Идеи за новогодишно плетене (60 ярки снимки)

Искате ли следващата година да бъде най-топлата и удобна, наистина семейна? Завържете си уют.

Страхотна идея е да напълните къщата със сладки плетени неща, практични и не особено практични, забавни или строги, ярки или издържани в деликатна, сдържана палитра.

Какво е необходимо за това? Желание, настроение, сръчни ръце и малко прежда. Домашните ръкоделки винаги държат няколко конци от един или друг цвят в резерв, лурекс, искри, тънка плитка - всичко ще дойде по-удобно в новогодишните приготовления.

Дори и да не се получи с плетене, ще се използват готови плетени пуловери, стари шалове, чорапи, шапки и ръкавици.

Къде плетените неща могат да бъдат интересни? Можете да увиете стволовете на дърветата на входа с дълги шарени шалове, тънки плетени пръстени са вплетени в гирлянд-верига пред входната врата. Оригинален коледен венец на вратата - изработен от топки или плътна плетена материя, с дъжд, искри, смърчова лапа.

В къщата, точно на входа, гостите са посрещнати от вълшебна шапка със сладкиши и малки играчки, тук-там в стаята са разпръснати ярки възглавници от дебела прежда - можете да седнете, да се отпуснете, да играете с малко коте.

Чаши горещ чай чакат на масата - той не се охлажда във вълнени жилетки, до него е чайник, украсен с дрехи от разноцветни прежди, прибори за хранене в оригинални опаковки. Салфетки за елха, калъфи за моливи и химикалки, плетени свещници. Накидка за подова лампа от плетени снежинки, направена от сръчните ръце на домакинята, заглушава ярка светлина, създава романтично, вълшебно настроение.

Малко кокетно коледно дърво също не е просто - украсите по него са плетени: коледни елхи, снежни човеци, снежинки, гирлянди, топки-топки, коледни камбани, екзотични плодове, шишарки и жълъди. Под дървото е плетена къща за меденки и новогодишни чорапи в очакване на подаръци - който се е държал добре, ще получи нещо вълшебно, незабравимо, топло и уютно!

Не е трудно да украсите къща с плетен текстил - достатъчно е да вземете преждата в ръцете и въображението си, изобретателността ще ви отведе до приказна новогодишна земя.

Интересни идеи

Интересни статии...