Какво да подарите на сина си за Нова година 2022: сто идеи за всяка възраст

Какво да подарите на сина си за Нова година ще зависи от два основни фактора: хобитата на детето и възрастта. За да не може подаръкът под дървото да разочарова и Дядо Коледа да не се изчервява, предлагаме да се запознаете с възможните варианти за новогодишни подаръци за момчета от различни възрасти.

 • Изберете възрастта си:
 • Идеи за син на 3-4 години
 • Какво да дам на син на 5-7 години
 • Какво да сложите под дървото за млад кавалер на 8-10 години
 • Как да угодим на любимия си син на 11-12 години
 • Подаръци за растящ мъж на 13-14 години
 • Какво да дадете на гимназиален син или ученик на 15-18 години
 • Как да пожелаем на възрастен син щастлива Нова година

Идеи за син на 3-4 години

На 3-4 години едно дете научава активно света около себе си и се научава да изразява своите емоции и впечатления с помощта на реч, така че играчка ще бъде най-добрият избор за него на тази възраст. Колкото по-интересни играчки има синът и колкото по-често родителите играят с него, толкова по-добре ще се отрази на неговото развитие на егото. Списъкът на подаръците, подходящи за тази възраст, ще бъде както следва:

 1. Интерактивни животни. Това може да бъде говореща котка, зайче, мечка или куче, което не само ще пее детски песнички, но и ще повтаря думите, които той каза след сина си.
 2. Различни сортирачи. Момчета от всички възрасти обичат строителните комплекти. На 3-4 години за детето ще бъде трудно да събере нещо по-сложно от пирамида, така че на тази възраст той ще се интересува повече от различни сортиращи устройства, които ще ви запознаят с различни геометрични фигури и ще ви помогнат да запомните цветовете.
 3. Набор за кинетичен пясък или слуз. Защо не започнете да изграждате пясъчни замъци, дори когато пред прозореца има слана и виелица, особено след като има кинетичен пясък, който не само поддържа формата си добре, но и свети в тъмното. За да избегнете повреда на килима или други подови настилки, докато играете с пясък и шлаки, трябва да си купите маса за пясъчник или голям леген, в който ще бъде удобно да играете.
 4. Игра за риболов или комплект инструменти. Комплект от няколко риби и магнитна пръчка ще превърнат плуването в забавление не само за сина му, но и за баща му любител рибар. Децата обичат да имитират родителите си, така че когато татко реши да поправи нещо у дома, синът му с удоволствие ще му помогне, като донесе инструмента си от играчките.
 5. Автомобили от всякакъв вид, размери и модели. 3-годишното дете обича самия процес на задвижване на превозно средство с играчки, така че ще бъде еднакво развълнуван от пластмасов трактор и пишеща машина Hot Wheels.

Деца на 3-4 години не могат да боравят внимателно с играчките. Често ги изпускат или придърпват в устата си, така че родителите трябва да обмислят всяка възможност колко безопасно ще бъде по време на играта.

Какво да дам на син на 5-7 години

На тази възраст детето продължава да изучава света около себе си, но по-съзнателно и следователно игрите стават по-трудни. За да заинтересувате младия любознателен ум на 5-7-годишно момче, можете да му подарите за Нова година:

 1. Гъвкава автомобилна писта или железопътна играчка. Не трябва да се опитвате да спестявате пари, когато ги купувате. По-добре е веднага да закупите играчка с много подробности, за да завладеете сина си с играта за дълго време. Той ще бъде доволен не само от играта, но и от самата мащабна конструкция.
 2. Магнитен строителен комплект или строителен комплект с големи части. Все още ще е трудно за момче на тази възраст да събира сложни комплекти от малки части, така че нещо по-просто е по-подходящо. Например, магнитен конструктор има достатъчно големи части, които лесно се свързват помежду си и ви позволяват да построите дори кула, дори лунен марсоход.
 3. Къща палатка.След това ще бъде възможно да го вземете със себе си през лятото на природата, но докато в двора е зима, можете да се настаните в него за спокойни и уединени игри с приятели у дома. Добре е, ако моделът на палатката предвижда възможността да бъде завършен с помощта на тунели.
 4. Професионални комплекти за игра. Около тази възраст момчетата започват да изпробват различни роли: лекар, полицай, строителен работник, готвач и други. Комплект играчки, който помага за по-доброто влизане в избраната роля, може би в бъдеще, ще помогне да се определи изборът на професия.
 5. Разни „оръжия“. Точно като колите, момчетата никога не отслабват интереса към различни пистолети, картечници, бластери, лъкове, арбалети и други видове оръжия. Важно е да запомните, когато избирате играчка от тази категория, че тя трябва да е безопасна. В противен случай оръжията за играчки могат да причинят истински наранявания.

Когато избирате какво да подарите на любимия си син на 5-7 години за Нова година, не трябва да забравяте, че на тази възраст децата все още вярват в Дядо Коледа и в чудо. За да не разочарова детето, към избора на играчки трябва да се подхожда отговорно, тактично предварително знаейки за какво мечтае.

Ако освен сина си имате и дъщеря на любима, тук можете да намерите идеи за новогодишни подаръци за момичета.

Какво да сложите под дървото за млад кавалер на 8-10 години

За момче, което вече посещава училище, играчките вече не са толкова подходящи. Да, той ще продължи да ги играе, но в навечерието на Нова година ще бъде по-щастлив да получи необичайни подаръци. Ще изненада малкия господин:

 1. Ферма за мравки или бабочка. Родителите могат да дарят не един домашен любимец, а цяла колония мравки. За детето и цялото семейство ще бъде интересно да наблюдават нейния живот и развитие. Пашкулите от тропически пеперуди също ще привлекат същия интерес. Разбира се, жалко, че не живеят дълго, но омагьосващата гледка, появата на пеперуда от пашкул, ще се запомни дълго време.
 2. Будилник-проектор на звездното небе или телескоп. Харесва ли момчето да гледа към звездното небе и често задава въпроси за далечни планети и галактики? Тогава той ще бъде възхитен от будилника-прожектор на звездното небе, а телескопът, който позволява гледане на истински небесни тела, ще го зарадва с неописуема наслада.
 3. Лего конструктор или 3D писалка. Ако по темперамент момчето има постоянство, то ще му хареса да събира различни модели Лего от малки части. Дете с добро пространствено мислене може да бъде представено с 3D писалка, с която можете да създавате различни пластмасови миниатюри.
 4. Радиоуправляемо въздухоплавателно средство, лодка, хеликоптер или кола. За момче на тази възраст ще бъде лесно да се справи с такава техника, освен това ще може да организира състезания с приятели на радиоуправляемо оборудване, състезавайки се чия кола е по-бърза.
 5. Комплект за творчество (изгаряне или преследване). Момчетата също обичат да творят, но повечето от тях предпочитат да не рисуват рисунки по цифри или да бродират с кръстосани шевове и мъниста, а да създават картини върху дърво и метал.

На 8-10 години момчетата като цяло се интересуват от технологии, транспорт и конструктори, но всеки вече има свои собствени предпочитания, познаването на които значително ще улесни избора на новогодишен подарък за родителите.

Как да угодим на любимия си син на 11-12 години

Какво да подарите на сина си за Нова година е много сериозен въпрос, когато става въпрос за момче на 11-12 години. Тийнейджърите са взискателни по отношение на вниманието към себе си и хобитата си, не по-малко от децата. Никой няма да се зарадва на модни дрехи или интересна книга, ако са били изречени други желания.

Най-добре е да говорите открито с детето си, преди да отидете за подарък. Може би ще се заинтересува от една от интересните идеи:

 1. Настолна игра с очарователна сюжетна линия. В ерата на компютърните технологии и всякакви приспособления, простото общуване на живо е все още актуално и безценно. Различни настолни игри ще ви помогнат да го направите интересно: Monopoly, Mafia, Jenga, Crocodile, Scrabble и други.
 2. Отидете на боулинг с приятели или отидете на играта на любимия си отбор по футбол или хокей.И първият, и вторият вариант ще дадат много емоции и адреналин, особено ако момчето е запален фен на този спорт.
 3. Спортно оборудване или униформа. Повечето момчета се интересуват сериозно от този или онзи спорт, така че кожена футболна топка, висококачествени боксови ръкавици, чисто ново кимоно или тенис ракета могат да зарадват сина им.
 4. Всичко за дейности на открито. На 11-12 години децата предпочитат да изчезват на улицата, активно да прекарват времето си, така че момчето ще бъде зарадвано със скейтборд, велосипед, скутер, ролкови или фигурни кънки, скутер за жироскоп.
 5. Комплект за химически експерименти или електрически конструктор. Провеждането на истински химически експерименти или сглобяването на електрически вериги е много по-интересно от четенето на скучен учебник по физика или химия. Или може би след такива експерименти ще бъде добавено усърдие в проучванията и ще искате да научите повече за химичните и физичните процеси.

Списъкът продължава дълго (ето още идеи за новогодишни подаръци за тийнейджъри). Горният списък показва само най-популярните и желани опции за момчета от тази възраст.

Подаръци за растящ мъж на 13-14 години

Почти възрастен човек не бива да купува някаква дрънкулка. Тийнейджърите ще оценят техническите иновации и съвременните джаджи като:

 1. Игрална конзола. Това е мечтата на всеки тийнейджър, а често и на възрастен млад мъж. Тъй като игровата конзола е доста скъп подарък, по-добре е да я изберете заедно, за да не изпаднете в бъркотия, след като похарчите много пари.
 2. Заминаващ будилник. Тийнейджърите често имат проблеми с ранното ставане на училище. Алармен часовник може лесно да реши този проблем, който не само ще издава звуци в определеното време, но и ще отлети от собственика, принуждавайки го да стане от леглото.
 3. Книга. Това е най-добрият подарък за всички времена, независимо от пола и възрастта на надарения. Познавайки вашите литературни предпочитания, можете да го дарите в познат формат за печат. А родителите, които не са запознати със съвременната младежка литература, могат да се спрат на електронна книга, за да могат самостоятелно да качат в нея произведенията, които искат да прочетат.
 4. Фитнес тракер или интелигентен часовник. Такъв подарък ще зарадва спортиста, тъй като ще ви позволи да държите не само под ръка, но и на ръка информация не само за това колко е часът сега, но и за броя на предприетите стъпки, изгорените калории, сърдечната честота и други здравни показатели.
 5. Музикален инструмент или аксесоар към него. Тийнейджър, който се интересува сериозно от свиренето на определен музикален инструмент, ще се радва да го получи като подарък или нещо подобно на съществуващия, например струни за китара, калъф за цигулка.

Родителите не винаги са добре запознати с всички съвременни технологични иновации, така че е по-добре да пожертвате изненада и да си купите новогодишен подарък с тийнейджър, който е по-наясно с това.

Какво да дадете на гимназиален син или ученик на 15-18 години

Ако предстоящата 2022 година е белязана от прехода на тийнейджър в гимназия или началото на обучението му в университета, тогава трябва да разгледате по-отблизо подаръците, които ще му помогнат да покори нови върхове:

 1. Лаптоп или смартфон. Трудно е да си представим не само обучение, но и комуникация без достъп до Интернет. Затова би било по-добре да дадете на сина си приспособление, което отговаря на всички изисквания на съвременния млад мъж.
 2. Аксесоари за джаджи. Сензорни ръкавици, безжични слушалки, захранваща банка, безжична мишка, оригинална компютърна подложка - това не е изчерпателен списък на относително евтини допълнения към технически устройства, които могат да бъдат представени на ученик от гимназия или студент.
 3. Плащане за курсове за шофьорска книжка. Умението да управлявате кола за човек също е необходимо, както и способността да четете и пишете, но получаването на шофьорска книжка води до определени материални разходи. Той ще се радва, ако родителите ги поемат.
 4. Билет за концерт на любимия ви изпълнител.На тази възраст младите мъже често не само учат, но вече печелят първите си пари, които могат да похарчат за много от своите материални желания, така че новите впечатления и емоции, получени например на концерт на любимия им изпълнител, могат да се превърнат в най-добрият подарък.

Не отлагайте избора на подарък до последния момент. И ако това вече се е случило, тогава е по-добре просто да дадете паричен сертификат за сбъдването на младежка мечта.

Как да пожелаем на възрастен син щастлива Нова година

Ако момчето вече е пораснало, това не означава, че не очаква внимание от родителите си и не иска да се потопи в приказната новогодишна атмосфера, дори подаръците да не са за деца. Можете да дадете син, който вече е станал мъж:

 1. Термо чаша, загрята от запалката. Много е удобно да вземете чай или кафе в такава чаша със себе си на път с кола, особено като се има предвид факта, че те идват с капак, който ви позволява да пиете напитката, без да я махате и изключвате разливането върху подутини.
 2. Топъл халат. Халат от хавлиени платове ще бъде полезен за възрастен син, дори ако той и неговите приятели нямат традиция да ходят в банята с приятели. Трябва да изберете нещо с високо качество, универсални цветове, а бродерията на инициали или име ще го направи оригинален.
 3. Дневник и писалка. Такъв подарък ще ви бъде полезен както в училище, така и на работа. Преди да го опаковате и дарите, можете да направите надписи на различни страници с различни пожелания („Обичаме те“, „Облечи се по-топло“, „Яде ли добре?“ И други). Това ще му помогне, дори и от разстояние, да почувства любовта и грижите на родителите си.
 4. Автоаксесоари. За мъж, който прекарва много време зад волана, са подходящи подаръци като нови капаци на седалките, DVR, магнетофон, лак за тяло или освежител за въздух.
 5. Подарък за хобита. Това могат да бъдат слушалки за любител на компютърните игри, принадлежности за риболовец, барбекю за любители на отдих на открито, шал със символите на любимия ви отбор за спортен фен и т.н.

След като разбрахте какво да подарите на сина си за Нова година, важността на опаковането на подаръци не си заслужава. В крайна сметка разгръщането на ярка обвивка, зад която се крие изненада, дава допълнителни положителни емоции и прави представянето на подарък по-интересно.

Интересни статии...