Новогодишни картички в стила на скрапбукинг: идеи, майсторски класове, снимки, видеоклипове

В навечерието на новогодишните празници подготвяме подаръци за роднини, приятели, колеги. Домашна пощенска картичка ще бъде приятно допълнение към основния подарък. Напоследък е на мода стилът на скрапбукинг, с който можете да направите невероятно красива пощенска картичка. Всички материали за работа могат да бъдат закупени в специализирани магазини или намерени у дома. Вашите близки със сигурност ще харесат новогодишните картички в стила на скрапбукинг, затова започваме да правим картички със собствените си ръце.

Съвети за изработване на пощенска картичка

Преди да започнете да правите пощенска картичка, използвайте нашите съвети, за да определено харесате настоящето и да му се насладите.

 • Първо помислете върху състава на бъдещата картина. Можете да нарисувате предварителна скица, за да добиете представа как трябва да изглежда завършената версия.
 • Подгответе предварително всички необходими материали. Ако нещо не е достатъчно, ще трябва да импровизирате, но е по-добре да имате под ръка всички материали.
 • Създайте новогодишен подарък, като вземете предвид интересите и хобитата на човека, на когото ще подарите картичката. Той ще бъде доволен, че сте взели предвид всички нюанси и сте избрали точно опцията, която е най-близо до получателя на подаръка.
 • Не изписвайте ръчно думите на поздравления от предната страна. Поставете всички искрени желания в празното място и е по-добре да залепите шаблони за поздравления на заглавната страница. Това ще направи настоящето да изглежда по-естетически.
 • В процеса на създаване на презентация в стил скрапбукинг е много важно всички детайли да са залепени спретнато. Ако разлеете дори малко количество лепило, ще трябва да повторите работата.
 • Техниката на скрапбукинг включва използването на различни малки неща: панделки, мъниста, мъниста, пайети, струни, дантели, канап, копчета и т.н. Във всеки дом със сигурност има подходящ материал, който може да се използва в работата.

Преди да започнете работа, трябва да подготвите всички необходими материали и инструменти.

Опции за пощенски картички

Пощенските картички, използващи техниката на скрапбукинг за Нова година и Коледа, могат да бъдат направени с всякакъв размер и форма. Вместо стандартен правоъгълник използвайте заготовка във формата на сърце, ромб, коледно дърво, снежен човек, кръг.

На бележка! По-добре е да изберете хартия със зимни мотиви, обърнете внимание на скрап хартия от снежнобял, червен, зелен, син цвят - те са свързани с новогодишните празници. Използвайте изображения на Дядо Коледа, снежен човек, коледно дърво, елени, камбани, коледни топки, ангели.

Популярен тип презентация, използваща техниката на скрапбукинг, е производителят на шоколад. Това е хубав и полезен подарък, защото получателят ще намери вкусен шоколадов блок или кутия шоколадови бонбони вътре.

Картичка може да се превърне в украса за коледно дърво, ако е изрязана във формата на звезда или топка и прикрепена отгоре на примка, на която може да бъде закачена на коледната елха.

Като декорация можете да използвате панделки, мъниста, многоцветни мъниста, филц, дантела, копчета, дори подправки и сушени плодове. Не се страхувайте да експериментирате и да създавате необичайни картини, използвайки най-оригиналния декор. И не забравяйте да украсите пощенските картички, направени с помощта на техниката на скрапбукинг за 2019 г., с поздравителния надпис: „Честита Нова година!“.

Новогодишни опции от бутони

Бутоните отдавна се използват за създаване на интересни картинки на пощенските картички.Можете да залепите бутоните с двустранно тиксо или да ги зашиете спретнато, но в този случай изберете плътна основа, за да не късате хартията с игла.

Бутон коледни елхи

Най-лесният вариант е многоцветна елха, изработена от копчета. За да го направите, ще ви трябват следните материали:

 • Основна хартия;
 • Декоративна хартия в червено;
 • Червени и зелени бутони в различни размери;
 • Печат с букви за скрапбукинг.

Направата на коледно дърво от бутони е много проста:

 1. Изрязваме малка саксия от червена хартия, залепваме я отдолу.
 2. След това разположете бутоните, така че да получите конус.
 3. Прикрепяме всеки бутон към двустранна лента.
 4. С помощта на печат за скрапбукинг правим поздравителен надпис от предната страна под елхата.

Новогодишните картички, използващи техника за скрапбукинг, могат да бъдат направени по следния начин:

 1. С помощта на гелова писалка или акварели с помощта на тънка четка нарисувайте върху бяла плътна основа изображение на коледно дърво.
 2. С помощта на многоцветни бои нанесете кръговете върху елхата.
 3. На всеки кръг използвайте тиксо, за да залепите бутон от същия цвят като кръга.
 4. Украсете картината с лепило кристали, снежинки, прикрепете няколко сатенени лъкове.

Празнична картина с триизмерно изображение

Можете да си направите празнична картичка с 3D изображение. Какво се изисква за работа:

 • Дебел цветен картон;
 • Хартия за скрапбукинг;
 • Канцеларски материали;
 • Многоцветни конци;
 • Фигурен перфоратор;
 • Готови надписи с поздравления;
 • Декор.

Нека започнем да правим 3d новогодишна картичка, която изработваме с помощта на техниката на скрапбукинг:

 1. Направете основа от картон, изгладете гънката с топла ютия.
 2. Внимателно залепете цветна скрап хартия от всички страни, зашийте я по целия периметър на ръка или с помощта на шевна машина.
 3. За коледното дърво изрежете триъгълен шаблон от картон. Навийте около картонения шаблон в произволен ред, така че да няма празни пространства.
 4. Залепете коледно дърво от конци в центъра на предната страна.
 5. Украсете дървото с топчета топчета, кристали, блестящи конфети. Отгоре залепете горната част във формата на звезда.
 6. Отдолу прикрепете ажурна лента или плитка. В цялата карта прикрепете хартиени снежинки, които могат да бъдат изрязани с къдрава дупка.
 7. Остава да се направи красив надпис "Честита Нова година!".

Как да си направим картичка с коледни топки?

Задължителен атрибут на новогодишния празник е елегантна елха, украсена с цветни топки. Картина с изображението на коледни топки ще бъде чудесен подарък.

За самоделна пощенска картичка за скрапбукинг за Нова година подгответе следното:

 • Картонена основа;
 • Няколко вида скрап хартия;
 • Бели мъниста и кристали;
 • Сатенени панделки;
 • Снежинки от хартия.

Правене на снимка с коледни топки:

 1. Залепете хартията за скрапбукинг върху основата, като комбинирате няколко вида, както искате.
 2. Отгоре залепете панделките, върху които ще "висят" новогодишните топки.
 3. Изрежете три топки от хартия за скрапбукинг с различни текстури и цветове.
 4. Залепете топки на панделки, украсете с лъкове и мъниста.
 5. Украсете предната страна със снежинки, изрязани с помощта на фигурен перфоратор. Остава да залепите кристали и поздравителен надпис.

Топла ръкавица

Прекарайте малко повече време в декорирането на вашата новогодишна презентация. Това е трудоемък процес, но резултатът ще надмине всички очаквания. Идеи за новогодишни картички за скрапбукинг можете да намерите в Интернет или да измислите свои.

За да направите сладка коледна картичка под формата на топла ръкавица, ще ви трябва следното:

 • Дебел картон;
 • Скрапбукинг хартия с новогодишна тема;
 • Бяла тънка дантела;
 • Поздравителен надпис;
 • Декор (плитка, мъниста).

Как да направите пощенска картичка:

 1. Сгънете парче картон наполовина и натиснете гънката с ютия за основата.
 2. Залепете външната и вътрешната част на шаблона с хартия за скрапбукинг, зашийте ръбовете с шевна машина.
 3. Изрежете шарката на ръкавицата върху друго парче картон. Можете да направите ръкавица от цветен филц и да я украсите с помпони и златна плитка.
 4. Залепете празните ръкавици върху картонената основа и допълнително зашийте по контура.
 5. Украсете ръкавицата с всеки декор, залепете шаблона с поздравителен надпис в долната част на картичката.

Съвместно творчество с деца

В навечерието на Нова година съберете цялото семейство, за да станете творчески заедно. Децата много обичат да правят коледни декорации със собствените си ръце, да режат снежинки, да правят новогодишни декорации за къщата. Опитайте се, заедно с децата, преди новата година да направите пощенски картички, използвайки техниката на скрапбукинг, която да бъде адресирана до Дядо Коледа. Децата искрено вярват в Дядо Коледа и че той ще изпълни най-съкровените им желания. Създайте най-истинската магия със скрапбукинг материали и добро настроение.

И така, нека започнем да творим заедно с децата:

 1. Поставете ярка хартия за скрапбукинг върху картонената основа.
 2. По периметъра прикрепете тънка златна дантела или панделка.
 3. Децата ще се радват да изрежат флагове от многоцветна хартия и да ги залепят на връв, която ще бъде разположена в центъра на предната страна.
 4. Изрежете изображение на Дядо Коледа от ненужна пощенска картичка или списание, залепете го върху гирлянд със знамена. Поставете снимката в нежна дантелена рамка.
 5. Остава да украсите изображението с клон от ела, коледни топки под формата на многоцветни мъниста, декоративни снежинки.

Заедно с родителите си децата могат лесно да се справят с изпращането на съобщение, използвайки техниката на скрапбукинг за Дядо Коледа. И те ще напишат своите желания в себе си, родителите ще трябва само да изпълнят мечтите си.

Картички със снежинки и снежни човеци

Новогодишните снежни човеци и многобройните снежинки с различни форми и размери са отличен вариант на празнична картина, използваща техниката на скрапбукинг.

Обикновена картичка със снежен човек и снежинки може да бъде направена от следните материали:

 • Картонена основа;
 • Хартия за скрапбукинг;
 • Снежинки от хартия;
 • Снежинки с пайети;
 • Парчета филц;
 • Бели бутони;
 • Печат с поздравителен надпис.

Как да направите пощенска картичка за новата година с помощта на техниката на скрапбукинг:

 1. Залепете червената хартия за скрапбукинг върху картонената основа. Шийте около хартията с помощта на шевна машина или декоративни ръчни шевове.
 2. В долната част залепете лента бяла хартия за скрап - това ще бъде слой сняг.
 3. Прикрепете три различни по големина бутона към двустранната лента, за да създадете снежен човек.
 4. Изрежете шапка от черен филц, залепете я на главата на снежния човек. Направете морковен нос от оранжев филц и зашийте две малки мъниста вместо очи. Можете да залепите плетен шал около врата на снежния човек.
 5. Украсете изображението със снежинки от бяла хартия за албуми, които са направени с помощта на къдрава дупка. Използвайте и снежинки с пайети за декорация.
 6. Остава само да прикрепите печат с поздравления.

Всеки може да направи подарък, използвайки техниката на скрапбукинг. Започнете с най-простите опции и едва след това преминете към по-сложни снимки. Можете да гледате всеки майсторски клас за това как да направите новогодишни карти за скрапбукинг в Интернет. Но бъдете сигурни, че дори най-простата ръчно изработена пощенска картичка ще зарадва човека, на когото ще бъде поднесена.

Още повече идеи ще намерите в статията: Направи си сам коледни картички

Интересни статии...