Занаяти от тоалетни втулки със собствените си ръце: 150 идеи за снимки, съвети за това какво можете да направите, занаяти за деца, създаване на стилни бижута

Детското творчество е полезна дейност, която позволява на дете на всяка възраст да развие своите умения и умения, допринася за развитието на паметта и мисленето.

Един от най-интересните материали за направата на занаяти са ролките от тоалетна хартия. Такива материали имат много предимства: безопасност за хората, наличност, относително висока якост.

Необходими материали за работа

Всяка творческа дейност трябва да се извършва на добре оборудван работен плот. Детето трябва да има достатъчно свободно място за поставяне на инструменти, както и отлично осветление.

Също така, за да създадете занаяти от втулки със собствените си ръце, трябва да подготвите следните материали:

 1. Ножица и канцеларски нож.
 2. Конци, игли, лепило за съединяване на съседни заготовки. На снимката на занаятите от тоалетни втулки можете да видите всички методи, използвани за закрепване на части един към друг.
 3. Текстуриран шнур.
 4. Бои и четки.
 5. Акрилен лак.

Парчета плат, като филц, могат да бъдат полезни за декорация. За занаяти като ръчни кукли трябва да се снабдите с шаблони и инструкции, описващи подробно всяка стъпка от работата „Направи си сам“.

Приложения на материала

Начинаещите майстори несъмнено се интересуват от това какви занаяти могат да бъдат направени от ръкав за тоалетна:

 1. Детски играчки и сувенири.
 2. Подаръчни пликове за празника. Подобни занаяти от тоалетни втулки често се правят за Нова година.
 3. Поставки за бижута, съхранение на различни дребни предмети, офис консумативи.
 4. Кутии за части или инструменти, използвани за гаража.

Голям брой готови продукти имат не само естетическа стойност, но и изпълняват редица практически функции.

Органайзер за ученическо бюро

Поръчката на бюрото на дете в предучилищна и училищна възраст несъмнено ще зарадва всеки родител. Организаторите, направени от тоалетни ръкави със собствените си ръце, ще ви помогнат да организирате всички малки материали за писане, канцеларски материали (компаси, химикалки, гумички, моливи):

 1. Първо трябва да се почистят втулките от остатъци от хартия.
 2. На всяка част се нанася достатъчно плътен слой лепило.
 3. Започвайки от долния ръб на ръкава, обвийте текстурирания шнур. В този случай е важно да се гарантира, че няма големи пропуски между последователните завъртания на кабела.
 4. Дъното на получената чаша трябва да бъде затворено с кръг, изрязан от картон. Можете да прикрепите детайла към органайзера, като използвате метални скоби или лепило.

Като допълнителна украса можете да залепите няколко бутона или филцова фигура върху повърхността на такъв органайзер.

Детски играчки

Голям избор от детски занаяти може да направите със собствените си ръце от тоалетни ръкави. Подобно творчество ще заинтересува малките деца, като им достави радостта от съвместните дейности с родителите им.

За интересни и цветни продукти ще трябва да подготвите цветна хартия или картон, лепило, бои и четки. Как да направите занаяти от тоалетни втулки стъпка по стъпка:

 1. За да получите ярка многоцветна гъсеница, е необходимо да изрежете два ръкава в ред големи пръстени с помощта на остър нож. Всеки пръстен трябва да бъде увит с цветна хартия или боядисан във всякакви цветове, които харесвате. Пръстените са свързани последователно един с друг с помощта на лепило. Едно парче действа като глава и е прикрепено към горния край на първия пръстен.Майсторът трябва само да залепи очите и устата, като ги изреже от цветна хартия.
 2. Оригиналните пингвини са направени от вертикално подредени тоалетни ръкави. Фокусирайки се върху завършената рисунка, гърдите и гърбът на пингвина са боядисани, а клюнът, очите и крилата се изрязват според хартиени шаблони.
 3. Редица новогодишни занаяти, направени от втулки, ще помогнат за украсата на празничния интериор.

Можете да направите красив паун от един ръкав и 10-12 хартиени ленти. На предната повърхност на ръкава те рисуват очи, клюн, боядисват тялото.

Всяка хартиена лента се сгъва наполовина, залепвайки противоположните краища. Гъстата опашка е прикрепена към тялото с лепило, конец или метални скоби.

Контейнери за разсад

Много интересен и практичен начин ще заинтересува собствениците на малка лятна вила или градина на перваза на прозореца. Ръкавите могат да се използват като контейнери за отглеждане на разсад.

Собственикът на градината трябва да помни, че почвата се излива вътре в ръкава, но този метод се използва само за бързо растящи култури.

По време на засаждането на постоянно място младите разсад се прехвърлят на земята директно в картонени клетки. Картонът ще бъде обработен от земни червеи и насекоми, а корените на млада култура няма да бъдат повредени случайно.

Закопчалки за шнурове

Различни шнурове, проводници, слушалки и зарядни устройства могат да се съхраняват в удобен държач, което до голяма степен помага да се поддържа къщата чиста и подредена.

Всички втулки се почистват предварително от остатъци от хартия и след това се украсяват. Това могат да бъдат интересни стикери, оригинално рисуване на повърхността.

Втулката може да се разкрои и да се прикрепи велкро към съседните краища. Този подход улеснява използването на фиксатора.

Стойка за бижута

Голям брой интересни занаяти могат да бъдат направени от тоалетни ръкави, докато повечето творчески проекти ще отнемат само 20-25 минути.

На малка, но удобна стойка можете да съхранявате бижута: пръстени, гривни, висулки, верижки. За работа ще ви трябват 4 втулки, парче мек плат, конци, игли, всяка опора (пластмаса, дебел картон).

Инструкции стъпка по стъпка за начинаещи:

 1. Три втулки са залепени заедно в една тръба. Вместо лепило, можете да използвате метални скоби или конци, за да придадете на стойката необходимата здравина.
 2. Получената заготовка се увива в плат. Най-често филцът се избира за работа.
 3. Един ръкав е инсталиран вертикално върху подготвена основа (пластмаса, картон или тънък лист шперплат). Тази част е обвита в текстил по подобен модел, чиито ръбове са зашити с малки ръчни шевове.

Крайната задача на съветника е да свърже правилно частите на стойката помежду си. За тази цел можете да използвате конци и игли, с които да зашиете текстилните ръбове.

Много удобно е да съхранявате вратовръзки за коса, фиби, прежди за плетене на такива стойки, което ви позволява да поддържате ред в личното си легло с игла.

Стелаж за съхранение на играчки

Момчетата, които събират колички за играчки, могат да получат оригинален багажник за лична колекция като подарък.

 1. За целта трябва да съберете поне 35-40 ролки тоалетна хартия.
 2. Всички части са свързани помежду си, като всеки детайл се полага хоризонтално, на слоеве един над друг.
 3. За закрепване използвайте лепило.

Преди да инсталирате личен автомобилен парк в стелажните клетки, конструкцията трябва да бъде украсена, например, с красива живопис с бои.

Снимка на занаяти от тоалетни втулки

Интересни статии...