Модел с кръстосан бод на Тигъра - символът на 2022 г. - нова година, кръстосан бод

Тигърът с черна вода ще се превърне в покровител на 2022 г. и ние каним ръкоделичките да подготвят оригинална картина или подарък за Нова година, като вземат за основа един от предложените модели за тигров кръст.

Техника за броене на кръст

Традициите на бродерията са се развили в Русия отдавна и не са забравени и до днес. Както прости селянки, така и образовани светски дами се занимавали с този вид ръкоделие. Една от дисциплините, изучавани в училищата и интернатите за благородни моми, е ръкоделието. Изброените кръстосани шевове все още са много популярни сред младите хора. Само погледнете как оригинално може да изглежда кръстосаният бод на Тигъра, символът на 2022 година.

Най-често срещаният метод за бродиране е кръстосаното зашиване. В процеса на такава бродерия най-малкият елемент от нея - кръст - се нанася последователно върху тъканта. Всяка картина в тази техника се състои от тях. Този метод за кръстосано зашиване често се нарича броене. Нека видим какво означава това и как се извършва тази работа.

Има няколко опции за това как да бродирате кръст върху плат:

  • всеки кръст е бродиран в неговата цялост, след което е бродиран следващият;
  • първо, ивиците се бродират с наклон в едната посока, а след това в другата посока.

В първия случай се образуват много стеснения от шевообразната страна под различни ъгли в много различни посоки. Във втория случай се оформя чист модел от шевообразната страна.

Прости схеми

Ако решите да се опитате за първи път в ръкоделие, препоръчваме да изберете възможно най-простата бродерия със сладки тигърчета, които ще донесат късмет през 2022 година. Струва си да се отбележи, че дори едно дете може лесно да се справи с тази задача (естествено, под ръководството на някой от възрастните).

Възглавници

Полушка с изображение на Тигър е страхотен подарък за Нова година. Предлагаме на вашето внимание моделите за бродиране на сладкия Тигър, символът на годината 2022, във формата на квадратен модел, идеален за направата на ръчно изработена възглавница или чанта.

Едноцветна бродерия

Монохромният кръстосан бод е една от най-простите опции, поради което е идеален избор за начинаещи майсторки. Освен това, такава бродерия Тигър ще изглежда стилно и елегантно във всеки интериор. Освен това такъв двуцветен модел не е задължително да е черно-бял, достатъчно е само да изберете два контрастни нюанса по ваш вкус.

Големи тигри

За тези, които вече неведнъж са правили сложни и големи картини за кръстосани шевове, предлагаме няколко интересни идеи за ярки и ефектни творби за 2022 г. с образа на луксозен Тигър.

Изключителен

Ако искате да създадете ексклузивна картина през 2022 г., но всички схеми, които Интернет може да предложи при заявка „Новогодишен кръст с тигър“ не отговарят на вашите желания, трябва да се запознаете с онлайн услугите за създаване на собствени модели на кръстосани шевове:

  • Pic2Pat;
  • XFloss;
  • Схемен модел;
  • Модели.

Алгоритъмът за работа с такива услуги е съвсем прост. Трябва само да запазите картината, която харесвате, на компютъра си, да я добавите към приложението, да изберете желания размер на бродерия и броя на нюансите и да запазите вече готовата схема във формат, удобен за по-нататъшна работа.

Има и редица програми, които ще бъдат полезни за тези, които искат да създадат свой собствен уникален модел за бродиране на Тигър за Нова година 2022:

Прочетете също:

  • Направи си сам коледни композиции за Нова година 2022
  • Тигър - символ на 2022 със собствените си ръце
  • Направи си сам новогодишен топиар за 2022г

Интересни статии...