Занаяти от велпапе със собствени ръце на етапи: примери и схема на работа, майсторски клас за начинаещи с инструкции за снимки

Гофрираната хартия е не само материал за изработка на кутии, разнообразни опаковки, но и отлична основа за творчество.

От него можете да направите мебели за играчки, използва се при квилинг, скрапбукинг, декупаж.

Гофрирана хартия в декор

Снимка на велпапе хартия може да се види не само под формата на опаковка, креп хартия често се отнася до нея.

Креп хартия се използва в букети от бонбони, от нея се правят изкуствени цветя - от миниатюрни за пощенски картички до такива в естествен размер за интериорен декор.

Лесно е да направите декорации за училищни пособия с помощта на гофрирана хартия. Като имате инструкции как да изработвате гофрирана хартия със собствените си ръце стъпка по стъпка, можете да прекарате приятно време и да получите красив резултат в края на работата.

Цветя от гофрирана хартия

Ако страдате от излишна креп хартия у дома, можете да я използвате, за да направите привличащи вниманието хартиени цветя. Такава очарователна декорация ще се побере в декора на всеки интериор, като е интересна алтернатива на живите цветя.

От какво имаш нужда:

 • Многоцветна креп хартия;
 • Плътна хартия за шаблони;
 • Модел на цветя, лекарства и модел на листа;
 • Ножици;
 • Молив;
 • Парче тел с дължина 30 см и диаметър 0,8 мм;
 • Многофункционално течно лепило;
 • Двустранно лепящо тиксо със защитна лента.

Съберете всички необходими предмети, преди да започнете работа. По-специално, подгответе самозалепваща лента и многофункционално течно лепило, благодарение на което можете лесно да залепите отделните елементи на цветята.

 1. Първо изрежете дебелите хартиени шарки според модела. С помощта на шаблоните нарисувайте цветя върху креп хартия и ги изрежете с ножица. Ще ви трябват три парчета в два различни цвята: един лист, един център и две ленти от креп хартия с ширина 1,5 см (зелена и жълта).
 2. Използвайте молив леко да навиете листенцата на цветята навътре, за да им придадете естествената вълнообразност, от която се нуждаят. Сега залепете и трите парчета с течно лепило.
 3. Свържете четирите проводника - за да направите това, увийте едно парче тел около останалите три, оставяйки разгънато парче отгоре (около 1 см). Направете малка дупка в центъра на цветето и прекарайте през него жица, като огънете отделните жици в горната част на цветето.
 4. Сега направете дупка в центъра на листа и го нанижете върху жицата. С помощта на течно лепило го залепете под цветето.
 5. Направете малки разфасовки по периметъра на цветето и внимателно сгънете краищата нагоре. Жълтата лента е леко смачкана, след което я залепваме в центъра на центъра на цветето, това е тичинката. Оставете лепилото да изсъхне малко и го залепете в центъра на растението. Оставете настрана за известно време, за да изсъхне напълно.
 6. Сега прикрепете двустранната лента към зелената лента и увийте лентата около жицата отгоре надолу, притискайки здраво.

Ръчно изработени хартиени цветя могат да бъдат интересно допълнение към вашия интериор. Освен че изглеждат ефектно, те определено ще издържат по-дълго от истинските растения!

Къщи за кукли от гофрирана хартия

За да направите от детето си къща от картонена кутия, първо трябва да закупите или сглобите достатъчно опаковъчни кутии от велпапе.

Може да се изчисли, като изтеглите шаблон от Интернет или като го изградите сами.

Полезно за довършване:

 • Парчета от различен вид картон,
 • Цветна хартия,
 • Снимки от лъскави списания.
 • Нож за хартия и лепило по избор също ще ви бъдат полезни.

Напредък:

 1. След като изрязахме гофрираната хартия по размер, ние закрепваме частите с лепило или двустранна лента.
 2. Ако нямате търпение да държите картонените парчета заедно, докато те се слепват, щипките ще ви бъдат полезни.
 3. Можете да свържете всички стаи с тях и да видите как ще изглежда в края на работата.
 4. Можете да оборудвате интериора на къщата за кукли с помощта на хартия, която се използва при скрапбукинг.
 5. Това са листа с квадратни шарки, които са относително твърди, а също така красиви и евтини.
 6. Подходящи са и остатъци от плат, от които можете да направите тапет.

Такава къща не е нищо повече от триизмерен пъзел, който е залепен с тристранна лента. Мебелите за кукли също могат да бъдат изрязани според схеми от Интернет, най-важното е да се запазят пропорциите.

Кутии от гофрирана хартия

Едва ли тийнейджърките вече ще се нуждаят от куклена къща, но удобен и практичен органайзер с много отделения може да дойде по-удобен. Това ще изисква велпапе, лепило, скоби, довършителни материали.

 • Ако желаете, можете да декупажирате с креп хартия.

Такава кутия е направена по същия начин като къща за кукли: части от необходимия размер се изрязват, закрепват заедно и се извършва довършителни работи.

Декупажни пощенски картички с креп хартия

Ако вкъщи са останали листове креп хартия и искате да направите нещо със собствените си ръце, тогава картичка с цветя или снежинки, прикрепени към нея, ще бъде отлично занимание за възрастни и фин двигател за деца.

 1. Един от най-лесните и бързи начини да направите уникален и неповторим подарък.
 2. За това са подходящи готови пощенски картички или листове от релефен картон.
 3. Цветя, листа, снежинки или звездички се изрязват от креп хартия и се прикрепват към основата.
 4. По желание те могат да бъдат покрити със специален лак, облицовани с блясъци, направени градиент с флуоресцентни бои или бои с искри.
 5. Материали за такова творчество има в повечето духовни отдели или „Всичко за ръкоделие“.

Снимка на занаяти от гофрирана хартия

Интересни статии...