Направи си сам занаяти от стиропор стъпка по стъпка: научете се да правите декорация от стиропор за Нова година (140 фото идеи)

В наше време на автоматизация, масово производство на всичко необходимо, мнозина започнаха да забравят, че можете да направите много интересни неща с ръцете си. Да, сега стана лесно да отидете на ръкоделието, да погледнете и да създадете.

Много хора задават въпроси за това как да направите занаят от пяна пластмаса? Изобщо не е трудно. В Интернет можете да намерите голям брой диаграми, скици, препоръки стъпка по стъпка.

В тази статия ще намерите само идеи за занаяти от стиропор, които включват уроци. Някои сайтове имат много страхотни занаяти.

Можете да създадете красиви Дядо Коледи, снежни човеци, елфи, горци и други коледни декорации за вашия дом и коледно дърво.

Занаяти от стиропор за Нова година

За да създадем новогодишен елф, трябва:

 • Конуси от пяна с различни размери,
 • Колан,
 • Брада и коса от естествена вълна,
 • Зелен плат,
 • Бял плат,
 • Червен плат (материалът трябва да бъде със същата структура и дебелина)
 • Дискове от стиропор,
 • Дървени топки с малък диаметър,
 • Черна боя,
 • Бутони,
 • Пистолет за лепило.

Всичко е готово, сега можете да започнете занаяти от стиропор „направи си сам“.

 1. Боите трите стиропорни диска с акрилна боя и оставете настрана да изсъхнат. Когато рисувате стиропор, може да се наложи да нанесете няколко слоя боя, за да получите вида, който искате поради порестата природа.
 2. Боядисайте всяка от дървените мъниста и дървените мъниста с акрилна боя и оставете настрана да изсъхне.
 3. Боядисайте дюбелите с червен и бял акрил, като редувате всеки цвят, за да създадете ивици, оставете настрани и оставете да изсъхнат.
 4. Увийте всеки конус от пяна с желаната тъкан и лепило.
 5. Горещо лепило две очи на всяка дървена топка. След това залепете дървено мънисто под всеки чифт очи, това ще бъдат вашите елфически носове. След това залепете всяко дървено мънисто в горната част на всеки стиропорен конус, той ще стане лицата на вашите малки елфи.
 6. Сега можете да проявите креативност, като изрежете парчета от квадрати от бял плат, за да създадете маншети, облицовки, шалове и дори престилки за вашите елфи. Можете да изрежете две триъгълни парчета до желаната дължина за шапките. Залепете двата триъгълника заедно (можете да ги запълните преди залепване, за да добавите размер), след това добавете облицовки и помпони към краищата. Можете дори да изрежете малки правоъгълни форми, за да направите ивици шапки, ако искате. Залепете всички детайли на вашите елфи.
 7. Създайте ръкави за вашите елфи, като изрежете дълги правоъгълници от плат, за да съответстват на палтото им и залепете краищата заедно. Залепете единия край на всеки ръкав към стиропора и прикрепете боядисано яйце вътре в другия, за да създадете ръцете.
 8. Изрежете до желаната дължина от всеки тип коса. Залепете ред коса около лицето, след което добавете още пет до шест реда над първия ред, докато не искате да е по-пълен. Можете също така да залепите допълнителна коса, ако искате. След това подрежете.
 9. Нарежете боядисаните пръчки за дюбели с желаната дължина за всеки от краката на вашите елфи, след което натиснете две пръчки в основата на всеки конус. Поставете останалите краища в изтеглените дискове, така че вашите елфи да са достатъчно твърди, за да стоят сами. Може да се наложи да нанесете малко лепило за всеки край.
 10. Накрая добавете всички финални щрихи. По желание залепете копчета върху палтото, добавете колан или дори джоб.

Можете да направите снежинка от пяна.Шаблонът може да бъде намерен в Интернет и отпечатан и след това преначертан върху лист стиропор. След това остава само да се реже. По-добре е да го отрежете с канцеларски нож. Когато правите това, внимавайте да не си режете ръцете.

В занаятчийските магазини можете да намерите топчета от пяна с различен диаметър и да направите прекрасен снежен човек. Ако не сте намерили такива топки. След това можете да ги направите сами. Изрежете куб, след това отрежете острите ъгли на този куб.

След това можете спокойно да го смилате с фина шкурка. Това трябва да се прави внимателно и да не бързате, може да изпадне голямо парче и няма да получите топка.

Изработването на топка от пяна е просто: ние вземаме топка от пяна и я украсяваме, както искате (конци, бои, искри, мъниста)

Можете да направите страхотна гъсеница. За да направите това, трябва:

 • Раиран пръст,
 • 5-6 пяна топки със същия диаметър,
 • 1 топка с малко по-голям диаметър за главата,
 • Очи,
 • Тел,
 • Конци.

Поставяме всички топчета в чорапа 1- глава. След всяка топка се навива с конец. След това залепваме очите на главата. Ние формираме антени от жицата. Сега вашата гъсеница е готова. Можете да направите коледни топки или венец от снежни топки.

Много заготовки се продават в магазините. Но можете да вземете стиропор и у дома. Например, ако сте купили телевизор, опаковката ще бъде с пяна. Ако вкъщи няма стиропор, можете да отидете в железария и да попитате продавачите.

Можете да направите надпис в стаята - поздравителен или просто вашето име от листове от пяна. И дори можете да ги използвате, за да създавате картини за вратите на вашата спалня и други пространства.

За да започнете този занаят, ще ви трябват следните материали: - стиропор,

 • Ножици
 • Хартия,
 • Маркер,
 • Молив,
 • Бои,
 • Декоративни детайли.

Напредък в работата:

 1. Първо започнете с хартия, за да създадете своя шаблон.
 2. Подредете буквите в размера и стила по ваш вкус. Когато получите писмото, изрежете го.
 3. Вашият шаблон е готов. Поставете го върху стиропора. Натиснете го с ръка, докато изрязвате буквата от листа.
 4. Оцветете или украсете получената буква!
 5. По-добре е да рисувате на няколко слоя.
 6. Опитайте да добавите блясък или шаблон. След това, когато сте готови да украсите писмото си, украсете стаите на децата си с него.

В интернет има много снимки на занаяти от пяна. Можете да видите инструкциите стъпка по стъпка.

С дете можете да направите занаятчийска къща от пяна. Трябва ви само куб и покрив. След това боядисваме къщата в желания цвят, определяме прозорците и вратите и цялата ни къща е готова.

И до него можете да поставите занаят, изработен от полистирол.

Снимка на пяна занаяти

Интересни статии...