2022 г. - какво животно според славянския календар

Всички са чували за зодия и източния хороскоп. Но малко хора знаят, че в Русия са използвали специален хороскоп на животните. В славянския хороскоп ясно се проследи единството на човешкия и животинския свят.

Източните славяни съставят хороскоп от специални животни, характерни за техния район. Тези животни бяха считани за тотемични, те имаха специално отношение. По това време е имало вяра в магическата сила на живите същества.

С появата на християнската религия концепцията за животинския хороскоп започва да избледнява. Интересното е, че хороскопският цикъл не се състоеше от 12 години, както при китайците, а от 16 години. Ако сте любопитни да разберете кои животни са били тотемични и 2022 е годината на кое животно според славянския календар, тогава прочетете нататък. И да вярваш или не е личен избор на всеки.

Славянски календар

Новата година в езическите предхристиянски времена започва с празника Комоедица. Този празник се честваше от славяните в деня на пролетното равноденствие. На този ден те готвиха палачинки и казваха: „Първата палачинка е за кома (мечки), втората за приятели, третата за роднини и четвъртата за мен“.

Палачинките бяха дадени на мечката, която се смяташе за цар на гората, за да го умилостиви. Палачинките се печеха като символ на слънцето, призоваващо пролетта и топлината. По-късно Нова година започва да се празнува в деня на есенното равноденствие - през септември. Реколтата е събрана, така че имаше достатъчно причини за радост.

Тотемичният хороскоп на животните, или по-точно годината или аналите, е шестнадесетгодишен цикъл с животни-покровители или тотеми. На всеки 16-та година славяните го смятаха за специален, наричайки го велик.

Интересно е, че предния ден се състоеше не от 24 часа, а от 16: 4 часа сутринта, 4 - ден, 4 - вечер, 4 - нощ. И имаше 9 дни в седмицата, от които 6 работни дни и 3 почивни дни.

Старославянският хороскоп включва следните животни:

 1. Dark Sokh или Elk.
 2. Бодлив стършел или оса.
 3. Дебнещ Лут или Вълк.
 4. Огън Векша или Катерица.
 5. Перлена Щука.
 6. Брадата крастава жаба.
 7. Дива свиня или глиган.
 8. Бяла сова.
 9. Вече е пищящо.
 10. Присвиваща се лисица.
 11. Навит таралеж.
 12. Реещ се орел.
 13. Въртене на Мисгир (Паяк).
 14. Пищящ петел.
 15. Златорог тур (бик).
 16. Огнено сърце кон.

Животното, в чиято година е роден човек, оставя отпечатък върху характера. В зависимост от това какъв знак има човек, можем да говорим за неговите силни и слаби страни.

Благодарение на дървото на годината можете да разберете по-добре себе си, да развиете някои черти на характера. Това знание ще ви помогне да не правите грешки в живота си, да живеете в хармония с хората около вас и природата.

Имената на животните са метафорични. Това беше направено с цел по-добро предаване на характера на звяра, неговите черти и настроение през цялата година. И така, каква ще бъде годината 2022 според славянския календар?

2022 тотемно животно

Предстоящата година ще бъде годината на турнето със Златни рога. Но до пролетта на 2022 г., според славянския календар, ще има време под егидата на Крещящия петел, а от 20 март Златорогата обиколка ще поеме.

Бикът е животно, което съчетава надеждност, издръжливост, горещ нрав, инат, търпение и ярост. Славяните оценявали и почитали биковете заради природните им качества. Той бил здраво свързан с бог Велес.

Следващата година обещава да бъде плодородна и нахранена, но трябва да се потрудите. Обиколката на Златорогите е един от онези символи, които ще спасят подопечните от прекомерен инат и ще им напомнят за необходимостта от установяване на контакти с другите.

Как да празнуваме Нова година, за да не разгневим тотема? Обиколката обича спокойно и удовлетворяващо тържество. Можете спокойно да прекарате по-голямата част от вечерта на масата. Масата може да бъде проста и непретенциозна, всякакви зеленчукови ястия ще се справят.

Годината ще бъде еднакво успешна за почти всички, които знаят какво искат и не се страхуват от работата. Представителите на всички символи се съветват да не се поддават на апатия и мързел, да не се страхуват да проявяват смелост и да защитават онова, което им е скъпо.За да привлечете покровителството на Турс, трябва да се справите със стари оплаквания.

Характеристика на човек, роден през 2022 г.

Хората, родени тази година, съчетават добър нрав, бързина, издръжливост и търпение, смелост и предпазливост. Те са много трудолюбиви, могат да достигнат големи висоти и да се изкачат до самия връх на кариерната стълбица.

Те не се страхуват от трудности и препятствия: те винаги се придвижват напред, докато не бъдат преодолени. Поради естествената издръжливост това обикновено не отнема много време.

Милите и съпричастни, слабите и малките са взети под крилото си, ако има такъв покровител, не би навредило на никого. Щедър, отговорен, честен. Лесно разпознайте измамата. Те не обичат мързеливите хора, те предпочитат да нямат нищо общо с такива хора.

Те работят добре в екип, готови са на много заради семейството и приятелите. Те правят достойни лидери и компетентни лидери.

Те са постоянни в семейството, можете да разчитате на тях. В името на семейството те могат да направят всичко. Романтичен, но понякога твърде суров. Те обичат децата, обръщайте им внимание. Те ценят реда, те управляват къщата. Те се нуждаят от подкрепата на своите роднини, важно е да знаете, че близките им вярват в тях - тогава те са способни на много.

Славянският тотемичен годишник е хороскопът на нашите предци. Вярвайте в него или не - личен бизнес на всеки. Но трябва да признаете, че годишното дърво е по-близо до нас от източния хороскоп. Защо да следвате извънземното, ако имате нещо скъпо. Преди да е станало късно, започнете да мислите по нов начин!

Прочетете също:

 • 2022 - годината на какво животно според източния календар
 • Хороскоп за 2022 г. според зодиите и годината на раждане

Интересни статии...