Новогодишен декор в стил Shabby chic - 60 фото идеи 2022

В очакване на Нова година искам да създам необичайна, леко приказна атмосфера в къщата. Шаби шик - стил, който имитира не толкова далечното минало с цялата си романтика, елегантност, внимание към детайла, подхожда най-добре. В този стил можете да украсите стая, апартамент или просто ъгъл с новогодишно дърво - във всеки случай ще се потопим в ерата на красивите неща, страстта към среброто, уникалните изящни дрънкулки, всичко, което създава уют и спокойствие, очаквайки прекрасен семеен празник.

Идеи за декориране на новогодишен интериор са представени на снимката. Стар фенер, почистен и боядисан с обикновено сребро, беше избран за къщата от малък снежен човек.

Елементи от гипсови корнизи или части от стари мебели, покрити с дърворезби, украсени със сребърни топки, дъжд - сякаш парче древност тихо е влязло в къщата.

Модерният изтъркан шик ви позволява да създавате античност, използвайки пастелни, розови, пепеляви, сребърни нюанси. Една или две нишки мъниста от кутия на баба на полилей, розетки от найлонови панделки - това е стара лампа.

Ние дискретно и грациозно украсяваме коледното дърво:

  • лъкове от стари сатенени панделки и дантели;
  • стъклени мъниста и висулки;
  • плетени вериги;
  • хартиени свещи с рисувана светлина;
  • плетени салфетки като навес от рибена кост.

Няма нужда да носите жив смърч от гората - красиво реколта дърво може лесно да бъде създадено, като увиете подходяща кърпа около закачалката. Закрепваме гънки, възли, смокини с големи щифтове, дебели игли за плетене, рошава прежда и украсяваме с мъниста, дъжд, топки, звезди, снежни човеци.

Блясъкът и сиянието на коледното дърво ще осигурят блясъка на стъкло, сребристи орнаменти, игра на бисери и скъпоценни камъни, които се съхраняват в сандъците на баба в продължение на години. Между другото, вази, купички за бонбони, чинии от стар порцелан. Грация, шик и елегантност, античност, избягване на ярки, ослепителни детайли, нежност - това са основните характеристики на уютния стил шаби шик.

В малка стая коледното дърво също е малко - конус, направен от груб чул, увит в ръчно изработена дантела, слабо блестящо (макар и изкуствено) перлено колие.

Малко коледно дърво, изцяло състоящо се от дантелени лъкове и розетки.

Нека новогодишният декор в стила на шеби-шик изненада приятелите ви и ви донесе атмосферата на стара приказка.

Галерия от новогодишни идеи в стил shabby chic

Интересни статии...