Тор: Любов и гръм - 2022 филм - дата на излизане, актьори

Премиера: 5 май 2022 г. в Русия (6 май 2022 г. в света)

оригинално име: Тор: Любов и гръм

Страна на произход: Съединени Американски щати

Жанр: фантазия, екшън, приключение

Продуцент: Taika Waititi

В ролите: Крис Хемсуърт, Натали Портман, Кристиан Бейл, Карън Гилън, Тайка Уайтити, Крис Прат, Мат Деймън, Теса Томпсън и др.

Рейтинг на очакванията: KinoPoisk - 98%

Най-известният супергерой във фантастичната Marvel Cinematic Universe е Mighty Thor. Този герой е заимстван от германо-скандинавската митология, в която Тор е Богът на гръмотевиците и мълниите и син на Один, създателят на световете. В комиксите името Тор е взето от Джейн Фостър - любимата на Бога на гръмотевиците. Историята за това как момичето е придобило супер сили и е станало достойно за чука на Тор е включена в сценария за филма Thor: Love and Thunder, който трябва да излезе в Русия на 5 май 2022 г. Това е продължение на популярния филм за Тор и неговите приключения. Последният филм, пуснат в списъка, беше Thor: Ragnarok, който получи високи оценки и възторжени отзиви не само от феновете, но и от филмовите критици по целия свят.

Дата на издаване на филма

След като гледат третата и доста успешна част за един от героите, защитаващи нашия свят от опасност, много зрители си задават напълно логичен въпрос - кога ще бъде заснето продължението? Заслужава да се отбележи, че датата на излизане на „Thor 4: Love and Thunder“ вече е насрочена - 6 май 2022 г.

Парцел

Оригиналните комикси описват как Джейн Фостър е придобила супер сили. Това се случи по време на борбата на героинята с рака. Hammer Mjolnir помогна на момичето да остане живо и я надари с мощни способности. В Thor: Ragnarok обаче Mjolnir е напълно унищожен, въпреки че металът, от който е направен, изглежда е останал на Земята. Възможно е парчетата да бъдат сглобени отново и Джейн Фостър да бъде упълномощена от Тор, след като вдигне чука.

Режисьор и заснемане

Странният независим режисьор Тайка Уайтити („Реални духове“, „Лов на духове“, „Орел срещу акула“, „Какво правим в сенките“) помогна на франчайз Тор да се измъкне от депресията с цветни, забавни истории. Именно той ще стане сценарист и режисьор на 4-та част.

Сценарият е базиран на комиксите на Mighty Thor от Джейсън Арън. Продуцирано от Кевин Фейдж (X-Men, Guardians of the Galaxy, Black Panther, Captain Marvel, Avengers: Endgame).

Докато първите два самостоятелни филма на Тор не бяха особено успешни (особено по стандартите на Marvel), третият беше хит, спечелвайки широко признание на критиката и 854 милиона долара по целия свят. Това подмлади характера на Тор в MCU и много фенове бяха развълнувани да видят историята му да продължи. Филмовото студио въпреки това реши да издаде 4-ти самостоятелен албум (докато много от героите завършиха с 3 ленти), но добави обрат под формата на Натали Портман в ролята на Тор.Световната дата на излизане на филма „Тор 4“ е определена за 5 ноември 2021 г., а най-бързата от всички ленти ще бъде пусната във Франция - 3 ноември 2021 г. Създателите обявиха това на Comic-Con в Сан Диего през 2019 г. . Филмът ще излезе на руски през същата седмица, но точната дата не е обявена.

Актьори и роли

В момента са известни само главните герои на филма и тези, които ще ги играят:

  • Натали Портман като Джейн Фостър / Тор (Леон, Междузвездни войни: Епизод 1 - Фантомната заплаха, V за Вендета, Черен лебед, Унищожение, Vox Deluxe);
  • Крис Хемсуърт като Тор (Състезание, Отмъстителите, Ваканция, В сърцето на морето, Кавалерията, Нищо добро в Ел Роял, Мъже в черно: Международен);
  • Теса Томпсън в ролята на Валкирия (Creed: The Rocky Legacy, BoJack Horseman, Grey's Anatomy, Veronica Mars, Annihilation, Sorry to Bother you, Men in Black: International);
  • Хосе Алфредо Фернандес като агент на ЩИТ (Ozark, Pretense, Lodge 49, Cobra Kai).

Интересни факти

  • Натали Портман работи усилено, за да се подготви за ролята: например в акаунта си в Instagram актрисата публикува моментна снимка с няколко комикса, които започна да изучава, за да влезе по-добре в ролята.
  • Президентът на Marvel Studios Кевин Фейдж наскоро говори за предстоящия филм: „Това е много голяма лента, която ще съдържа много различни детайли, които са доста важни за цялото студио. Това ни предаде Taika Waititi и ние се съгласихме напълно. Ние харесахме. Обадихме се на Натали Портман, защото тя е част от семейството на MCU и тяхното събиране с Тайка се случи. Имаше една среща и тя прие ролята. "
  • Не е известно дали Marvel ще иска да определи дата на пускане на Thor: 5. Може би това ще зависи от таксите от четвъртата част.
  • На Comic-Con 2019 Натали Портман се пошегува, че винаги е била измъчвана от завист на чук.
  • Актрисата Теса Томпсън заяви, че нейният герой „първо трябва да намери своята кралица“. Това намек за появата на ЛГБТ персонаж в лентата?

Интересни статии...