Как да украсим детска градина за Нова година 2022, Направи си сам идеи за снимки за декор

Нова година в детската градина е специално събитие. Децата все още вярват в съществуването на Дядо Коледа и приказни герои, те чакат подаръци и чудеса. Декорирането на детска градина за Нова година е едновременно обезпокоителен и приятен бизнес. Основната тежест пада върху възпитателите, но помощта на родителите и техните деца може да бъде много значима, това ще ви позволи да се потопите във вълшебна атмосфера много преди началото на празника.

Има много работа - трябва да украсите групата, залата, стълбищата, музикалната зала, уличната зона. Декорациите трябва да са ярки, цветни, но да не отвличат вниманието на децата от ежедневните дейности и да спазват всички мерки за безопасност.

Как да украсим група за Нова година?

Учителите в детските градини са изобретателен народ, група за Нова година обикновено се украсява сама, без да се прибягва до скъпи дизайнерски услуги. За да им помогнете - няколко идеи. Някой ще намери нещо ново за себе си, а някой ще си спомни добре забравеното старо.

Театърът започва със стойка за палта, а групата в детската градина започва с входната врата и шкафчета за дрехи. Вратата може да бъде украсена с венец на основата на телена рамка и зелена хартия или мишура. Закупени или домашно приготвени снежинки, приказни фигурки, декоративни бонбони, малки „торбички за подаръци“ ще допълнят новогодишната композиция. Същите предмети могат да се използват за украса на вратите на шкафовете, като се прикрепят отгоре, така че децата да не се изкушават да ги откъснат.

В група можете да поставите малко коледно дърво, при условие че то не пречи на дейности и игри и не рискува да бъде отменено. По-добре да се прави без гирлянди и стъклени играчки. Момчетата са любопитни. Такива бижута могат да бъдат опасни за тях, а искрящите светлини няма да им позволят да си починат напълно по време на дрямката.

Можете да нарисувате коледно дърво върху лист хартия ватман и да го прикрепите към стената. Снимки на деца или играчки, направени от тях, ще се превърнат в оригинална украса за тази красавица. Друг вариант е състезанието между родителите за най-добрата миниатюрна елха. Тук не е важна победата, а участието. Дефиле на голямо разнообразие от коледни елхи ще направи групата невероятна Нова година.

Родителите също могат да бъдат привлечени от декора на стените и тавана. Приказка лесно се създава с помощта на импровизирани средства. Стените могат да бъдат боядисани със специални бои или гваш, украсени с занаяти, изработени от плат, хартия, фолио. Леки фигури от хартия или топки - висят от тавана.

Там също са прикрепени гирлянди и снежинки, които децата с удоволствие правят сами. Оставете ги да издълбават активно орнаменти (тук vytynanka) и да участват в декорирането на групата си.

Новогодишна украса на музикалната зала

Асамблейната или музикалната зала е мястото, където ще се проведе утрото и ще има среща с Дядо Коледа и Снежанката. Има подаръци, чудеса, много тайни се крият зад тази врата. Затова трябва да проявите специално старание при декорирането, за да не разочаровате малките мечтатели на любимия им празник - Нова година.

На това място отворите за дървета и прозорци могат да блестят с голямо разнообразие от светлини и гирлянди, разбира се, като се вземе предвид пожарната безопасност. По-добре е да украсите долните нива на горската (изкуствена) красота с нечупливи играчки, а стъклените да вдигнете по-високо.

Подаръците могат да бъдат сгънати предварително под дървото или в ъгъла, запазен за тях. На това място може да има приказна хижа, весел снежен човек, малки "копия" на Дядо Коледа и Снежанка, всякакви новогодишни герои. Драперии или осветление ще придадат мистерия и мистерия на тази композиция.

Една от стените също трябва да бъде драпирана, за да се подчертае сцената за представленията на големи и малки артисти.Всяка струяща се, лъскава тъкан е подходяща за това, но най-добрият избор ще бъде уникален материал - полисилика. Може да се използва за създаване на зашеметяващ празничен ефект и може да се използва дори при външни декорации, благодарение на своята здравина и устойчивост на влага.

Детските "произведения" не са много подходящи за декориране на актовата зала. По-добре оставете възрастните да изрязват новогодишните фигури от хартия и други скрап материали. Можете да украсите стаята със закупени снежинки, ленти с фолио или различни къдрави хартиени топки, които също са лесни за закупуване.

Ние украсяваме прозорци, стълби, двор със собствените си ръце

Декорирането на детска градина за Нова година означава да не пропуснете нито един ъгъл. По-добре е да оставите стълбищата отстрани на парапета сами и да поставите новогодишни рисунки и композиции на стената по стълбите.

Огледалата и прозорците могат да бъдат украсени с шаблони и витражи или друга миеща се боя. Техниката е проста. Фигурите се изрязват от хартия по шаблон или нарисуван контур и се залепват към огледалото с обикновена вода. Прекомерната влага се отстранява, боята леко се "напръсква" върху повърхността. След това шаблонът се премахва - картината е готова.

В двора, разбира се, трябва да има коледно дърво. Подходящо растящо дърво може да изпълни своята роля. Няма значение, че без игли той може да бъде създаден с помощта на зелена подсветка.

Можете да украсите оградата, фасадата на сградата, беседката за игри, дърветата, храстите със специални гирлянди и LED ленти. Не го прави сам. По-добре е да поверите такава работа на специалисти от съображения за безопасност.

Но има още една част от работата, която изисква не толкова специална подготовка, колкото въображение, ентусиазъм и забавление. Снежни фигури - всяка Нова година ще бъде превърната в приказка. Тук ще помогнат родители, особено активни татковци. Изключение прави случаят, когато няма сняг изобщо.

Новогодишният празник идва при нас всяка година. Но всеки път децата го чакат с нетърпение и очакване на чудо. Опитайте се да не се повтаряте. Нека всяка година има нови декорации, нова радост и нови мечти.

Интересни статии...