, например, тренировка. Или, пазарувайки с него, сте забелязали, че той дълго държи вещ в ръцете си, без да смее да го купи. Ето решението, каква новогодишна изненада очаква вашия приятел.

Вероятно знаете какъв подарък може да зарадва вашия приятел.

Необичайни новогодишни подаръци

Творческо нещо също може да бъде полезно, просто трябва да потърсите наистина оригинална версия. Как можеш да изненадаш? Какво да подарите на приятел за новата година?

 • Комплект тениски или тениски с необичайни надписи или рисунки. Нека това са няколко многоцветни тениски с някои забавни картинки или фрази. Сигурно знаете какво точно ще забавлява приятеля ви.

На бележка! Трябва да знаете точния размер, в противен случай тениските няма да работят.

 • Картина, нарисувана от вашата обща снимка. Можете също така да поръчате фото колаж с вашите снимки от изходящата година.
 • Дегустация на отлежало уиски. Професионален сомелиер ще разкаже историята на тази напитка, ще ви научи как да я използвате правилно, както и как да разпознаете наистина елитна напитка. Ако всички приятели се съберат в голяма компания, можете да се забавлявате много.
 • На неженен приятел може да бъде представен входен билет за стриптийз.
 • Майсторски клас по голф, билярд или друг спорт, който ще заинтересува вашия приятел.
 • Модел на радиоуправляван хеликоптер. Всички мъже в сърцата си остават малки момчета, които с удоволствие ще приемат нова играчка като подарък и ще я пуснат с детски емоции и възторг.

Практически изненади за новата година

 1. Човек, който прекарва много време зад волана на колата си, няма да има проблем да измисли какво да представи за новата година. Това може да бъде сертификат за измиване и химическо чистене на автомобил, масажно покривало на седалката, прахосмукачка за салона.
 2. За ценителите на кафето или чая като презентация е подходяща термо чаша с оригинален надпис или чаша, оборудвана с USB нагревател. На пръв поглед може да изглежда, че такъв подарък е твърде прост и банален, но всъщност тези, които обичат да седят пред компютъра, ще ви бъдат много благодарни за възможността винаги да пиете топла напитка.
 3. Овлажнител. С този подарък ще покажете колко важно е здравето на вашия приятел за вас. Малко вероятно е някой целенасочено да придобие такова нещо, което да бъде полезно във всеки дом.
 4. Топло одеяло. Незаменимо нещо през студените зимни вечери. Това е добър подарък за вашия приятел за новата година.
 5. Компютърна мишка, клавиатура, високоговорители, слушалки - ако човек е запален по компютрите, подобни подаръци очевидно ще го зарадват.
 6. За човек, който обича спорта, като презентация са подходящи следните неща: специална бутилка за вода, ръкавици за спорт, дъмбели, спортна чанта.

Забавни подаръци

Ако приятел има страхотно чувство за хумор, той със сигурност ще оцени забавен подарък за новата 2019 година.

 • Касичка със звуците, които издава, когато в нея попаднат монети.
 • Кутия с форма на книга, в която можете да съхранявате бутилка скъп алкохол или пура.
 • Ако приятел не е точен, можете да му подарите работещ будилник като подарък за новата година. Ако не откриете това технологично чудо, ще свърши гигантски будилник, като намек, че спътникът ви вече няма да закъснее.
 • Пеперуда от дърво. Този аксесоар изглежда доста смешно, особено ако към него добавите чорапи със забавни картинки или надписи.
 • Светещи маратонки. Вероятно знаете размера на обувката на приятеля си, но ако не сте сигурни, можете да се справите със светещи връзки.
 • Ако вашият приятел обича да прекарва много време в кухнята, приготвяйки разнообразни ястия, подарете му престилка с готин образ на мускулесто мъжко тяло.
 • Любителят на виното може да бъде представен с касичка за винени тапи и забавен тирбушон.

Като подарите на приятеля си избягал будилник, можете да бъдете сигурни, че той ще ви помни всяка сутрин.

Подарък за приятел, който има семейство

Когато избирате подарък за семейния си приятел, трябва да имате предвид, че подаръкът трябва да бъде споделен. В противен случай ще трябва да подарите малък подарък на всеки член на семейството. Какво можете да дадете на приятел със семейството си?

 1. Кошница за плодове. Много полезен и необходим подарък, особено през зимата, когато на организма така липсват витамини. Можете да поръчате готова кошница или да я напълните сами, като вземете предвид предпочитанията на семейството.

Важно! Такъв подарък трябва да се приготви непосредствено преди новата година, в противен случай плодовете могат да се влошат.

 1. Комплект чай или кафе. Добрите сортове в красиви опаковки са прекрасен новогодишен подарък за цялото семейство. Допълнете го с ръчно изработени шоколадови бонбони или кексчета.

  Такъв подарък ще зарадва не само вашия приятел, но и цялото му семейство.

 2. Състав с алкохол и сладкиши. Включвайки въображението си, можете да излезете с интересен вариант под формата например на новогодишна шейна от шоколадови бонбони, на която ще се вози бутилка шампанско.
 3. Маса за закуска, сервирана в леглото. Както вашият приятел, така и неговият съпруг определено ще оценят това нещо, ако то вече не е в къщата им.
 4. Фоторамка под формата на родословно дърво.
 5. Фигурка на брауни или семеен амулет под формата на подкова.
 6. Билети за концерт или театрално представление.
 7. Ако вашият приятел има деца, уместно е да им подарите сладки или фигурки на символа на предстоящата 2019 г. - прасе. Тийнейджърите ще се нуждаят от флашки, стойки за мобилни телефони, слушалки.

Направи си сам подаръци

Те ще бъдат подходящи в два случая: ако нямате средства да купите нещо или наистина знаете как да правите невероятни неща сами. Съгласете се, малко вероятно е вашият приятел да бъде доволен от някак си калдъръмен неумел занаят.И така, какво, направено самостоятелно, можете ли да представите на приятел в навечерието на новата година?

 • Ако знаете как да плетете, подарете му пуловер, чорапи или ръкавици, вдъхновени от зимата.
 • Хлебни изделия. Бисквитки, торти, кексчета, меденки - изберете по-проста рецепта, ако не сте сладкарски гуру.
 • Почувствана обувка със сладкиши. Шиенето на обувка не е трудно, техниката може да бъде разгледана в интернет. Напълнете го с бонбони, ядки, плодове и вашият новогодишен подарък е готов.
 • Основното подарък може да бъде допълнено с ръчно изработена пощенска картичка. Отново можете да намерите много опции в интернет и един приятел ще бъде много доволен да получи уникална пощенска картичка с пожелания и поздравления.
 • Сега е много модерно да правите сапун у дома. Това е съвсем просто да направите това, но в крайна сметка ще получите интересни фигури от естествен сапун. Помислете какво точно ще зарадва приятеля ви: модел на състезателна кола, самолет, бутилка уиски или още по-добре, направете много различни опции и опаковайте в една кутия.

Списък на нещата, които не си струва да се дават

 1. Фигурки, фигурки, играчки, които определено ще заемат място само в скрина.
 2. Неща, които индиректно подчертават недостатъците във външния вид на приятел. Дори самият той да може да им се присмее, не е обичайно да напомня за това още веднъж. Например определено не бива да давате на плешив приятел комплект четки за коса.
 3. Презентации с подчертан сексуален оттенък. Може би в приятелски кръг можете да си позволите този вид шега, но съпругата на приятеля едва ли ще одобри тези подаръци.
 4. Не бива да давате бельо дори на най-близките си приятели, нито на мъже, нито на жени.
 5. Подаръчни комплекти с пяна за бръснене, душ гел и шампоан. Това е твърде тривиално, особено след като такъв подарък ще означава, че просто не сте мислили за подаръка и сте го купили в най-близкия супермаркет по пътя си към дома.
 6. Животни. Само ако вашият приятел е в търсене на определена порода кучета и вие със сигурност знаете, че е готов да го купи, можете да му дадете кученце. Във всички останали случаи е по-добре да не правите това.

Когато избирате новогодишен подарък за свой приятел, забавлявайте се с него. В крайна сметка, както знаете, даването на подаръци е много по-приятно, особено ако те носят радост на любимия човек. И честита Нова година на прасето 2019!

Интересни статии...