Нова година 2022 в Челябинск - цена, как и къде да се маркира

Новогодишни празници в Челябинск: всички забавления


Челябинск е красив град. Тук можете да прекарате новогодишните празници по интересен и вълнуващ начин. Можете да се отпуснете на улицата с приятели, да се разхождате с деца, да присъствате на интересни събития. Челябинск има всичко за страхотно и забавно прекарване по време на новогодишните празници.

Новогодишен панаир


Панаирите са възможност да прекарате добре със семейството си. От 19 декември в Челябинск се откриват градски панаири:

 • Спортен дворец "Юност" от 9 до 22 декември, изложба, наречена "Бъдни вечер". Тук ще бъдат представени потребителски стоки. Всеки посетител ще може да избере сувенир от различни предложения, за да пожелае на приятелите и семейството си честита Нова година. Основното тук е вълшебната атмосфера на празника. Тук ще се хареса както на деца, така и на възрастни.
 • Спортен дворец "Юност" от 26 до 29 декември. Без почивка, цели 4 дни ярко забавление. В изложбата ще бъдат представени разнообразни категории стоки - предмети за интериорна декорация, сувенири, бижута, дрехи и обувки. Освен това посетителите ще могат да закупят фермерски деликатеси за новогодишната трапеза. Ще бъдат представени над 30 вида сирена.

Весели новогодишни панаири ще бъдат организирани край главното дърво.

Как да празнуваме Нова година


Много хора постепенно изоставят домашните събирания. В Челябинск има много места за активна и релаксираща почивка. Всеки ще намери чудесни възможности за празнуване на Нова година.

Площад на революцията


Годишното изграждане на новогодишен град се превърна в приятна новогодишна традиция в Челябинск. Тази година работата започна на 6 декември. Тази година строителството е насочено към детска аудитория. Градът ще бъде украсен с любимите ви приказни герои. Героите на приказките бяха избрани от жителите на Челябинск чрез гласуване. Както миналата година, градът трябва да бъде отворен на 25 декември.

Резултатите от няколко състезания ще бъдат обявени на площад "Революция". Както жителите, така и гостите на града могат да станат участници. За да получите титлата на най-добрата Снежанка и Дядо Коледа, трябва да подготвите костюм и да усъвършенствате актьорските си умения. От 9 декември започва състезанието за най-добро обжалване пред жителите на града. Резултатите от него ще бъдат обявени на 25 декември.

Заедно с откриването на магическия град ще светнат и светлините на главното градско дърво.

На 31 декември на площад "Революция" през деня ще има атракции, стрелбища, обекти за улична храна. Тук можете да пиете горещ чай или кафе и други затоплящи напитки. Децата определено ще се радват на езда на пони, кон или камила, което е основният символ на град Челябинск.

В същия ден, по-близо до нощта, ще започне шоуто, различни представления. Какво още очаква посетителите:

 • среща с Дядо Коледа;
 • изпълнение на Снежанката;
 • фойерверки;
 • вкусни напитки.

Близо до площад "Революция" има главната пешеходна улица в град Челябинск - Кировка. Тук можете също да се разхождате, да слушате камбанки. Тези места винаги са претъпкани.

Кетъринг


Не е необходимо да прекарвате Нова година у дома в кухнята. Можете да използвате кетъринг услугата. Това е кетъринг услуга с роднини, приятели и роднини. Тази възможност се предоставя от почти всички ресторанти в града.

Главният готвач ще пристигне на посочения адрес, който ще приготви вкусни новогодишни ястия, от които да избирате. При гостите идват и сервитьори. Те ще обслужват гостите, а домакините ще могат да се забавляват без притеснения. Цената на услугата зависи от броя на гостите, сложността на декорацията на къщата или района до вилата, селска къща.

Те вземат предвид вида на кухнята, броя на ястията за новогодишната трапеза. Средната цена на услугата е около 1300 рубли за обслужване на един гост.

В Челябинск можете да посетите огромен брой институции, които предлагат качествени услуги, забавно забавление. По-долу е даден списък с ресторанти, където можете да се съберете с приятели и да организирате парти за деца.

Къде да отидете с детето си на новогодишните празници

Мегаленд


Това е семеен детски увеселителен парк, който ще ви даде незабравимо преживяване. Намира се в развлекателния комплекс Мегаполис, в търговския център Алмаз. Има огромен лабиринт, батути и множество детски площадки за деца.

В тази институция работят най-добрите аниматори, които самостоятелно ще съставят развлекателната част от програмата. Те ще вземат предвид всички желания и изисквания. Персоналът на детския парк ще подари на детето ви незабравима почивка.

Какво е включено в програмата:

 • състезания за деца от 2 до 15 години;
 • майсторски класове по новогодишни теми;
 • среща с Дядо Коледа, презентация от Снежанката.

Събитията ще се проведат на 11-30 декември. Цената на почивката за деца от 2-6 години до 10 души е около 3000 рубли от една група.

Чадоград


Детският град на професиите се намира на улица Молдавская, 16. Комплексът заема целия трети етаж. На децата се предлага да опитат ястия от европейската кухня, което със сигурност ще им хареса.

Новогодишните представления ще започнат на 17 декември и ще продължат до 30 декември. Тук можете да отпразнувате Нова година по забавен и интересен начин, да оцените различни игрови програми:

 1. "Триковете на Господарката на виелицата." Тази развлекателна програма е предназначена за деца на възраст 4-7 години. Продължителността на събитието ще бъде до 2 часа. Това включва куест, както и 2 майсторски класа. Цената е 700 рубли на човек.
 2. „Защо обичаме Нова година?“ Тази програма е предназначена за деца на възраст 8-15 години. На децата ще бъде предложено да станат истински магьосници и да помогнат на Дядо Коледа да запомни защо обича новогодишните празници. Цената на посещението е 700 рубли на човек.

С администрацията можете да обсъдите възможността да посетите група от повече от 15 души. В този случай на родителите ще бъде предложена изгодна отстъпка.

Новогодишни партита и представления за деца


Участието на деца в новогодишни партита и коледни елхи се превърна в прекрасна новогодишна традиция сред жителите и гостите на Челябинск. Билетите за представления се разпродават месец преди началото им. През сезон 2021-2022 всеки театър в града е подготвил нещо специално за младите зрители. Можете да участвате в едно действие или е възможно да закупите билети за всички представления, проведени по време на новогодишните празници:

 1. Театър "Скарабей" от 21 декември до 3 януари ще бъде домакин на спектакъла "Новогодишна история на играчките". Цена на билета: 80-110 рубли.
 2. Градската филхармония изнася няколко прекрасни концерта наведнъж:
 • Тайните на Питър Пан. Новогодишните представления ще се проведат от 23 декември до 8 февруари;
 • Новогодишна топка в плъзгачи от 14 до 8 януари;
 • За феите и Дракона - от 25 до 5 януари.

Децата ще се потопят в магията на новогодишната приказка преди шоуто. Във фоайето те ще бъдат посрещнати от приказни герои, водени от Дед Мороз и Снегурочка. Всички заедно ще изпеят песен за елхата, ще водят хоро около нея, ще играят забавни игри.

 1. Театърът на операта и балета представя вълшебния мюзикъл „Малката русалка“. Мюзикълът ще се състои от 28 декември до 8 януари. Това е ярко и цветно представление с щастлив край. Според традицията, която се развива всяка година, преди музикална приказка, децата ще могат да участват в новогодишното странично изложение - весели кръгли танци и състезания около коледната елха.
 2. Драматичен театър - ярък спектакъл "Хлапе и Карлсън". Цена на билета: от 100 до 400 рубли. Това е прекрасно представление за най-добрия в света Карлсън и неговия малък приятел Малиш. Спектаклите ще се проведат от 21 декември до 7 януари.
 3. Куклен театър - новогодишна приказка "Морозко". Цена на билета: от 250 рубли.

В допълнение към тези представления за децата в града са предвидени и други интересни представления и коледни елхи.

Нова година в ресторант

Брудершафт


Този домашен ресторант се намира в развлекателния комплекс Мегаполис. На гостите се предлага европейска кухня и ястия, приготвени на скара. Новогодишната програма ще бъде придружена от весела атмосфера.

Всеки посетител ще се потопи в света на истински празник. Тук ще бъде инсталирано голямо и пухкаво коледно дърво. В навечерието на Нова година ще звучи музика на живо. На гостите ще бъдат проведени множество томболи със ценни подаръци, истинско шоу. На входа ще направят зона на пързалка с шампанско. Ако закупите билет за новогодишната нощ, тогава гостите ще получат билет за посещение на виенското колело. За да поръчате маса, трябва да се свържете с администрацията на ресторанта, да направите депозит от 2000 рубли.

Въпрос на вкус


Това е ресторант, където гостите са поканени да отпразнуват Нова година и да дегустират ястия от европейската и ориенталската кухня. Тук има авторски произведения на най-добрите готвачи. Предложения за гости:

 • различни банкетни зали за различен брой места;
 • вкусно меню от 1000 рубли на човек;
 • можете да носите свои собствени напитки в ресторанта, включително алкохол;
 • ако отива голяма компания, тогава на гостите се представя представление от Дядо Коледа и Снежанката.

Клиентите могат да се възползват от кетъринг услугите. На посочения адрес ще пристигнат готвач и екип от сервитьори, които ще ви зарадват с качествено ресторантско обслужване. Отпътуването се извършва в Челябинск и региона.

Нова година извън града


Всеки може да отпразнува Нова година в шумна компания в района на Челябинск, извън града. Гостите определено ще се насладят на мразовития чист въздух, топлите комфортни вили, усещането за истинска почивка и приказка.

Здравословен комплекс Alenushka


Комплексът се намира на 90 км от Челябинск, в западна посока. Заобиколен е от чиста борова гора, наблизо има езеро Болшой Еланчик. Можете да стигнете до уелнес комплекса със собствена кола или с влак. Пътуващите трябва да си купят билет до гара Чебаркул, след което да карат около 20 км с такси или служебен автобус.

Ако стигнете там със собствената си кола, тогава трябва да отидете до магистрала M-95. На 89-ия километър ще има ляв завой. Ще останат 500 метра преди входа на комплекса. Ваучер за „новогодишната нощ“ струва около 6500 рубли на човек. Тази цена включва банкет и развлекателна програма.

Ако прекарвате ваканциите си от 31 декември до 2 януари, тогава цената ще бъде до 1500 рубли на човек. На гостите ще се предлага настаняване в комфортни стаи, хранене. Допълнителните разходи се заплащат отделно.

База за отдих "Березка"


Крайградският комплекс се намира в близост до езерото Uvildy. Администрацията на центъра за отдих кани всички да прекарат незабравими новогодишни празници в приказна гора. Програмата включва новогодишната нощ, допълнително настаняване на 1 и 2 януари.

На гостите се предлагат:

 • великолепна природа;
 • богата програма, която е предназначена не само за възрастни гости, но и за деца;
 • настаняване в удобни и топли вили.

В център за отдих "Березка" има стандартни, луксозни и полулуксозни стаи. Гостите могат да се разходят в гората, да прекарат време на пързалката. Освен това на гостите ще се предлагат ски, тръби. Тази Нова година със сигурност ще се запомни дълго време, ще даде много положителни емоции.

Карагайски Бор


Намира се на улица Zwillinga 16. Всеки, който желае, вече може да резервира вила в гората. Гостите ще прекарат новогодишните празници в атмосферата на истинска приказка. Има запазена смърчова гора, кристално чист въздух.

По време на новогодишните тържества можете да се оттеглите с природата. За гостите вече се подготвя вълнуваща програма с множество забавления и разкошен банкет. Трябва да резервирате маси предварително. Цената се уточнява с мениджъра.

База за отдих "Рус"


Това място е тествано от повече от едно поколение местни жители. Основните предимства са високо ниво на комфорт и високо качество на услугата. Тук можете да се забавлявате, да си починете от градската суета.

На гостите се предлага да отпразнуват Нова година, да прекарат 2 допълнителни дни в удобна стая и да се съберат с уралската природа. Комплексът се намира до езерото Болшой Теренкул, в село Непряхино. Предложения за гости:

 • модерен ремонт на стаи, комфорт;
 • забавления от Снежанката и Дядо Коледа;
 • истинска руска баня;
 • плуване в ледената дупка;
 • разходки на открито;
 • ски и кънки;
 • пързалка за лед за възрастни и деца.

Освен това на гостите се предлагат кетъринг услуги. По желание на гостите, готвачът и сервитьорите ще дойдат в стаята. Те ще приготвят вкусни празнични ястия, ще подредят масата в къщата. Къщите са заобиколени от иглолистна гора. Известно е, че именно в боровата гора въздухът е чист, защото фитонцидите се изпускат в атмосферата.

База за отдих "Cheryomushki"


Този комплекс се намира близо до Челябинск, на разстояние 25 км от града. Къщите са построени на брега на езерото Сугояк. Можете да се насладите на почивката си в брезова гора. Комплексът Cheryomushki е младежка база за отдих и култура за отлично и незабравимо прекарване.

Тухлените сгради са проектирани за 450 места. Възможности за настаняване на гости:

 • стаите са предназначени за до трима души (стаята разполага с телевизор, хладилник, баня);
 • стаи за 4 човека;
 • апартамент с 3 стаи за голяма и шумна компания.

Гостите ще могат да изберат най-добрия вариант на хранене - 3,4 или 5 пъти на ден. В център за отдих "Cheryomushki" можете да прекарате незабравимо новогодишните празници. Програмата включва:

 • развлечения и състезания за възрастни;
 • аниматори за малки деца;
 • маса с вкусни ястия, като се вземат предвид желанията на всеки гост;
 • фойерверки в навечерието на Нова година.

През деня комплексът разполага с голяма пързалка и пързалка за деца. Препоръчително е да вземете със себе си кънки за лед и кънки. Ако гостите предпочитат активна опция за почивка, тогава можете да карате тръба. Тук има писта с множество лифтове.

Намира се на 10 минути пеша от комплекса. Руската баня и сауна започват да работят от 1 януари. Гостите могат да се съберат с шумна компания и да играят билярд. На територията на този комплекс има удобни зони, където можете да скарате барбекю или да направите барбекю.

Струва си предварително да планирате срещата за новата 2021 година в Челябинск, особено ако планирате да прекарате празнична нощ не на красиво декорирани улици, а в някое от гастрономическите заведения на града или в център за отдих.

Интересни статии...