Какво да подарите на тийнейджър за Нова година 2022? Идеи за момчета и момичета

Повечето възрастни сериозно се замислят върху темата за подаръците за Нова година. В крайна сметка именно на този празник тийнейджърите очакват чудеса. Ето защо е важно да изберете такъв новогодишен подарък, така че той да се помни поне една година, а още по-добре цял живот.

Всеки от нас, когато избира подарък, взема предвид не само възрастта на детето, но и неговия пол. Такива са съвременните хора - те искат да направят живота си по-лесен и по-добър. Ето защо момчетата и момичетата все повече искат да виждат различни многофункционални джаджи като подаръци. Което всъщност не винаги е полезен подарък за Нова година. Между другото, много деца вече не са доволни от подобни изненади. Ето защо е важно да знаете интересите и приблизителните желания на човек или момиче, за да не ги разстроите случайно на този вълшебен празник.

Какво е важно да се вземе предвид?

Всяка година родители, баби, дядовци, лели и чичовци смятат, че е изключително трудно да се даде на тийнейджър нещо евтино и е изключително трудно да не се сгреши при избора. Но всъщност всичко е просто: трябва да напишете само няколко точки на лист хартия: полът на детето, неговата възраст, предпочитания и хобита (може да има няколко от тях).

При избора на презентация е много важно да се вземе предвид възрастта на тийнейджъра. Например, децата на 11-12 години, като правило, все още не знаят как да се грижат за подаръците. Следователно няма смисъл да купувате скъпи джаджи за Нова година. По-добре е да закупите продукт, който е по-силен и по-евтин. А до 13-14-годишна възраст такива вещи са перфектни, които ще съответстват на хобито на детето. На 15-16 години вече не можете да се страхувате да купувате по-скъпи предмети.

Съвет: не трябва да харчите твърде много пари за сувенири. По-добре е да се даде предпочитание на настоящето, така да се каже, „чисто символично“. Тийнейджър все още, на подсъзнателно ниво, не може да се отнася с подаръка с достатъчно внимание, тъй като не знае стойността на парите.

Новогодишен подарък за тийнейджър

За да бъде момчето доволно от подаръка, е важно да го вземете правилно и той трябва да бъде представен на най-високо ниво. Например, не бива да давате предмети, които намекват за недостатъците на човек - това може сериозно да го обиди.

Сертификати за подарък

Съвременните момчета са многостранни личности. Но по-голямата част от младите мъже искат да изглеждат физически красиви и стилни. В крайна сметка именно на тази възраст момчетата започват за първи път да се влюбват в момичетата съзнателно. Ето защо ще бъде подходящо да дадете тийнейджър за Нова година:

 • Сертификати към различни фитнес зали (в зависимост от това, което интересува детето);
 • Сертификати за магазини за мъжки дрехи (модерен човек обича да се облича добре);
 • Сертификати за магазини за електроника и различно компютърно оборудване (тийнейджъри на всяка възраст се интересуват от тази тема).

Подаръци-събития

Всички очакваме с нетърпение нещо прекрасно през новата година. Много хора мечтаят да чуят за какво мислят от няколко поредни години. Подарък за събитие е нещо, което един тийнейджър може да спести с години. Често те включват:

 • Купете билет за концерт на страхотен музикален изпълнител или цяла група (със сигурност това ще бъде най-добрият подарък през новата година);
 • Купете билет за игра на всеки отбор (например футбол или волейбол);
 • Посещение на картинг пистата;
 • Посещение на стрелбището;
 • Билет за реално търсене;
 • Билет за полет по аеродинамичен тунел;
 • Посещение на стената за катерене.

Съвет: опитайте се винаги да слушате и чувате вашия тийнейджър през цялата година - само така ще разберете за какво мечтае. Между другото, след като сте решили избора на новогодишен подарък, можете да започнете да спестявате пари за него предварително.

Подаръци-предмети и подаръци-неща

Различни идеи за новогодишни изненади могат да се видят, разхождайки се из големия търговски център.Тук ще видите отделите, във всеки от които можете да вземете стотици опции за презентация и да намерите най-уникалната за тийнейджър:

 • Слушалки (можете да съчетаете любимия си цвят, желаната форма, любимия си мобилен телефон, таблет или компютър и т.н.);
 • Часовник (страхотен новогодишен подарък за тийнейджър);
 • Артикули за различни хобита на детето (хокейна тояга, сноуборд, кънки, ролери, волейбол и др.);
 • Домашно спортно оборудване (много момчета в началото се притесняват да отидат на фитнес, така че разнообразие от гири и друго домашно оборудване ще бъде най-правилното нещо);
 • Компютърен хардуер (клавиатура с подсветка, нова игрална мишка, нов монитор с подобрена производителност и др.);

Съвет: не трябва да давате спортна екипировка за новата година, ако видите, че тийнейджърът не се интересува от спорт и още повече, ако го избягва по всякакъв възможен начин.

Какво да подарите на тийнейджърка за Нова година?

Ако за момче Нова година е празник на магията, то за момиче е съвсем. Тя не е толкова взискателна, но в същото време е изключително внимателна към новогодишната изненада. Най-малката грешка може да я обиди твърде много. Ето защо не трябва да избирате сложни подаръци. В същото време, както и преди, си струва да започнете да слушате предварително желанията на детето. Това е единственият начин да си купите страхотен подарък за нея.

Сертификати за подарък

За тийнейджърката е важно да изглежда красива и уверена. В тази връзка ще разгледаме какво можете да дадете тук:

 • Свидетелство за танцово училище;
 • Сертификат за гимнастическо училище (спортно или ритмично);
 • Уроци по вокал;
 • Сертификат за магазин за дамски дрехи;
 • Сертификат за подарък на магазин за козметика.

Можете също да дарите:

 • Посещение на кулинарен майсторски клас;
 • Билети за куестове в действителност;
 • Ако момичето е активно, тогава посещение на стената за катерене, батут център, аеродинамичен тунел;
 • Билети за рок мюзикъл (тийнейджърите обикновено не обичат много театъра, но рок мюзикълите няма да оставят безразлични дори тях);
 • Билети до аквапарка за двама (в крайна сметка момичето определено ще се нуждае от компания).

Подаръци-предмети и подаръци-неща

Тийнейджърките на тяхната възраст все повече обичат да се показват пред огледалото, но малко от тях знаят как да рисуват правилно и да се грижат за себе си като цяло. В този момент възрастните могат:

Козметика
След като купих на момиче такъв новогодишен и евтин подарък, е почти невъзможно да го пропусна. Основното е да го представите правилно, така че момичето да не мисли, че е намекнато за лошия си външен вид;

Малки дамски сувенири
Портфейл, козметична чанта, страхотен ключодържател или модерен калъф за мобилен телефон и др .;

Декорации
За тийнейджърка за Нова година бижутата от сребро и злато са идеални. Не бива да купувате скъпи стоки, тъй като на тази възраст момичетата често губят пръстени, гривни и вериги;

Домашен любимец (макар и не нещо)
Много възрастни със сигурност знаят, че даването на тийнейджър коте или кученце за Нова година е сигурен начин да спечелите сърцето на момиче. В края на краищата, почти всяко дете от 5-6 години започва да иска малко животно. А възрастта на детето просто ви позволява да направите това, защото момичето вече е в състояние да се грижи за домашния любимец самостоятелно.

Съвет: всеки новогодишен подарък трябва да се представя на момичето със специално внимание. Тъй като дори и най-незначителната дреболия може сериозно да я нарани.

Подаръци, които няма да зарадват никого

Важно е да представите такъв новогодишен сувенир, който да бъде полезен и приятен за всички. Ето защо е важно при избора на презентация да се изчисли всичко с няколко стъпки напред. Момиче, на което е даден крем против акне, ще си помисли, че се смята за грозна. А момче с дъмбели (които дори не може да мръдне от място) ще си помисли, че го бъркат с физически неразвито дете. Така се оказва, че детето е било недоволно от подаръка, а човекът, който е подарил новогодишната изненада, не е получил удоволствие от това.

Новогодишен подарък може да бъде абсолютно всичко. В крайна сметка всички сме индивидуални в идеите си. Но най-важната тайна на един незабравим подарък е само една - щом дойде Нова година, започнете да слушате и чувате, вече такова възрастно, дете. През следващите 12 месеца той определено ще ви разкаже поне няколко пъти за мечтите си. И ако се вгледате внимателно, можете да видите, че детето има напълно нови интереси. Тогава определено няма да сбъркате с избора на сувенир за новогодишния празник.

Интересни статии...