Направи си сам пощенски картички за 14 февруари: идеи, техники, материали, снимки, видеоклипове

На Свети Валентин е прието да се дават картички във формата на сърце с признание в любов. Но ако подарите на любимия човек ръчно изработена валентинка, това ще бъде по-красноречиво от всякакви думи. Има много идеи за домашни пощенски картички, така че всеки може да избере правилния вариант, за да зарадва своята сродна душа на романтична почивка.

Каква техника трябва да използвате, за да проектирате пощенска картичка?

Когато избирате коя пощенска картичка искате да направите със собствените си ръце на 14 февруари, обърнете внимание на следните техники за изпълнение:

 1. Приложение. Един от най-лесните варианти да си направите валентинка сами. За апликации можете да използвате най-различни материали: цветна хартия, картон, копчета, плат, пайети, пайети, мъниста, кафе на зърна, сладкиши и др.
 2. Квилинг. С помощта на специални хартиени ленти се създават модули, които след това се комбинират в една картина.
 3. Техника на скрапбукинг. На пръв поглед тази техника изглежда трудна за изпълнение самостоятелно. Но в действителност направата на пощенска картичка с помощта на техниката на скрапбукинг е съвсем проста. Можете да използвате материали, които можете да намерите у дома, или можете да закупите всичко необходимо в специализиран магазин за творчество.
 4. Обемно изображение. На Свети Валентин сърцата най-често се правят обемни. За целта използвайте цветна хартия, конци, плат, копчета и други материали.

Как и от какво да направите пощенска картичка за 14 февруари?

Не е нужно да отделяте много време за правене на картички за Свети Валентин със собствените си ръце. Предлагаме няколко опции за прости, но сладки домашни творения:

 1. Залепете сърце, изрязано от занаятчийска хартия върху картонена заготовка. Украсете картичката със знак за любовно послание и вашият подарък е готов!
 2. На картонения правоъгълник използвайте игла, за да пробиете дупки по контура на сърцето. След това с многоцветни конци свържете дупките един с друг, така че от нишките да се получи изображението на сърце.
 3. Изрежете сърце от цветен картон, украсете го с пайети, пайети, мъниста, дантели. Не забравяйте да напишете декларация за любов на обратната страна.

Какви други материали могат да бъдат използвани за създаване на домашен подарък:

 • Сладки във формата на сърце;
 • Многоцветни конфети;
 • Дантела;
 • Конци;
 • Ленти;
 • Бои и др.

От хартия

Заедно с децата си можете да направите красива пощенска картичка за 14 февруари на любимия си съпруг. Децата с удоволствие ще участват в творческия процес, а татко ще бъде доволен от такъв подарък. За да създадете обикновена пощенска картичка от хартия, ще ви трябват тежък картон, цветна хартия, зелен флумастер и панделка. Изрежете многоцветни сърца, залепете ги под формата на букет върху плътна основа, завършете рисуването на стъблата. Остава да прикрепите лък към букет от сърца. Вътре можете да напишете стихотворение със собствена композиция или да оставите отпечатъци от ръце от цветна боя.

Можете също да изберете поздравление от нашата стихосбирка за Свети Валентин.

Предлагаме друга версия на проста, но ефективна карта със струни. Сгънете цветния картон наполовина, използвайте перфоратор, за да пробиете дупки около краищата. Нанижете красива дантела в една дупка, издърпайте я през цялата пощенска картичка отвътре и я вденете в другата дупка. Залепете сърце, изрязано от лъскава бургундска хартия в центъра на дантелата в централната част. Отпред напишете „Погледни вътре“, а отвътре „Обичам те“. Завържете дантела на пощенска картичка и подарете любимата си на 14 февруари с вашата изненада.

Предлагаме да изненадате половинката си и да подарите картичка с цяло любовно дърво за Свети Валентин. Как да направите обемна пощенска картичка, използвайки техниката на апликация:

 1. Залепете ствола на дърво с клони, изрязани от кафява хартия, върху картонена заготовка.
 2. Изрежете сърца от розова дебела хартия, а бели сърца с ажурни ръбове от бяла хартия. Залепете розовото сърце върху бялото заготовка, така че белите ръбове да надхвърлят очертанията на розовото сърце.
 3. Подгответе малки бележки за броя на "листата" на дървото. Във всяка бележка можете да напишете защо обичате половинката си, да опишете положителните качества, да напишете пожелания. Завържете бележка, навита на свитък към всяко сърце с цветни конци, залепете заготовките на дървото.
 4. Украсете свободното място на картичката с малки сърца, които можете да изрежете с къдрава дупка.

От кафе

Ако любимият ви е голям почитател на кафето, изненадайте го с ароматна валентина за празника. Какво се използва за направата на подарък:

 • Дебел цветен картон;
 • Декоративно розово сърце;
 • Изкуствено цвете;
 • Кафени зърна;
 • Маркери;
 • Пистолет за лепило.

Нека да стигнем до процеса:

 1. Първо трябва да нарисувате фона на бъдещата валентина. Това могат да бъдат цветя или сърца, а също така можете да залепите всяка картина или апликация.
 2. Залепете правоъгълник с надпис: „Обичам те“ в горния ляв ъгъл на детайла. Прикрепете по едно кафе на всеки ъгъл с пистолет за лепило.
 3. След това нарисувайте очертанията на сърцето, което трябва да се залепи с кафе на зърна. За това е по-добре да използвате пистолет за лепило, за да направите приложението чисто.

На бележка! Залепете кафените зърна с плоската страна към картона, като ги поставите близо един до друг, така че да няма свободно пространство между тях.

 1. Украсете картината със сърце и цветя, които можете да си купите в магазина за творчество.

От бутони

Вариант на обикновена валентинка е сърцето с копчета със снимка вътре. Такава картина се прави просто и много бързо, но изглежда сладка и елегантна. Върху цветна картонена заготовка залепете изображение във формата на сърце с всеки модел, който ви харесва. Това може да е целуваща се двойка, купидон с лък и стрела или плюшено мече с букет цветя. След това с помощта на пистолет за лепило залепете копчета със същия размер по контура на сърцето. Можете да използвате само червени бутони или да ги редувате с различен цвят. Украсете изображението със сатенен лък и не забравяйте да напишете думите на любовта на гърба на картичката.

Можете да направите стилна, романтична валентина от бутони с различни текстури, хартия за скрапбукинг, панделки и дантели. Залепете сърцето, изрязано от специална хартия, върху цветен картон. Запълнете цялото пространство в сърцето с различни бутони. Украсете сърцето с дантела, панделки и залепете правоъгълен надпис отдолу с думите: „Обичам те!“.

От плат

Ръчно изработените пощенски картички с помощта на парчета плат изглеждат необичайно. Изрежете сърце от червен филц, зашийте го на картонена заготовка, украсете подарък с панделки, дантели, мъниста и оригиналната валентина е готова.

На бележка! Преди да шиете филцовото сърце, можете да избродирате думата „Любов“ или друго съобщение с бяла нишка.

Начертайте буркан или бутилка върху дебел картон. Изрежете малки сърца от многоцветен филц, залепете по такъв начин, сякаш се изливат от контейнера. В долната част напишете декларация за любов, а между буквите също залепете "разпръснати" сърца. Необичайна валентина е готова!

За да зарадвате половинката си на Свети Валентин (прочетете за историята на този празник), достатъчно е да проявите малко въображение и да направите пощенска картичка, в която ще има признание в любов. Изненадайте и изумете близките си, за да ги накарате да се влюбят във вас отново и отново!

Интересни статии...