Рисунки за Нова година на Тигъра 2022: лесно за скициране

За да може празникът да донесе положителни емоции и да бъде запомнен, трябва да се подготвите за него предварително. Рисунки за Нова година 2022 е един от етапите на подготовка. Те могат да се използват за украса на вашия дом или пощенски картички за роднини и приятели. Готовите шаблони са подходящи за скициране. Можете също така да използвате въображението си и сами да нарисувате картина.

Какво е необходимо за творчество

Преди да започнете да правите новогодишни рисунки, подгответе всичко, което може да ви бъде полезно в процеса. Първо трябва да вземете инструментите:

 • обикновени и цветни моливи;
 • цветни пастели;
 • флумастери (могат да бъдат заменени с маркери);
 • гел писалки;
 • акварел, гваш, акрилни бои и др.

След това трябва да помислите за основата на чертежите. Има няколко опции:

 • скицник, дебела хартия с подходящ размер;
 • дърво;
 • керамика или стъкло;
 • Коледна украса.

Използвайте специални бои за керамични и стъклени изделия.

Красиви новогодишни снимки за скициране с молив

За да създадете шедьовър, не е необходимо да използвате фломастери, бои и т.н. Достатъчен е обикновен обикновен молив. Оцветете получената картина, ако е необходимо.

Чертежите за скициране могат да бъдат много разнообразни. С молив можете да нарисувате както снежен човек, така и истинска картина, например Дядо Коледа близо до коледно дърво с подаръци.

Коледна украса и коледни елхи

Традиционната играчка е коледна топка. Рисуването му е толкова лесно, колкото обстрелването на круши. Просто трябва да нарисувате кръг, в горната част на който ще има кука или примка за окачване на коледното дърво. Използвайте цялото си въображение, за да го украсите. Оцветете топката с няколко цвята, нарисувайте звезди, снежинки, цветя и др.

Ако желаете, можете да нарисувате леки играчки с различна форма, например продълговати или под формата на конус. Тук също няма нищо сложно. Между другото, в първия случай кръгът също ще бъде основата. Просто го разделете наполовина с вертикалната лента. Отдолу стеснете и отгоре добавете контур.

За да направите картината по-празнична, можете да нарисувате не само играчки, но и клонки на коледни елхи или дори цялото коледно дърво.

Що се отнася до основния атрибут на Нова година - коледното дърво, няма да е трудно да го изобразите. Процесът изглежда по следния начин:

 1. С помощта на обикновен молив очертайте контурите на дървото и пънчето.
 2. Украсете горната част със звезда.
 3. Закачете красиви играчки, мишура и гирлянди без определен ред.

В края на коледната елха и всички останали елементи трябва да бъдат боядисани. Въпреки че, ако желаете, можете да го оставите черно на бяло.

Снежни човеци

Лесно е да нарисувате снежен човек, така че дори едно дете може да се справи със задачата. Стъпка по стъпка рисуването на този новогодишен герой изглежда така:

 1. Начертайте четен кръг. Отгоре тя може да бъде леко сплескана, така че да е удобно да "облечете" шапката.
 2. Начертайте торса. Тя може да се състои от две снежни топки или да бъде продълговата (под формата на овал).
 3. Добавете крака, ръце, очи, морков нос и уста.
 4. Украсете с шапка или кофа, шал, метла и всякакви други аксесоари.

Можете да нарисувате снежния човек, ако искате.

Рисунки с Дядо Коледа и Снежанка на етапи

Нито една Нова година няма да мине без тези герои. Има много начини да ги нарисувате. Някои са подходящи дори за малки деца, докато други могат да се използват от възрастни, които могат да направят рисунките по-детайлни и цветни.

Процесът на рисуване на Дядо Коледа се състои от няколко етапа:

 1. Направете контур, състоящ се от торс и глава, върху празен лист хартия с молив.
 2. Начертайте ръце, крака.
 3. Добавете черти на лицето, носа, очите, брадата.
 4. "Облечете" юнака в костюм с колан и копчета.
 5. Завършете чантата с подаръци.

Оцвети.

Не е необходимо да се рисува традиционен характер.Заменете го с карикатура Дядо Коледа, като използвате шаблоните за скициране.


Също така е лесно да нарисувате Снежанка:

 1. Начертайте вертикална права линия върху лист хартия. Това е центърът на чертежа.
 2. Начертайте овална глава и триъгълен торс. Триъгълникът трябва да бъде заоблен отдолу.
 3. Завършете лицето, ръцете, сплетената плитка с лък.
 4. Украсете костюма на героинята с някакъв модел, добавете шал, кокошник.

Последната стъпка е оцветяването на картината.

Рисунки със символа на Новата 2022 година - Тигър

Тигърът, като символ на настъпващата година, заема най-почетно място в празничните рисунки. Има много шаблони за рисуване. Някои от тях са подходящи и за деца. Други могат да бъдат овладени само от възрастни.

Като цяло процесът на рисуване на тигър изглежда така:

 1. Първо нарисувайте главата и торса отделно. Свържете ги заедно с врата. Начертайте носа, очите и другите части на муцуната.
 2. Добавете предни и задни крака.
 3. Начертайте ивици.


Оцветете тигровите рисунки за Нова година с моливи, флумастери или бои като гваш.

Готини новогодишни рисунки за скициране

Можете да украсите прозорец с хладен шаблон или да го приложите, например, на новогодишна картичка. Той може да изобрази всичко: Дядо Коледа, Снежанка, приказни герои, забавни животни, снежни човеци. Всичко зависи от въображението и изобретателността.

Новогодишни рисунки с бои

Рисунки по темата за Нова година могат да се рисуват не само с моливи и фломастери, но и с бои. Тази идея със сигурност ще се хареса на децата, които обичат да рисуват. Децата могат да покажат въображението си и да изобразят коледно дърво или снежен човек. И по-големи деца или възрастни - зимна гора, Дядо Коледа с подаръци и много други.

Зимни пейзажи за скициране

Тук също не можете да ограничите въображението си. Направете снимка на известни художници или шаблон, изтеглен от Интернет като пример. И ако времето позволява, разходете се до близкия парк, за да скицирате от живота. За рисуване са подходящи всякакви инструменти: бои, обикновен молив, пастели.

Обемни 4-D картички

Необичайна опция за подарък за семейство и приятели. На пощенската картичка можете да изобразите символа на 2022 г. на Тигъра, героите от новогодишните приказки, празнично дърво и дори пейзаж.

Можете да гледате стъпка по стъпка процеса на създаване на такива карти във видеото за обучение.

Цифрови чертежи

За да нарисувате такава картина, ще ви трябва графичен таблет или обикновен компютър, както и един от графичните редактори, например Paint, Adobe Photoshop и други. С тяхна помощ ще бъде възможно не само да създадете новогодишна картина, но и да я украсите с фотографии, рамки, стикери. Всички тези елементи са в мрежата. Можете също така да ги направите сами.


Рисунки за Нова година 2022 - възможност за създаване на празнична атмосфера. С тяхна помощ можете да украсите апартамент или къща, като рисувате, например, прозорци. Подходящи са и за поздравителни картички, в които искрените пожелания ще допълнят идеално картината. Можете да рисувате каквото искате. Това може да бъде пейзаж, анимационни герои, Дядо Коледа и много други. Основното нещо е да вложите душата и доброто си настроение в рисунката.

Интересни статии...