2022 за сватба: благоприятни дни, знаци

За мнозина сватбата е едно от най-важните събития в живота. Бих искал бракът да бъде единственото събитие в живота, а не повтарящо се събитие. Следователно всеки човек подхожда отговорно не само към избора на спътник, но и към самата организация на тържеството. Датата на сватбата е от голямо значение - редица експерти смятат, че датата, месецът и годината играят голяма роля за това как ще протече семейният живот на двойката. За да можете да изберете правилния номер, ние сме подготвили списък с най-благоприятните дни за сватби през 2022 година.

Църковен календар на сватбите 2022: благоприятни дни

Нищо чудно, че казват, че силните бракове се сключват на небето, затова много младоженци предпочитат да се ръководят от църковния календар, за да изберат най-благоприятната дата за най-важното тържество. Каква е същността на избора на подходяща дата за този критерий? В този случай много зависи от църковните празници или така наречения Коледен прилив - тук трябва да разберете, че вярващите категорично не приемат никакви тържества на някои празници.

Според православните канони:

 • Не можете да играете сватби по време на Рождество Бързо. Съответно, не може да се говори и за някаква сватба на 7 януари.
 • Не можете да определите дата за празнуване на Срещата на Господ. Също така духовенството не препоръчва организирането на тържества от 17 до 23 февруари.
 • Не можете да се ожените на Великден или Благовещение.
 • Сватбата не се празнува през май, в деня на Възнесението Господне, както и в навечерието на празника.
 • Не можете да назначите сватба на Троица, Троица събота и през целия Петров пост.
 • Духовенството ще бъде против сватбената церемония през първата половина на юли: до 12-ти.
 • На 14 август започва Успенският пост - неблагоприятно време за сватби.
 • Рождество на Пресвета Богородица и Въздвижение на Кръста Господен - съответно 21 и 27 септември - са още 2 празника, в навечерието и по време на които човек не може да се жени.
 • Първите дни на ноември са паметни дни. Струва си да заобикаляте такива дати.

От гледна точка на православните канони, най-благоприятното време за брак е празникът Красная Горка, който идва седмица след Великден.

Лунният сватбен календар 2022: благоприятни дни

Астролозите и експертите на лунните цикли смятат, че най-успешните дни за сватба са в навечерието на пълнолунието - в наши дни енергията на Космоса е достатъчно мощна, за да чуе желанията на две любящи сърца. Пълнолунната сватба обещава комфортен живот на съпрузите. Но новолунието е подходящо време за тези, които искат да променят радикално живота си. Например, ако една двойка е имала проблеми в отношенията преди брака, тогава сватбата на новолуние ще помогне на съпрузите да преразгледат връзката си със съвместния живот.

Предлагаме на вашето внимание най-благоприятните дати за брак:

Лунна фаза дата зодия
Ново 2 януари Козирог
Първа четвърт 9 януари Овен
Пълна 18 януари лъв
Трето тримесечие 25 януари Скорпион
Ново 1 февруари Водолей
Първа четвърт 8 февруари теле
Пълна 16 февруари лъв
Трето тримесечие 24 февруари Стрелец
Ново 2 март Риба
Първа четвърт 10 март Близнаци
Пълна 18 март зодия Дева
Трето тримесечие 25 март Козирог
Ново 1 април Овен
Първа четвърт 9 април Рак
Пълна 16 април Везни
Трето тримесечие 23 април Водолей
Ново 30 април теле
Първа четвърт 9 май лъв
Пълна 16 май Скорпион
Трето тримесечие 22 май Водолей
Ново 30 май Близнаци
Първа четвърт 7 юни зодия Дева
Пълна 14 юни Стрелец
Трето тримесечие 21 юни Овен
Ново 29 юни Рак
Първа четвърт 7 юли Везни
Пълна 13 юли Козирог
Трето тримесечие 20 юли Овен
Ново 28 юли лъв
Първа четвърт 5 август Скорпион
Пълна 12 август Водолей
Трето тримесечие 19 август теле
Ново 27 август зодия Дева
Първа четвърт 3 септември Стрелец
Пълна 10 септември Риба
Трето тримесечие 18 септември Рак
Ново 26 септември Везни
Първа четвърт 3 октомври Козирог
Пълна 9 октомври Овен
Трето тримесечие 17 октомври Рак
Ново 25 октомври Скорпион
Първа четвърт 1 ноември Водолей
Пълна 8 ноември теле
Трето тримесечие 16 ноември лъв
Ново 24 ноември Стрелец
Първа четвърт 30 ноември Риба
Пълна 8 декември Близнаци
Трето тримесечие 16 декември зодия Дева

Сега нека дешифрираме данните в тази таблица:

 • Новолуние. Този период е благоприятен за започване на нещо грандиозно. Тогава защо да не използваме енергията на Космоса, за да създадем силно семейство?
 • Първа четвърт. Това е периодът, когато небесните тела в по-голяма степен засягат живота на човека, неговите мисли и хода на събитията. Можете дори да кажете, че Луната помага за преодоляване на трудни моменти.
 • Пълнолуние. Мнозина смятат, че това е най-опасната фаза на Луната и в това има известна истина. Но от гледна точка на астролозите, сватбата на пълнолуние е доста добро събитие, тъй като небесните тела са благосклонни към влюбените.
 • Последно тримесечие. И отново има хубаво време, когато дори звездите благоприятстват младоженците. През този период е обичайно да се сложи край на етапите, тоест сватбата е своеобразен край на някои връзки и началото на нови.

Да вярваш или не на астролозите е лична работа на всеки. Ако положението на луната на небосвода не играе решаваща роля, можете да се обърнете към други критерии, за да определите подходяща дата за сватбата.

Сватба по Фън Шуй

Източният хороскоп е друг критерий, който ще ви позволи да изберете благоприятно време за брак. При условие, че младоженците се отнасят сериозно към източните учения и почитат традициите. И така, източният календар разграничава 4 групи животни:

 • Кон, тигър, куче;
 • Коза, Заек, Свиня;
 • Петел, Змия, Бик;
 • Дракон, Плъх, Маймуна.

Като пример ще дадем успешна комбинация: ако единият от съпрузите е роден в годината на Змията, а другият в годината на Козата, тогава те трябва да се женят в годините на Вола, Заека, Свинята или Петел. Що се отнася до датите, това са 1, 2, 3, 12 и 21 числа.

Честита среща

Почти всеки ден, избран с любов, изпълнен със специално съдържание, историята на връзката на влюбена двойка, може да се превърне в красива дата, щастлив сватбен ден през 2022 година. Трябва да се доверите на вътрешните си чувства, желания, знаци на съдбата. Няма лоши времена за свързване на любящи сърца. Струва си да се помни, че от деня на сватбата започва семейният живот, който ще има своя собствена история с отправна точка. Може би след много години деца и внуци ще се съберат за годишнината от сватбата. След като избраната дата ще стане най-красивата в живота ви, благодарение не на комбинация от числа, а на любовта и хармонията на семейния съюз.

Интересни статии...