Направи си сам коледни занаяти в училище, 105 снимки 2022

„Утре имам нужда от занаят за училище“, казва детето в девет вечерта. Звучи познато, нали? Необходим, толкова необходим. Нека заедно да разберем какво и колко бързо можете да направите готин занаят и да изненадате своите съученици и учител. Не е срамно да подарявате такива сувенири на приятели, да ги носите на изложба или да украсявате училищен клас с тях.

Направи си сам хартиени занаяти

Най-често срещаният декоративен материал е хартията. Така че защо да не го използвате заедно с бои за създаване на първите детски шедьоври? Дори ученик от първи клас може сам или с помощта на родителите да направи красива хартиена елха. Мама или татко могат да изрежат такъв изряден шаблон от хартия и да обяснят на младия създател как да го оцвети и сгъне правилно. Ако работата с шаблони не се харесва на създателя, можете да прибегнете до помощта на простото сгъване на хартиения лист.

Друг прост, но доста интересен вариант са триъгълниците, боядисани в зелено, върху клечки за сладолед или клечки за зъби. Те могат да бъдат поставени в бонбони или мандарини - стандартни новогодишни лакомства.

Тънки ивици хартия, сгънати наполовина, но не изгладени по гънката или лентата, могат да съставят обемна персонализирана рибена кост. За по-ярка работа можете да използвате многоцветни ивици.

Хартиени кръгове с различни размери и памучни гъби ще дадат възможност да се направи непретенциозен снежен човек - при желание и в присъствието на оранжева хартия той може да получи и нос - морков. Чрез залепване на няколко шаблона, предварително сгънати наполовина, можете да получите обемна версия. Друга обемна опция са тръби от ленти с различна ширина.

Играчки от шишарки в училище

Процесът на създаване от конус ще предизвика не по-малък интерес у младото ученик. Зелена боя и няколко струни за красива звезда - и занаятът вече е приятен за окото. Ако целта е да впечатлите всички на училищната изложба, коледните венци ще бъдат чудесно решение - в страните, в които се празнува католическа Коледа, е обичайно такива венци да се окачват на входната врата. Няколко шишарки, клонки или коледни топки, събрани в кръг, в крайна сметка ще се превърнат в добър вариант за декорация на дома или изложбена работа, което определено ще бъде оценено. За да придадете по-голям ефект на магия, готовата работа може да бъде поръсена с малко цветен лак - сребърен или златен нюанс ще бъде много полезен. Това е много лесен и в същото време много необичаен занаят.

Картонени и картонени сърцевини

Ролката от тоалетна хартия също ще бъде полезна за ръкоделието ви. Разгънато и боядисано - какво не е малко коледно дърво? Няколко конфети или многоцветни точки с малка четка - и „играчки“ парадират по нея. От дебел, плътен картон можете да изрежете компонентите на голяма фигурна елха и в същото време стойка за нея. Цял, не изрязан ръкав ще се превърне в тяло за много животни - кучета, вълци, лисички, снежни човеци, елени или Дядо Коледа, всичко зависи от наличните цветове боя и въображението на детето. Картонът е подходящ и като основен материал за рязане или апликации - поради своята дебелина занаятите са по-плътни и по-малко застрашени от случайно скъсване.

Цели чинии с малки допълнителни елементи или рисунки ще бъдат въплътени в снежни човеци, Дядо Коледа, елени - най-важното е да изберете правилния цвят за оцветяване. Чашите за еднократна употреба също са добри коледни елхи. И лесно можете да направите от тях символ на настъпващата година. Такъв прост занаят може дори да присъства на домашната новогодишна маса и то не само като част от училищните дейности.

Бижута от плат

Не само първият или вторият клас, но и по-големите ученици ще могат да се похвалят с подобни новогодишни занаяти в училище. Въоръжени с игла и конец, можете за кратко време да създадете истинска играчка. Като пълнител са подходящи напълно различни неща - традиционен холофайбър или синтепон, памучна вата, памучни тампони, дори зърнени храни (ориз или елда). В последния случай можем да говорим за новогодишна играчка - антистрес, просто трябва да я напълните не напълно. В същото време, за да шиете или сглобявате такъв занаят, изобщо не е необходимо да бягате в магазина за плат. Някои стари неща са добре и много сладък снежен човек може да бъде сглобен от бял чорап или парче плетена тъкан.

С толкова много различни варианти, правенето на малки сувенири или играчки ще бъде бързо. Затова детето ще може да донесе своите новогодишни занаяти в училище и с гордост да каже „Направих го сам!“. Основното нещо е да не се страхувате да експериментирате и да дадете воля на въображението си. Весели празници!

Интересни статии...