Занаяти от отпечатъци от ръце със собствени ръце на етапи: урок по ръкоделие за деца, снимка, майсторски клас с инструкции, схеми и шаблони

Някои деца рисуват добре перфектно с бои и четка, второто са бижута, изрязани от хартия с ножици, но, може би, най-любимите художествени експерименти са занаятите, направени от занаяти.

Е, кой не обича да маже малки писалки с боя, глина, пластилин и, фантазирайки, нанася рисунка с дланите си върху всяка повърхност.

Нов вид творчество

В интернет се срещат ръчно изработени статии по темата за дланта, в методическите препоръки на детските списания все по-често това е съвременен тип приложно детско творчество, което набира скорост с всеки ден.

Много възрастни видяха занаятите на снимката и бяха изненадани. Родителите често са скептични към ръчно изработените занаяти за деца.

Но напоследък те са променили мнението си - и сега те не само оставят занаятите от детските ръце за спомен, но и смятат това за начин за развитие на творчески способности.

Рисунки с помощта на щампи и контури

Винаги е интересно да сравнявате детските длани с опциите за възрастни. Такива сравнения и спомени от детството могат да бъдат уловени и запазени. Има начини да направите това:

Съберете албума. Маркировките на дръжките са рамкирани. За целта дланите се спускат в повърхност, боядисана с гваш или бои, и след това се подпират на чист лист. Децата го правят с помощта на майка си, по-големите деца го правят сами. Много по-интересно е.

 1. Начертайте молив около дланта на ръката си.
 2. За това можете да използвате и флумастер.
 3. Такива рисунки могат да се правят с течение на времето, за да се види как детето расте.
 4. Оказва се вид дърво.
 5. Чертежът може да бъде украсен с конци, фрагменти от плат.

Такъв род родословно дърво може да се „отглежда“ с помощта на дланите на всички членове на семейството.

Независимо творчество на децата от дланите

Самоделните ръчно изработени занаяти завладяват по-големите деца. Те измислят и изпълняват проектите си с удоволствие. Цветната хартия може да се използва като платформа за такова изкуство.

Няколко отпечатъка могат да бъдат изпълнени с точки и запетаи, за да се получат забавни октоподи. Можете дори да изобразите водорасли с пръсти.

Какво може да се изобрази с длани?

 • Аквариумни риби с мехурчета.
 • Цветни пъпки със стъбла.
 • Вентилаторните отпечатъци представляват паун.
 • Насложените отпечатъци ще ви позволят да нарисувате таралеж и дикобраз.
 • Симетрично разположени длани приличат на паяк или рак.
 • Гъсеница или стоножка ще бъдат направени от няколко отпечатъка.

Занаят - апликация за отпечатъци на ръце

Тъй като при този тип творчество се използват ножици, присъствието на възрастни е необходимо. След като палмите са изрязани от бял лист по контура, можете да направите всичко от тях: животни, птици, цветни листенца, слънце с лъчи.

За първи път възрастните могат да направят проба, според която децата, повтаряйки стъпките, ще направят своя собствена версия. Такива ръчно изработени изделия се правят в детската градина.

Как да отглеждаме камбана от палми:

 1. Отпечатъци от ръце от синя и синя хартия, изрязани по контура - това е цвете.
 2. Фрагмент от син нюанс е залепен върху бял лист, след което леко го измества встрани, лепен е син.
 3. Отгоре се поставя зелен дръжка.
 4. Отдолу към апликацията са прикрепени издълбани листа.
 5. Завършва Слънце. Начертан стволов състав.

Лайка от дланите

Изрежете няколко палми от бяла хартия и ги залепете във вентилатор. Жълт овал, фиксиран в средата на венчелистчетата на пръстите, ще образува лайка.Пъпката се получава от дръжката - това са длани, слепени заедно.

С помощта на синя хартия можете да направите метличина и слънчоглед от жълто и черно.

Заслепяваме снежен човек с бели длани

Белите длани, свързани в кръгове, са строителен материал за снежен човек. Ако поставите кръгли заготовки на няколко слоя, тогава фигурата на снежен човек ще бъде пухкава.

За да направите останалите детайли за занаята, ще ви е необходима цветна хартия.Препоръчително е да поставите фигурата на снежен човек на празен лист или картина със зимен пейзаж. Използвайки тази техника, можете да създавате фигури на различни животни.

Ярко слънце и нежен лебед

За да получите красиво слънце, имате нужда от хартия с различни жълти нюанси. Контрастният кръг е в центъра, той изобразява забавна усмивка или просто лице. Около диска са залепени малки ивици.

Можете да залепите дланта си върху всеки лъч. Или можете да направите слънце, което прилича на цвете на глухарче. За да направите това, трябва да залепите заготовките една върху друга.

По-големите деца ще овладеят фигурата на лебед. Залепени длани една върху друга ще създадат усещане за оперение. Етапи:

 1. Сгъва лист хартия наполовина;
 2. Начертайте крила;
 3. Разрез;
 4. Огънете контура от едната страна;
 5. Без разгъване на листа, детайлът трябва да бъде отрязан;
 6. Точно върху разгънатата хартия дланите се поставят една върху друга.

Сърце в дланите

Този занаят, който може да се счита за универсален. Подходящ е не само за детски събития и занимания. Но и за възрастни. Празници като Свети Валентин, както и други лични моменти на влюбените не могат без сърца.

Тази опция е добре. Е, за проявата на любовта на бебето към майка му на 8 март или рождения му ден, той ще разтопи сърцата на двамата родители.

Зеленчуков свят

Занаятите по тази тема позволяват на децата да фантазират и творят. В този случай можете да изобразите дървета, цветя и трева - каквото и да е. Излизат ярки и цветни.

За да направите занаят, трябва да подготвите канцеларски инструменти за работа:

 • Гофрирана хартия;
 • Многоцветни салфетки
 • Комплект многоцветна хартия;
 • Бял и цветен картон;
 • Хартия с орнаменти, шарки;
 • Ножици, за бебета е по-добре с тъпи краища, за да не се наранят.
 • Лепило;
 • Щипки и телбод под наблюдение на възрастни
 • Понякога се нуждаете от копчета, конци с игла, мъниста и т.н.

Въпреки привидната сложност, този тип творчество ще се хареса на всички. В допълнение, всички фигури могат да бъдат подобрени и да добавят свой собствен вкус.

Фото занаяти

Интересни статии...