Какво да подарите на момче за Нова година?

Всички деца очакват с нетърпение новогодишните празници, когато могат да намерят дългоочаквания подарък под елхата. Родителите не трябва да бъдат безотговорни при избора на подаръци за дъщерите и синовете си, защото те трябва да получат нещото, от което наистина ще бъдат зарадвани. За новата 2019 година момичетата могат да бъдат представени с нова кукла, тоалети, къщички за кукли, детски кухни, фиби. И какво да подарите на момче за новата година? В много отношения изборът на новогодишна презентация ще зависи от възрастта на момчето.

Момчета от 0 до 3 години

Много е важно, когато избирате играчка за бебета, да се ръководите от следното правило: тя трябва да бъде абсолютно безопасна. Не трябва да има остри ъгли и малки детайли, които могат да попаднат в устата на трохите.

Разбира се, дете под една година и тригодишно момче са две напълно различни по отношение на развитието и интересите на човек. И подаръците трябва да се избират въз основа на това. Едно бебе в първата година от живота едва ли ще разбере, че родителите му дават играчка за новата година. Но как можете да оставите сина си без новогодишна изненада? И така, какво може да бъде подарък за момче за новата 2019 година?

Когато избирате подарък, не забравяйте да вземете предвид възрастта на детето.

За бебе до една година

 • Развиващ се килим. В продажба сега можете да намерите много опции за килими с образователни играчки, безопасни огледала, пискюли, дрънкалки. За децата ще бъде интересно да ги изучават, като по този начин развиват двигателни умения, допир, въображение, слух и зрение.
 • Музикална въртележка за креватчето. Такова нещо е подходящо като новогодишен подарък за новородено бебе. Меките цветни играчки привличат вниманието, докато приятната музика успокоява.
 • Играчки за баня. Малките деца обичат да прекарват много време в банята, да се пръскат с различни играчки.
 • Новогодишна фотосесия. Споменът за първата година от живота, представен по този начин, ще остане завинаги и впоследствие порасналият син ще бъде благодарен на родителите си за такава оригинална новогодишна изненада.
 • Джъмпери, буталки, проходилки. През периода, когато детето започне да пълзи и се подготвя да ходи, тези неща ще му помогнат да се научи да стъпва по-бързо.
 • Можете да дадете на момчето образователни играчки.

За едногодишно дете до 2 години

Подаръци за едногодишно дете за новата 2019 година могат да бъдат:

 • Голяма кола. В този новогодишен подарък хлапето ще може да се разхожда из къщата.
 • Меки играчки под формата на автомобили, кораби, самолети.
 • Тухли, прости пъзели, сортиране на играчки - тези играчки са евтини, но са много полезни за развитието на детето. Той ще се радва да научи нещо ново и светло.

На възраст от 2 до 3 години

От две до три години момчетата ще се интересуват от следните подаръци за новата година:

Железницата ще зарадва някое от момчетата

 • Книги, албуми за творчество. Сега има голям избор от детски книги в продажба и можете да намерите точно това, което ще заинтересува сина ви.
 • Конструктор. Дайте предимство на прости опции, например, дървена конструкция с големи детайли е идеална.
 • Комплекти по карикатури. Детето ще бъде истински щастливо, ако в новогодишната нощ под дървото го чака комплект от "Paw Patrol" или "Cars".
 • Детски уигвам или палатка. В тях можете да играете индианци, търсачи на злато, пътешественици.
 • Железопътна линия. Всяко момче в детството си мечтае да има своя собствена железница. Тази играчка е скъпа, но ако бюджетът при избора на подарък е неограничен, направете такава дългоочаквана изненада за вашето дете.
 • Електрическа кола. Веднага трябва да се отбележи, че това е нещо скъпо. Ако можете да си позволите да поглезите сина си, той със сигурност ще се зарадва на такъв луксозен подарък.

Момчета от 4 до 5 години

В този възрастов интервал момчетата са много неспокойни, са в постоянно движение, откривайки нещо интересно и ново. Струва си да помислите за това, когато избирате какво да подарите на сина си за новата година.

Всяко дете мечтае за такъв подарък

 1. Пъзел книги. Момчетата ще могат не само да научат много нова информация, но и да съберат например модел автомобил. Те първо ще се нуждаят от помощта на възрастни и е толкова вълнуващо да правят нещо с децата си!
 2. На 4-годишна възраст децата започват да се реализират като независим човек, така че персонализираната тениска, халба, капачка ще бъде подходящ подарък за тях. Много е важно за момчетата да имат отделни неща, затова поставете снимка на сина си на тениски и нека името и датата му на раждане са красиво изписани на халби и капачки.
 3. Въз основа на това, което е интересно за вашето дете, представете комплект за творчество, рисуване, научен комплект. Този новогодишен подарък няма да удари портфейла ви, но ще донесе несъмнена радост и полза на детето ви.
 4. Настолни игри. Те ще ви помогнат да се откъснете от компютърните игри и телевизията, да прекарате време със семейството си, играейки дарена игра.
 5. Радиоуправляема кола. Обикновените коли вече не са интересни за момче на тази възраст, но нова кола, която може да се управлява с дистанционно управление, ще предизвика буря на наслада. Също така, децата ще се радват, ако им бъдат представени радиоуправляван хеликоптер или самолет.
 6. Роботи. Всички без изключение момчета искат да се сдобият с трансформиращ се робот за новата година.

  На бележка! Изберете приятелски роботи, а не страшни чудовища.

 7. Прожектор звездно небе. Дете на 4 години няма да се страхува да бъде само и заспиването под звездите ще стане много по-приятно.

Момчета от 6 до 8 години

Сред големия асортимент от конструктори на Lego можете да изберете какво ще хареса вашето дете

Когато едно дете е на шест и повече години, трябва да се вземат предвид интересите и хобитата на детето, неговите желания, тъй като то вече е ученик. Някой на възраст от 6 до 8 години обича да чете книги, някой обича спорта, а някой харесва компютърни игри.

 • Играчка оръжие. Момчетата на 6-8 години обичат да играят на война, битки, битки. В интернет можете да намерите цели комплекти оръжия за различни ролеви игри. Най-популярен сега е бластерът, който изстрелва безопасни снаряди. Купете каквото и да е оръжие за играчки за 6-годишно момче и ще видите колко щастлив ще бъде той с нова играчка.
 • Лего ". Голям брой детайли, различни форми, много вариации - това със сигурност ще завладее вашето 6-8 годишно момче за дълъг период от време.
 • Ферма за мравки. Детето ще може не само да се грижи за домашните си любимци, но и да наблюдава как протича животът на мравките.

Внимание! Ферма за мравки трябва да бъде представена на отговорно момче на 8 години, което ще може да отделя част от свободното си време всеки ден.

 • Какво да дам на 7-годишно момче? Комплект за създатели. Това може да бъде комплект от млад грънчар, комплект за изгаряне на дърво, четки и бои - всичко ще зависи от това, което интересува вашето седемгодишно момче.
 • С финансовите възможности на тази възраст вече е възможно да подарите камера на 8-годишно момче. Такъв скъп подарък ще бъде особено актуален за тези деца, които посещават кръга на млад фотограф.
 • Модели на автомобили, платноходки, кораби, самолети, които трябва да бъдат сглобени сами. Ще бъде много интересно за деца под 8 години и повече.

Ферма за мравки е доста необичаен и оригинален подарък.

Момчета на 9-10 години

 • Какво да подарите на 10-годишно момче? Умен часовник. Нито едно момче няма да откаже такава джаджа и можете също да му дадете първата таблетка.
 • Очила за виртуална реалност
 • Красив глобус
 • Микроскоп
 • Енциклопедия. То трябва да бъде избрано, като се вземат предвид интересите на детето.

Момчета от 11 до 13 години

Те вече постепенно напускат детството и си струва да помислите какво да подарите на момче на 11-13 години за нова година.

 1. Ски, кънки, футболно оборудване, скейтборд. В зависимост от вида спорт, който люби вашето единадесетгодишно момче, изберете подходящия новогодишен подарък за него.
 2. Spyglass. Ако момчето е на единадесет или тринадесет години, би трябвало да му хареса такъв подарък.
 3. Игрална конзола.
 4. Спортен костюм. Момчетата все още не се интересуват от модни дрехи, но никога няма да се откажат от новото спортно облекло.
 5. Чадър, раница, портфейл - всички тези нови неща ще помогнат на момчето да се почувства като възрастен, защото толкова много го искат.

Ако едно момче се занимава със спорт, тогава спортното оборудване ще бъде най-добрият подарък за него.

Тийнейджърски момчета

Започва труден период на юношеството и не е лесно за всички: родители, баби и дядовци, братя и сестри и на първо място самите момчета, които навлизат в преходния период. Струва си да бъдете много внимателни, когато избирате новогодишни подаръци за тийнейджърки, за да им угодите наистина и по никакъв начин да не ги обидите. Какво можете да дадете на тийнейджърите?

 1. Флашки, мишки, нова клавиатура, високоговорители. Компютърните аксесоари ще бъдат много подходящи за момчетата на тази възраст.
 2. Родителите са в голяма грешка, ако смятат, че техният тийнейджър не се нуждае от внимание на възрастен. Напротив, те страдат силно, ако родителите им не им отделят време. Подарете на момчето билети за концерт на любимата му музикална група и отидете при него с цялото семейство. Кино, боулинг клуб, стая за гости също са подходящи за прекарване на времето заедно.
 3. Сертификат. Нека тийнейджърът избере какво му трябва в магазина за дарената сума под формата на удостоверение.
 4. Нов таблет, мобилен телефон, лаптоп. С неограничен бюджет за новогодишни подаръци, такъв избор ще бъде най-желаният за син на тийнейджър.
 5. Скъпи маратонки. За момчетата на тази възраст е много важно да изглеждат наистина готини, а модерните кецове ще му помогнат в това.

Изборът на подарък за момче за новата 2019 година не е толкова труден, ако подходите с въображение, а също така вземете предвид, преди всичко, желанията на детето. С малко момче можете да напишете писмо до Дядо Коледа, в което той да опише всичките си мечти и просто трябва да попитате едно пораснало дете какво ще му достави удоволствие. В крайна сметка новата година е празник, когато всички желания трябва да се сбъднат.

Интересни статии...