Mazda 6 2022 - ново, снимка, цена, характеристики

Mazda 6 от 2022 г. ще бъде автомобил със задно задвижване - първият път от 18 години на историята на модела, който производителят обещава да направи нещо повече от масово производство. Вече беше обявено, че новата версия ще получи поне три версии на каросерията: седан, купе и комби; и на всеки от тях ще бъде дадена допълнителна „заредена“ модификация.

В допълнение към по-мощен двигател, такива версии ще бъдат оборудвани със системата за задвижване на четирите колела i-Activ, а гамата от двигатели ще се основава на бензинови и дизелови „шестици“ с хибридни надстройки.

Mazda 6 2022, кога новият модел ще бъде пуснат в Русия?

Основната характеристика на силовите агрегати е надлъжното разположение, така че японците, в сътрудничество с Toyota, активно подготвят нова модулна платформа, която се очаква впоследствие да бъде използвана при конструирането на новите кросоувъри CX-5 и CX-9 , както и Lexus IS и GS.

Mazda Motor Corporation реши да рестартира напълно модела. И обяви пускането на Mazda 6 в ново тяло през 2021 или 2022 година. В същото време новото поколение на седана ще изпробва нова платформа със задно предаване.
Задвижването на задната ос е стандартно, но производителят ще предложи и трансмисията на всички колела i-Activ. И ще получи шестцилиндров бензинов двигател с прав двигател SkyActiv-X, монтиран надлъжно под капака на автомобила. Вградената шестица ще служи като основа за две хибридни задвижвания. По този начин на купувачите ще бъдат предложени три модификации на новото поколение на бизнес седана наведнъж: Mazda 6 с традиционен двигател с вътрешно горене, Mazda 6 мек хибрид с умерена хибридна инсталация и Mazda 6 plug-in хибрид с хибридна инсталация и възможността за презареждане от магазин. Може би производителят ще вземе решение за производството на Mazda 6 с най-новия шестцилиндров турбо дизел прав шест Skyactiv-D дизел.

Първите подробности за изцяло ново тяло

Още през четвъртата година от пускането му през 2006 г., Mazda 6, построена на базата на 626-ия модел, започва да се продава в милиони копия, което по-късно става причина да даде на този „голям семеен автомобил“ статута на основен представител на моделната линия на Mazda Motor Corporation.

Това лесно обяснява вълнението, с което феновете на марката очакват версията от четвърто поколение, която трябва да излезе на пазара през 2022 година. Още по-голям интерес към новия продукт се подхранва от данните, че автомобилът ще бъде коренно трансформиран.
Нова платформа, нови шестцилиндрови двигатели и екстериор, който трябва да имитира елегантната концепция - добавете към това модел със задно задвижване / задвижване на четирите колела, което ще направи новата 2022 Mazda 6 специален автомобил и със сигурност ще даде това е постоянно навлизане в елитния премиум сегмент …

Външен

Появата на новата Mazda 6 2022 отдавна не е голяма тайна: още през 2017 г. компанията показа концептуалния автомобил Mazda Vision Coupe, като веднага обяви, че точно така ще изглежда "шестицата" на бъдещето.

Експертите единодушно признаха дизайна на купето с четири врати като много успешен, въпреки че отбелязаха известния му футуризъм, който беше резултат от опит на японски инженери да сведат до минимум броя на всякакви аспекти на щамповането на каросерията. Заслужава внимание огромната качулка, под която надлъжно разположеният V6 ще се побере точно.

Друго интересно решение бяха задните врати, които са забележимо по-тесни от предните, а при липса на обичайните дръжки те стават напълно невидими, превръщайки визуално колата в голямо купе с две врати.

Салон

Въз основа на снимки от интериора на концептуалния автомобил Mazda 6 от 2022 г., вътре в новостта ще цари и минимализмът. Декорацията трябва да съдържа скъпи материали, включително естествено дърво, а информационно-техническата част ще отговаря за дисплеите, приятелски скрити под голям двоен козирка на предния панел.

На този фон мултифункционалният волан изглежда също толкова лаконично, което очевидно не се отдава на изобилие от бутони, като централния тунел, където можете да видите само малък джойстик за управление на трансмисията и въртяща се шайба с все още неизвестна функционалност.

Технически пълнеж

Със сигурност новата Mazda 6 2022 ще получи широка гама от електроцентрали, но новият V6 определено ще бъде на върха на гамата: бензиновият Skyactiv-X и дизеловият Skyactiv-D.

Обещават да направят всеки от тях хибридна надстройка под формата на стартер-генератор и това определено не е краят му, тъй като за бъдещето се подготвят пълноценни хибридни двигатели с чисто "зелени" режими на работа за автомобили . Между другото, това ще бъде първото подобно изживяване за модела, тъй като предишният SKYACTIV-G не е получавал никакви електрически „асистенти“.

Модификации и опции на текущото поколение

Въпреки относително ранния дебют на новостта, продажбите на „третата“ Mazda 6 2022 очевидно няма да паднат, за което трябва да благодарим на добре подбраната концепция на модела.

Официален автомобил от клас D по отношение на оборудването си се е доближил до премиум сегмента, тъй като всеки, който се опита да попита цената на текущата версия на японския седан, може да се убеди. Днес в Русия моделът Mazda 6 от настоящото поколение се предлага в шест модификации:

  • Карам;
  • Активен;
  • Върховен;
  • Supreme Plus;
  • Изпълнителна;
  • Executive Plus.

Максималното оборудване включва вентилация и електрически задвижвания на предните седалки, head-up дисплей, кожена тапицерия, сензори за паркиране "в кръг", всеобхватни камери, безключово влизане, система за наблюдение на мъртва зона и множество други опции.

Кога ще бъде издаден в Русия?

Ако подготовката за пускането на Mazda 6 2022 в новия корпус не бъде засегната от карантинните мерки, въведени във връзка с пандемията Covid-19, и производителят не излезе от планирания график, актуализираният сериен модел ще бъде показан през 2021г. Тогава новостта може да се очаква в Русия, където тя е в състояние да намери голямо търсене. Поне това се потвърждава от успешните продажби на текущата версия на поколението.

Интересни статии...