Свят на Джурасик: Доминиращ филм 2022 - дата на излизане, актьори

 • Оригинално име: Джурасик свят: господство
 • Страна: САЩ
 • Жанр: фантазия, екшън, приключение
 • Продуцент: Колин Тревъроу
 • Световна премиера: 10 юни 2022 г.
 • Премиера в Русия: 2022
 • В ролите: D. Luckman, B. Dallas Howard, C. Pratt, J. Smith, L. Dern, S. Neal, J. Johnson, J. Goldblum, D. Pineda, B.D. Wong и сътр.

Новата част от трилогията „Свят на Джурасик: Доминиране“ трябваше да излезе през лятото на 2021 година. Но поради пандемията, дългоочакваното издание беше отложено от Universal Pictures за 10 юни 2022 г. Много преди излизането на първата част от култовия франчайз през 2015 г. беше планирано да се направи поредица от филми. Това беше официално потвърдено едва през есента на 2016 г. Две години по-късно, през 2018 г., излиза продължението на филма, режисиран от Хуан Антонио Байона. Въпреки негативните отзиви от филмовите критици и ниските оценки, продължението на боксофиса надхвърли 900 милиона долара.

Пандемията е повлияла на снимачния процес.

Режисьорът Колин Тревъроу работи по „Джурасик свят 3“ и уверява, че третата част обещава да бъде „научен трилър“ и ще бъде в духа на оригиналния филм на Стивън Спилбърг, издаден през 1993 година. Сюжетът ще се фокусира не върху хибриди на динозаври, а върху истински динозаври. Точната дата на излизане на филма "Джурасик свят: Доминиране" (2022) вече е известна, в продължението ще има актьори от оригиналната картина, сюжетът е известен, а трейлърът ще бъде пуснат по-късно. Гледайте 10-минутната кратка „Битката при Биг Рок“, пряко продължение на събитията от втората част, която разказва историята на инцидента с сблъсък на хора с динозаври.

Парцел

Внимание! Режисьорът призна, че целта на тази трилогия и по-специално на нейния финал е да докаже, че фразата е грешна.„Не изненадвайте вече никого с динозавър“, който прозвуча в първия й филм.

Парцел"Джурасик свят 3" се пази в тайна, но филмът ще отразява събития, които се случват известно време след края на предишната картина.

IN"Джурасик Свят 2" героите се опитаха да спасят жителите на острова, на който е разположен паркът на динозаврите, от вулканично изригване, но те не можеха да бъдат прехвърлени спокойно на друго място. Освободените от клетките динозаври се изсипват в континента и технологията на тяхното създаване попада в грешните ръце. Иън Малкълм, който първоначално се противопостави на спасяването на гигантски влечуги от острова, на финала предполага, чехората ще трябва да навлязат в нов юрски период… Ще успее ли човечеството да съжителства с динозаврите или това начинание е обречено на провал - ще покаже новият филм.

Актьори и персонажи

- Брайс Далас Хауърд ще играе отновоКлер Диринг, бивш администратор на Парка и защитник на динозаври с мисия да спаси жителите на Джурасик Свят от унищожение.

- Крис Пратще се върне към ролятаОуен Грейди, бивш морски пехотинец, треньор на грабливи птици и приятел на Клер.

В допълнение към завръщането на героите от втората част на филма, оригиналният актьорски състав отново ще се присъедини към франчайза."Джурасик парк"… Между тях:

- Сам НийлвъплъщаващАлън Грант, фанатичен палеонтолог.

- Лора Дърн- смелЕли Сатлър, Любимата на Грант, някога завършила студент.

- Джеф Голдблум - реалистИън Малкълм, страхувайки се от завръщането на динозаврите на Земята, доктор на математическите науки.

- Джъстис Смит обратно към изображениетоФранклин Уеб, бивш техник на увеселителен парк.

- Както иДжейк Джонсънкойто участва в първия филм за 2015 г. като инженер в паркаКратерите на Лори.

- Даниел Пинеда ще играяЗия Родригес, палеоветеринар.

- Омар Си - Бари, Другарю Оуен.

- Изабела проповед ще се появи отново в ролятаМейси Локууд, за момичето Клер и Оуен се погрижиха.

В неназовани роли също ще се появиСкот Кийс, Мамуду Ати иДичен Лъкман.

Интересни факти

 • Пълното оригинално име на бъдещата лента еДжурасик свят: господство.
 • Жанрът на новия филм е обявен от режисьора за „научен трилър“. Освен това се предполага, че лентата ще носи духа на първоизточника на книгата.Майкъл Крайтън, върху която се основава идеята за „Джурасик парк“.
 • Макар че"Джурасик свят 3" завършва трилогията, самият франчайз може да бъде продължен.
 • В интервю режисьорът отбеляза, че зрителите не трябва да очакват атаки на динозаври срещу мегаполиси в стила на Годзила.„Инстинктивно се стремях да наруша класическото разказване на тези филми и да направя света на франчайза по-реалистичен и натуралистичен.“.

Производство

Режисьор - Колин Тревъроу („Книгата на Хенри“, „Битката при Биг Рок“, „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“, сигурността не е гарантирана).

Екип за глас:

 • Сценарий: Емили Кармайкъл (Pacific Rim 2), К. Треворроу, Дерек Конъли (Покемон. Детектив Пикачу, Междузвездни войни: Скайуокър. Изгрев, Конг: Остров на черепа) и др .;
 • Продуценти: Патрик Кроули (Бял плен, Идентичност на Борн), Франк Маршал (Завръщане в бъдещето, Шестото чувство), Александрия Фъргюсън (Приключенията на Падингтън 2) и др .;
 • Оператор: Джон Шварцман (Пърл Харбър);
 • Монтаж: Марк Сангър („Гравитация“);
 • Артисти: Кевин Дженкинс (Междузвездни войни: Силата се пробужда), Джим Бар (Доктор Стрейндж), Бен Колинс (24 часа: На живо още един ден) и др .;
 • Музика: Майкъл Джакино („Пъзел“).

Студия:

 1. Amblin Entertainment.
 2. Легендарни снимки.
 3. Perfect World (Пекин) Pictures Co.
 4. Universal Pictures.

Специални ефекти: Индустриална светлина и магия (ILM).

Дата на излизане на филма "Jurassic World 3"

Поради отлагането на снимачния период, датата на излизане, обявена през 2018 г., се е променила няколко пъти оттогава. Предполага се, че"Джурасик свят 3"ще се появи в киното10 юни 2022 г. (САЩ)… Датата не е избрана случайно: излизане на филм се състоя на този ден през 1993 година"Джурасик парк".

Интересни статии...