Декорация и украса на класната стая до 1 септември

Началото на учебната година е важно събитие за учениците, техните родители и учители. Първокласниците, които за първи път ходят на училище, са особено притеснени. Бих искал този ден да се превърне в истински празник за децата и за това е необходимо да се подхожда с пълна отговорност към подготовката му. В училищата се провеждат церемониални линии, провеждат се концерти и други културни събития. Необходимо е предварително да се мисли как ще се извърши украсата на класа до 1 септември.

Декорация на прозорци

Декорирайки училищните прозорци, вие не само ще създадете празнично настроение на учениците и учителите, но и на всички, които минават покрай училищната сграда този ден. Първото нещо, на което те обръщат внимание, е прозорците, така че нека изглеждат празнично.

Можете да украсите прозорците на публиката с фигури, изрязани от цветна хартия за 1 септември. Желателно е това да са някои тематични изображения:

  • Писма
  • Числата
  • Линийки, компаси, моливи, химикалки
  • Геометрични фигури
  • Фигурки на деца

Хартиените апликации под формата на детски ръце ще изглеждат много оригинални. Оцветете ги в многоцветни бои или ги изрежете направо от цветна хартия. По-добре е да изберете цветове ярки, позитивни, весели: розово, оранжево, синьо, сочно зелено.

Препоръчително е да не използвате тъмни мрачни нюанси. Черните, сивите, мръсносините цветове със сигурност няма да създадат празнична атмосфера.

Поставете саксии с цветя, направени от балони, на первазите. Те могат да бъдат поръчани от специализирани магазини. Ако на прозорците има щори, можете да прикрепите отрязани от хартия есенни листа към тях.

Декорация на училищен коридор

Преди учениците да влязат в класната стая, те трябва да преминат през дълги лабиринти от училищни коридори. Първокласниците ще бъдат особено доволни, ако коридорите са празнично украсени. Едно е, когато, влизайки за първи път в училищната сграда, малък ученик се разхожда по обикновени тъмни коридори, а съвсем друго е, когато поздравяват децата с ярки балони, гирлянди и плакати.

Ако е възможно, можете да направите многоцветни арки от балони. Но това са доста скъпи декорации и при липса на необходимите средства можете да използвате бюджетни опции за декориране на училищни коридори. Например, гирлянд, изработен от цветни знамена и окачен на тавана. Изработването на такъв венец обаче ще отнеме много време.

На бележка! Хартиените флагове са краткотрайни, но ако направите венец от флагове от плат, това ще продължи повече от една година. Знамената от плат могат да се перат, гладят и обновяват.

По стените на коридора окачете плакати с рисунки, снимки от живота на училището, поздравления и пожелания към учители, първокласници и всички ученици. Всички ще се интересуват от четене на стихове за училищния живот, интересни истории, разглеждане на снимки от уроци, празнични събития, тържествени реплики. Такива стенни вестници са измислени от целия клас, като се събират предварително, подбират снимки, информация, рисунки. Това е много вълнуващо преживяване и резултатът ще бъде взет под внимание от всички учители и ученици в училището.

Как да украсим публиката по оригинален начин?

Когато декорирате класа, трябва да се отбележи всеки ученик, който дойде в класната стая на 1 септември. Всяко дете ще се радва да види празнично украсени бюра и столове. Поставете цвете, направено от балон, на всяко ученическо бюро или завържете балон с хелий на бюрото. Вази от цветни моливи със свежи цветя вътре ще изглеждат много необичайно под формата на декорация.

Ако имате средства, можете да поръчате обемни фигури от топки, например името на класа, фигурата на ученика, голяма ученическа чанта и т.н.

Вижте също: Сценарии на празника на 1 септември (владетели и уроци)

Не забравяйте да проектирате вашата дъска. На първо място, той привлича погледите и не можете да напуснете дъската без празничен декор. Ако във вашия клас има ученик, който има способността да рисува, можете да му възложите да нарисува тематична картина с цветни пастели или красиво да напише поздравление на 1 септември (стихове за деня на знанието). Нека рисунките и надписите на дъската да бъдат направени с ярки цветове, така че цялостната картина да изглежда положителна и празнична.

Можете също така да използвате цветна гофрирана хартия, като изрежете от нея букви и фигури, които след това можете да прикрепите към дъската. На дъската могат да бъдат окачени и балони и цветни гирлянди.

Най-креативната част от обстановката в класната стая ще бъде декорирането на стените на класната стая до 1 септември. Тук можете да фантазирате, колкото искате, основното е, че се оказва ярко и празнично. Най-простият, но доста времеемък начин на декорация е хартиените гирлянди. Те могат да бъдат много разнообразни и е по-добре да изберете положителни и весели цветове. Можете да вмъкнете връзки с буквите: "Училище, здравей!", "От първи септември!" и т.н. Цветя, направени от балони, плакати, стенни вестници, фотоколаж - наистина има много възможности за украса на класна публика.

Как да украсим училище с балони?

Балоните са най-прекрасният вариант за празничен декор. Първо, учениците все още са деца и цветните балони ще ги зарадват. И второ, балоните винаги са свързани с празник и нека учениците имат 1 септември не само първия учебен ден, но наистина специална дата. И така, как можете да украсите училищните помещения с балони?

  1. Дъга на балон с хелий. Топки, пълни с хелий, са прикрепени към въдицата, така че да има разстояние между тях. Такава дъга може да бъде окачена на входа на класната стая, над черната дъска, над бюрата, на входа на коридора.
  2. Цветя от топки. 5 топки са свързани помежду си под формата на цвете, топката в средата трябва да бъде избрана в контрастен цвят с останалите "венчелистчета". Цветята са прикрепени с двустранна лента към дъската, бюрата, стените, прозорците. На 1 септември украсата на класа под формата на цветя ще изглежда много интересно.
  3. "Фонтан" от балони с хелий. Изглежда така: вид стойка, направена от топки, а отгоре има топки на дълги въжета. Ако направите такъв „фонтан“ в човешки ръст, можете да ги поставите на входа на класната стая. Поставете по-малки композиции от двете страни на дъската.
  4. Букет от балони. Няколко хелиеви балона с различни цветове се събират заедно и се прикрепват към малка тежест, за да не им отлети. Поставете букет от балони над масата на учителя или до дъската.
  5. Отделни топки. Броят на хелиевите балони, равен на броя на учениците в класа, е обвързан с панделки и разпределен на децата, така че всички заедно да излязат на улицата и да изстрелят балони в небето. Спектакълът ще бъде много красив!

Трябва предварително да помислите как и с какво ще украсите класната стая. Особено се опитайте да създадете най-празничната атмосфера за първокласниците. Не забравяйте, че те все още са деца и различни гирлянди, картини и балони със сигурност ще ги настроят за положителни. Но дори и в по-напреднала възраст учениците, разбира се, ще бъдат възхитени от празничния декор на своята публика.

Прочетете също: Оригинален сценарий на реда на 1 септември

Интересни статии...