Направи си сам пролетни занаяти (пролетни занаяти): ТОП на най-добрите идеи със снимки. Инструкции как да направите занаяти за празника

През пролетта и по всяко време на годината децата събуждат желание за творчество, желанието да направят нещо със собствените си ръце, а възрастните не са изключение, те с удоволствие помагат на децата си да правят занаяти по пролетната тема.

Има много идеи за занимания с вашите деца, но именно този вид творчество развива креативното мислене, въображението, двигателните умения на ръцете. Всички те могат да се отличават с креативност, креативно мислене и просто желание да си купят играчка, направена от тях.

Пролетта винаги ни радва с цветя, потоците започват да се изливат, първите клонки се появяват заради снега, листата цъфтят - време е да правите у дома фалшификати по темата за пролетта и да си прекарвате добре това.

По-долу са дадени примери за ръчно изработени пролетни ментета от различни материали.

Гнездо на клон

Естественият материал може да се използва за фалшификати, когато, ако не през пролетта, използвайте клони и изградете нещо интересно от тях.

Така че, можете да направите красиво гнездо от брезови клони. Тя ще украси вашия апартамент или къща, необичайно решение за използване на такива клони.

За този фалшив ще ви трябва:

 • Брезови клони
 • Конците са кафяви
 • Вретище
 • Различна рафия
 • Птици, предназначени за ръкоделие
 • Мох, яйца, пистолет за лепило
 • Изкуствени цветя, пера

Работен процес:

 1. Сгънете нишките наполовина и завържете заедно в средата (получават се 4 части)
 2. С помощта на секач подравняваме клоните, важно е те да са тънки
 3. Нанижете клоните между 2 нишки (едновременно завържете нишките на възел)
 4. Трябва да получите кръгло гнездо, да направите всякаква височина, в края на конеца трябва да го отрежете с ножица
 5. Нуждаете се от чул: разглобете го на конци. Поставете тези нишки в гнездото, за да оформите субстрат. В края на този процес положете мъха и направете жлеб.
 6. Ако плавателният съд ще се съхранява дълго време, тогава нарязаните яйца за гнездото е най-добре да бъдат празни през малка дупка, за това трябва: вземете кръгла пила и направете дупка, стартирайте въздуха със спринцовка, след това съдържанието ще излезе.
 7. Поставете перата. Поставете яйца, използвайте горещо лепило.
 8. Декор за гнездо - залепете птицата, поставете цветя, залепете пилетата.

Гнездото ви е готово, можете да го поставите на масата по време на Великден, което идеално ще допълни празничния комфорт в къщата.

Занаяти за детска градина

Именно пролетта ни вдъхновява да се занимаваме с творчество, когато и децата, и възрастните могат да се радват на обществото помежду си и да прекарват здравословно и творческо време.

Ще имаш нужда:

 • Лепило
 • Ножици
 • Сизал зелен
 • Пръчки, важно е да сте слаби (20 см)
 • Пилета от помпони
 • Изкуствени цветя и калинки

Когато всичко е закупено, можете да започнете да създавате занаяти.

Процес на създаване:

 1. Трябва да вземете 5 пръчки, нарязани всяка на 2 половини, трябва да получите 1 рафтове от десет сантиметра.
 2. Нанесете върху клечки с пистолет за лепило или лепило, след това залепете втората пръчка, разпределете лепилото между тях и поставете третата, както и всички останали елементи.
 3. Ние увиваме тази получена форма със сизал, трябва да направите това от края на пръчките, като по този начин го навивате, след това го обработвате с лепило и също го увивате.
 4. След достатъчно разстояние, нанесете с лепило и също увийте, след това процесът ще приключи, когато сизалът е добре фиксиран.
 5. Вземайки ръба на лентата, ние го връзваме, малко по-далеч от ръба на получения детайл.
 6. Отрежете излишното и завържете втория ръб на лентата, залепете цвете от всяка страна.
 7. В средата залепете бъгове и пилета

Нашият занаят е готов, ще зарадва вас и вашите деца, можете да го закачите на стената. където ще изглежда страхотно.

Лалета

През пролетта започват да цъфтят голямо разнообразие от цветя, които изумяват със своите нюанси. Лалетата се считат за наистина пролетни цветя. Как да направите лалета със собствените си ръце? Ето как да ги направите от гофрирана хартия.

Ще имаш нужда:

 • Гофрирана хартия червено и зелено
 • Ножици
 • Пистолет за лепило, лепило
 • Телено зелено
 • Салфетки

Производствен процес:

 1. Червената гофрирана хартия се нарязва на 3 парчета с дължина 11,5 см и ширина 3,5 см. Зелената хартия се изрязва с дължина 17 см и ширина 7 см.
 2. Самият процес на правене на лале е следният: трябва да направите венчелистчета, за това вземете 1 червено заготовка, навийте го на акордеон, завъртете го наполовина и не го разтегнете много.
 3. Направете го и на другия ръб, но не отстъпвайте на няколко см от ръба, както при първия детайл, но по-малко.
 4. Опънете долната част на венчелистчето, докато огъвате върха, отрежете излишната хартия. Закрепете го с лепило за всеки случай.
 5. Оформете спирала с тел по ръба, нанесете лепило върху детайла и прикрепете венчелистче, направете пет от тях.
 6. В този случай в първия слой има 3 венчелистчета, следващи нагоре, трябва да се спазва шахматен ред.
 7. Изправете жицата, за да изглежда като стъбло. Нарежете салфетките на ивици, залепете салфетките върху телта, увийте стъблото на цветето.
 8. Увийте със зелени ивици и фиксирайте с лепило.
 9. За да изрежете формата на листа, трябва да сгънете зелената заготовка наполовина. След това залепете листа към крака, вашият занаят придобива завършен вид.

калинка

Правят и занаяти с насекоми, което също е символ на пролетта. Това е съвсем просто, детето може да свърши по-голямата част от работата под ръководството на възрастни, но майката ще контролира или ще участва в този процес с него.

Задължително:

 • Пластилин,
 • Дъска за моделиране,
 • Клечка за зъби или стек.

Така че процесът на работа е както следва:

 1. Ще ви трябва жълт пластилин, оформете от него топка, натиснете тази топка надолу и натиснете отстрани, направете прорези.
 2. Пластилин бял, за да се получи венчелистче. След това го залепете върху жълтия пластилин, необходими са само пет парчета. Оказва се, че е лайка.
 3. Извайваме зелен пластилинов лист, трябва да са два. Направете прорези с клечка за зъби, като по този начин показвате вените, след това ги прикрепете към цветето.
 4. Самата калинка ще бъде от червен и черен пластилин. Оформете топка от червено, след това я направете овална и отрежете малко - това е тялото.
 5. Направете прорези на гърба
 6. Черното трябва да прави глава и върху нея трябва да има бели точки, а на гърба - черно
 7. В края на направата поставете насекомото върху цветето

Занаятът е готов и можете да го носите или да го съхранявате, както виждате, това се прави съвсем просто, че самото дете може да се справи.

Снимка на занаятите на тема пролетта

Интересни статии...