Приложения за деца: обучение за работа с хартия и други материали, урок по ръкоделие за начинаещи (110 снимки)

Апликацията е страхотно творческо занимание за деца от всички възрасти. Процесът винаги е вълнуващ и също допринася за цялостното развитие. Резултатът от работата може да бъде представен на различни тематични изложби в детските образователни институции и всякакви състезания.

След като разгледаме снимката на детското приложение, става ясно разнообразието от възможности за този тип творчество. За изпълнение можете да измислите различни идеи или да ги заемете, като разгледате готови занаяти.

Занаятчийски идеи "детска апликация"

Ако децата просто се учат как да правят детска апликация, тогава е по-добре да изберете елементарни вариации за творчество за работа. Това са прости плоски картинки, които най-често се създават от шаблон. Родителите или болногледачите могат да изрежат подробности за следващите стикери. Децата ще трябва да прикрепят компонентите към основата. По-добре е възрастните да проверят правилността на съставянето на снимка.

Малките деца могат да правят грешки. Ако детето вече е независимо, тогава могат да се предложат по-сложни варианти за творчество. Това са занаяти с много детайли. Подреждането на елементите може да бъде поверено на детето.

Ако децата вече притежават уверено ножици, тогава е допустимо да им се даде възможност сами да изрежат компонентите. Най-интересният вариант на апликацията се счита за триизмерна картина. Има различни начини за постигане на този ефект.

Материали и инструменти за работа

Всеки урок по занаяти за деца винаги започва с подготовката на всичко необходимо за работа. Когато планирате да направите апликация, не е нужно да се запасите с много инструменти и материали. Обикновено е достатъчно следното:

  • ножици;
  • лепило;
  • хартия.

За основата могат да се използват картон или други подобни материали с достатъчна плътност. Освен това други канцеларски материали, импровизирани средства и декоративни елементи са подходящи за задачата.

Особености на дейността на деца от различни възрасти

Не винаги се изискват инструкции стъпка по стъпка как да направите детска апликация. Ако има опит в извършването на подобни занаяти, тогава принципът на действие е ясен. Остава само да разберем тънкостите при извършване на определена работа.

Прости приложения за деца на 2 - 5 години

Дори и най-малките, деца на 1-3 години, могат да започнат да правят приложения. В този урок няма нищо трудно. В този случай децата трябва да правят всичко под строгото наблюдение на възрастен.

Важно е да поставите задачата възможно най-много и да извършите процеса по игрив начин, което допълнително ще увлече детето. Препоръчително е да изберете картина, която е не само проста, но и разбираема за бебето. Обикновено това са малки хора, животни, дървета, къщи без излишни подробности.

По-добре е предварително да подготвите компонентите на приложението. Детето ще трябва само да залепи всички елементи под наблюдението на възрастен. Когато се запознаете с процеса, можете да увеличите нивото на сложност.

Приложения за деца на 6 - 8 години

Най-вероятно няма да са необходими инструкции за деца как да подадат заявление, ако детето е вече над 3 години. Възрастта и съществуващите умения обикновено ви позволяват самостоятелно да се справите със задачата.

Ако детето все още е ново в тънкостите на процеса, тогава можете да му предложите прости снимки. Също така е желателно да се изрежат подробностите за възрастен. Ако едно дете редовно изпълнява подобни задачи, тогава работата с най-простите изображения може да стане скучна за него. В този случай е подходящо да се направи по-сложна снимка.Допустимо е да нанесете контури върху основата и да предложите на детето да подреди детайлите сам. Можете да навигирате по готов пример или да фантазирате. На 5-7 годишно дете вече може да бъде поверено да изрязва прости детайли.

Заявления за ученици

Обикновено не е необходимо да се работи с майсторски клас за начинаещи, когато става въпрос за деца в училищна възраст. В този случай целият процес от и до може да бъде поверен на младия създател. Детето за себе си може да избере нивото на трудност, да организира хода на работата.

В случай на затруднение винаги можете да се обърнете за помощ към старейшините.

Редът на изпълнение на различни видове приложения

Популярността принадлежи на различни видове приложения. Можете да направите снимка за творчество от готови примери или да я измислите сами.

Детайлите за сложните занаяти е най-добре да се изрежат според шаблоните. Използвайки различни идеи, можете да създадете нещо свое.

Пощенска картичка за 8 март за мама

Често първите стъпки в овладяването на техниката на приложение се извършват в детската градина, като се планира да се подготвят поздравления за майките за 8 март. Части, които са съставни части на цветовете, се залепват върху хартията.

  • За бебета това могат да бъдат цели рози и лалета.
  • Допустимо е по-големите деца да събират маргаритки от отделни части.
  • Завършилите могат да бъдат насърчавани да правят мимоза, като използват парчета хартиени салфетки или вата.
  • Учениците могат самостоятелно да поемат инициативата, да направят красива пощенска картичка по собствено желание.

Зимни плавателни съдове под формата на апликация

Интересен зимен занаят може да се направи с помощта на цветна хартия и памучна вата.

  1. Детайли за къща, коледно дърво, снежен човек са залепени към основата.
  2. Лесно е да придадете специален цвят на картината с помощта на обикновена памучна вата.
  3. Парчетата са залепени, за да симулират сняг.

Децата могат да бъдат поканени да украсят коледното дърво с играчки. Към основата е залепено празнично дърво, а децата го допълват с многоцветни детайли, имитиращи декорации.

Обемни приложения

Апликационните снимки не трябва да са плоски. Обемът на създаване може да бъде даден по различни начини. Най-често това е изпълнението на добавяне на части по определен начин или частично залепване на няколко части от същия тип.

Популярен е обемният ефект, получен чрез сгъване на хартията с акордеон. Този принцип е разбираем дори за малки деца.

Преди да изпълните плана, по-добре е внимателно да се запознаете с техниката на работа, възможностите за нейното изпълнение.

Изработването на детски апликации е популярен начин да завладеете дете с творчество. Това е проста работа, но много хора я харесват. Има задачи за деца от всички възрасти, позволяващи не само да отделят време, но и да се развиват.

Снимки на детски приложения

Интересни статии...