Коя животинска година е 2022 според хороскопа?

Коя животинска година е 2022? Според източния календар това ще бъде годината на Черния воден тигър. Понякога, тъй като периодът е свързан с водната стихия, 2022 г. се нарича годината на Синия воден тигър. Покровителството на благороден хищник може да донесе както големи постижения, така и фатални грешки в живота.

Кога е Източната година на тигъра?

Според руския календар Нова година започва по едно и също време - през нощта на 31 декември срещу 1 януари. Според източния календар щафетата от един покровител на годината до друг преминава на различни дати.

Обикновено това е края на януари - началото на февруари. През 2022 г. Волът ще предаде щафетата на Тигъра на 1 февруари. Управлението на хищника ще приключи на 23 февруари 2023 година.

Каква ще бъде Водната тигрова година 2022?

Не е нужно да сте всезнаещ астролог, за да разберете, че Тигърът е агресивно и непредсказуемо животно. Но през 2022 г. не трябва да се страхувате особено от нов покровител. Тъй като водната стихия, символизираща мекотата и съобразителността, ще успокои природата на тигъра, направи животното по-скоро привързано коте, отколкото опасно животно.

На вълната на късмета през 2022 г. ще има хора с авантюристичен характер. Но без фанатизъм: насърчава се само съзнателен риск, като се вземат предвид всички възможни последици.

Тигърът също насърчава инициативата. Ако смело вървите напред, бъдете активни, със сигурност ще се отворят нови хоризонти и нови възможности, за да направите живота по-добър, по-светъл, по-богат.

Водната стихия символизира творчеството, поради което през 2022 г. късметът очаква хора, които по някакъв начин се занимават с изкуство. Ако плановете отдавна са да се занимавате с рисуване, да започнете да пишете поезия и т.н., не можете да мислите за по-успешен период.

През 2022 г. се насърчават браковете, създаването на семейство и раждането на деца. Обикновено годината на тигъра не е особено добра за такива цели, но водният тигър е приятно изключение от правилото.

Не са изключени изненади, шокове, непредвидени ситуации през 2022 г. По-скоро, напротив, вероятността от появата им е доста висока - в крайна сметка Тигърът, дори Водният, остава в душата на Тигъра.

Какви ще бъдат бебетата, родени през 2022 г.?

Да се родиш Тигър не е толкова лошо. Децата, които ще се родят през 2022 г., ще придобият следните черти на характера:

 • кипяща енергия
 • общителност,
 • любопитство,
 • оптимизъм,
 • актьорски или други творчески способности,
 • високо самочувствие,
 • богат вътрешен свят.

Такива деца от най-ранна възраст имат собствено мнение. Те имат фин усет за околните, скритите си мотиви и настроение.

В допълнение към положителните качества, Тигрите имат и черти на характера, на които родителите трябва да обърнат специално внимание:

 • чести промени в настроението от дружелюбност до агресия или меланхолия,
 • бърза умора поради прекалено активен начин на живот,
 • безпокойство, липса на самоконтрол и дисциплина.

За да спасите детето от негативизъм и да насочите енергията му в правилната посока, препоръчително е да го изпратите в спортната секция. Тигрите изглеждат страхотно в отборни игри.

Как да отпразнуваме годината на черния (син) тигър?

Честването на Нова година е важен момент, който не бива да се пренебрегва. Независимо чия година настъпва, е необходимо да се срещнете със собственика му по подходящ начин, тогава той ще прояви милост, ще стане покровител и гарант за благополучието.

Необходимо е да се обмисли всичко до най-малкия детайл, особено какво да се облече и какво да се подготви за празничната трапеза.

Съвети за декор на стаи и маси

По-добре е да забравите за изкуственото дърво. Ако няма възможност или желание да закупите истинска, е позволено да украсите стая или маса с няколко живи клонки смърч. Коледните украси трябва да са плътни, с метален блясък. Нищо крещящо, твърде цветно, предизвикателно.

Тигърът обича всичко естествено, така че най-добрият вариант е да направите декора сами, като използвате хартия, картон, дърво. Раираните неща са подходящи в интериора или на празничната маса.

Тигърът харесва благородния блясък на метала, затова, когато сервирате масата, сложете няколко лъжици или вилици, изработени от сребро или поне украсени със сребро или злато.

Чудесно е, ако някъде на масата има фигурка с изображение на тигър. Още по-добре е да е направен от скъпоценни или полускъпоценни материали или кристал, стъкло, олицетворяващ водния елемент.

Компилация на меню

Предпочитанието се дава на месо, обилни ястия - в менюто трябва да има няколко, при това за предпочитане от различни меса. Не е задължително горещо - разрешени са салати, в които месото ще бъде само една от многото съставки, студени разфасовки.

Когато подреждате филийките на плато, можете да ги подреждате на ивици (редувайки месо със сирене или зеленчуци) - това ще поласка собственика на годината. За напитки, освен традиционното шампанско, се препоръчва червено вино. Яркият му цвят се харесва на ярко оцветения Тигър.

Обитателят на джунглата също ще оцени тропическите плодове на масата. Той е особено пристрастен към ярко жълтите и портокалите: райска ябълка, банани, портокали, мандарини.

Общи съвети за домакините: менюто трябва да е богато и разнообразно. Тигърът е кралят на джунглата и иска да бъде поздравен от голям мащаб. Недостигът на лакомства може сериозно да го разочарова.

Избор на тоалет

Друг горещ въпрос е в какъв цвят и в какво да празнуваме Нова година 2022 г. Знаейки кое животно ще бъде символът, не е трудно да се отгатне: идеалното облекло е на райета, „като тигър“.

Ако не се намери нищо подходящо, всяка тоалетна с ивици ще свърши работа - не непременно успоредно, те могат да бъдат подредени по хаотичен начин.

Позволено е да имате аксесоари на райета, ако не искате да парадирате с раирани дрехи: обеци, пръстени и т.н.

Що се отнася до цветовата схема, астролозите съветват да се вземат предвид следните нюанси:

 • пясък,
 • златен,
 • бежово,
 • черните,
 • всички нюанси на водата: от бледосиньо до наситено синьо.

Какво подготвя годината на Тигъра за знаците на зодиака?

Според източния календар и зодиакалния знак астролозите правят прогноза за бъдещето за всеки представител на звездното семейство. Първият месец от 2022 г. според китайския календар все още ще премине под егидата на Белия бик. От 1 февруари на власт идва Черният тигър.

Ето какво е подготвил според хороскопа за знаците на зодиака:

 1. Овен. Представителите на този знак са активни и целенасочени. Това се харесва на покровителя на годината, така че Овенът чака заслужен успех в почти всички начинания. Но не прекалявайте - прекаленото самочувствие може да изиграе жестока шега.
 2. Телец. Ако проявявате предпазливост и последователност, периодът може да стане много обещаващ както в бизнеса, така и в личните отношения. Основното нещо е да не бързате със заключенията, но преди да изрежете, измерете не 7, а 77 пъти.
 3. Близнаци. Годината ще ви помогне да се самоактуализирате, да тръгнете по пътя на положителните промени. Забранени: инфантилизъм, лекомислие, твърде леко отношение в живота. Желаещите да успеят през 2022 г. трябва да търсят комуникация със сериозни, делови хора и да не прекарват време в компании, където се забавляват и забавляват само.
 4. Лъв. Годината ще бъде обещаваща, защото Тигърът и Лъвът всъщност са роднини. Следователно е логично единият да подкрепя другия. Според хороскопа Лвов чака постижения във всичко, до което се докосне. Но само при условие, че представителите на този знак показват бизнес проницателност, постоянство и ще бъдат максимално активни.
 5. Зодия Дева. Тигърът наистина не разбира Дева - смелото животно не харесва нейната предпазливост, бавност, практичност. Следователно представителите на този знак ще трябва да преминават през джунглата от пречки за успех. В кариерата, в бизнеса може да настъпи стагнация, но в любовта много Девици вероятно ще имат късмет.
 6. Везни. Любители на колебанията, Везните също не са в полза на Тигъра.Трябва да бъдете по-смели, да не се страхувате да предприемете решителни стъпки. Само в този случай можете да разчитате на благосклонността на собственика от 2022 година.
 7. Скорпион. Представителите на този знак, въпреки че принадлежат към водната стихия, не предизвикват съчувствие към Тигъра. Той ги възприема като свои конкуренти: Скорпионите са твърде агресивни, злобни и упорити. Скорпионите ще мислят само за това каква е следващата година - 2022 определено не е в състояние да се превърне в трамплин за по-добро бъдеще за тях.
 8. Стрелец. Периодът ще позволи на тези хора да завършат стари дела и да погледнат в бъдещето с надежда. За Стрелеца ще дойде моментът, когато те лесно ще започнат да се възползват от всяко обстоятелство.
 9. Козирог. Независимо коя година на животното е сега, 2022 ще тества Козирозите за сила. Този знак не отнема издръжливост, така че си струва да се подготвите за решаване на трудни проблеми - Тигърът ще ви разгледа изцяло.
 10. Водолей. Водолеите не се интересуват дали е нощ или ден, високосна година или не, дъжд пред прозореца или сняг. Те са постоянно позитивни - и Тигър го харесва. Активни и креативни по природа, представители на този знак през 2022 г. ще бъдат на върха на успеха, както бизнес, така и личен.
 11. Риба. От една страна, Рибите са твърде бавни, което неописуемо дразни покровителя на годината. От друга страна, те принадлежат към водния елемент и това е безспорен плюс за тях през 2022 година. При условие, че представителите на този знак проявяват поне минимална активност и инициативност, всичко ще им се получи по най-добрия начин.

В Русия винаги са спазвали традициите и обичаите на другите народи. Според славянския календар 2022 г. съответства на Златорогия тур (бик).

Въпреки това, мнозинството на въпроса: "Кое животно е 2022 година?" ще даде отговор въз основа на китайския календар. В повечето световни сили източната корелация на годината с определено животно се счита за най-правилната и общоприета.

Интересни статии...