Тридесет и първа Нова година - историята на едно тържество

Маргарита Александровна и Петър Илич са живели заедно в продължение на 30 години. Те успяха да посрещнат повечето новогодишни нощи заедно, ако командировките или други обстоятелства не пречеха. Що се отнася до старостта, е трудно да се разбере дали е необходимо да си подаряваме взаимно и как да създадем атмосфера на празник като цяло.

Темата за Нова година започна да се обсъжда предварително. Заедно те решиха, че няма да ходят никъде, че ще останат вкъщи и ще спят. На първи януари трябваше да отидат при децата и внуците си, а там и да пият до Нова година.

Маргарита Александровна винаги предпочиташе да купува подаръци предварително, така че в последната седмица на изходящата година тя и съпругът й просто ходеха много. Нямаше други притеснения. Пьотър Илич, както винаги през последните години, помоли жена си да иска подарък. Тя се пошегува, че има нужда от здравна чанта.

В последния ден от годината съпругата му приготви обичайния обяд за Петър Илич и направи Оливие за вечеря. Това добави новогодишно настроение към спокойния им премерен живот. По-близо до 10 часа вечерта Маргарита Александровна започна да се подготвя за лягане. Съпругът й изведнъж започна да я разубеждава, предлагайки поне да гледа телевизионни новогодишни предавания. Маргарита Александровна не се поддаде на тази дейност, тя се преоблече в нощница.

Изведнъж на вратата се позвъни. Маргарита Александровна смяташе, че съседите се нуждаят от сол или кибрит, както често се случва. Съпругът се втурна към вратата, отвори ги и в апартамента нахлу дъщеря със зет и внуци и син и съпруга. Маргарита Александровна извика: "О!" Веднага изчезна зад вратите на спалнята. - Татко - каза дъщеря Ана. „Правим ли пижама парти?“

Оказа се, че Пьотър Илич е подготвил изненада за жена си, като е повикал семейството си при тях. Но той постави условие те сами да им носят храна и подаръци. Новогодишните задръствания не позволяват да се стигне до условния час. Затова те намериха майка си и баба си в толкова странен новогодишен тоалет.

Искайки да изкупи вината си, Пьотър Илич взе голяма чанта от килера и я подаде на жена си.

- Ето, чанта със здраве, както е поискано! - каза Пьотър Илич.

Маргарита Александровна погледна вътре: имаше десетки различни опаковки витамини.

- Да се възстановим със смях, и ще има достатъчно витамини за всички нас! - каза Маргарита Александровна и вдигна чашата си до първия новогодишен тост.

Интересни статии...