Коледно дърво от хартия: 100 готини занаята на снимката 2022

С настъпването на ноември коледните елхи заемат местата си на первазите на прозореца, на бюрата и на витрините, горските красавици гордо демонстрират на околните празнична илюминация и украса за коледни елхи на градските площади. Направете малък подобие на новогодишно дърво изобщо не е трудно. Събрахме няколко интересни идеи за вас.

Когато бизнесът не е тръба. И дървото!

Правенето на коледни елхи от хартиени тръби е доста вълнуващо занимание, което децата ще харесат. Основното нещо е първо да подготвите тръбите от цветна хартия. Тръбите трябва да са с различна дължина, но еднаква дебелина. Залепени върху равна повърхност във формата на коледно дърво, те ще се превърнат в сладък и необичаен подарък.

Коледни елхи от гората? Не, от конуса!

Най-лесният начин да създадете коледен занаят „направи си сам“ е да направите коледно дърво от хартиен конус. Материалите и процедурите са толкова прости, че са достъпни както за деца в детските градини, така и за служители на офиси с натоварен график.

Няма значение какво ще послужи като основа за направата на конусите: бяла, цветна, занаятчийска или креп хартия. Няма значение какво ще служи като декор: кристали, мъниста, щипки или кръгове от цветна хартия. Основното е, че резултатът винаги ще бъде един и същ: сладки ръчно изработени неща, които лесно ще се превърнат в основата на най-стилната новогодишна композиция.

Занаятчийска работилница:

 1. Изрежете кръг от хартия, разрежете го наполовина.
 2. Сгънете хартиения полукръг в конус и го закрепете с лепило, телбод, лента или обикновена кламер.
 3. Фиксирайте декоративни елементи върху повърхността на конуса. Лепило кристали; в редове, започвайки отдолу, залепете бели или цветни хартиени кръгове; придържайте къдрави щипки.

Използвайки кръгове с различни размери или от цветна хартия с различни нюанси, можете да създадете няколко занаята в един и същ стил.

Извитите форми са красиви!

Обемни коледни елхи от хартия ще ви помогнат да украсите работното място или да подарите малък сувенир на колеги. Схемите за създаване на новогодишно оригами предлагат няколко опции за хартиено въплъщение на вечнозелена красота. Такова обемно дърво, допълнено от декоративни звезди, със сигурност ще изглежда не като скромен сувенир от колегите, а по-скоро като необичаен дизайнерски гизмо.

Новогодишно квилинг

Майсторите, които създават хартиени шедьоври, използвайки техниката на квилинг, също ще могат да зарадват околните с празнични занаяти. Дори когато създавате подаръци за голямо семейство, можете да бъдете умни и да поднесете на всички оригинална изненада, без никога да се повтаряте. Използвайки техниката на квилинг, можете да създадете различни занаяти:

 • големи обемни панели от много елементи;
 • малки декоративни фигури, които идеално допълват опаковката на подаръци или служат като елемент за сервиране;
 • необичайни висулки за Нова година;
 • таблица 3d фигури;
 • Коледна украса;
 • Поздравителни картички.

Ели, гъста гора …

Нова година 2022 ще бъде запомнена както от възрастни, така и от деца, ако обстановката на празничната трапеза бъде допълнена с оригинални картички с имената на гостите.

За да направите тези прости коледни елхи от хартия, ще ви трябва:

 1. От дебела хартия с подходящи цветове изрежете четен брой триъгълници - бъдещи коледни елхи.
 2. Закрепете с тиксо дървена клечка за зъби или шиш откъм шевната страна на триъгълника. Ако използвате двустранна лента и залепите малка лента от нея от грешната страна на триъгълника, дървото ще се окаже двустранно. В този случай тя ще изглежда красива не само за собственика си, но и за съседите му на масата.
 3. Залепете пръчка с хартиен триъгълник в шоколадов бонбон в фолио с подходящ цвят.
 4. Напишете на елхата (или върху залепената отгоре бяла лента) името на госта и поставете фигурката в средата на чинията.

Многоцветна СРЕДА

За прост и интересен занаят ще ви трябват няколко кръга с различни размери и цветове. Всеки кръг трябва да се сгъва по същия начин, както се сгъва хартия за изрязване на снежинка. След това кръговете могат да бъдат леко изправени и нанизани на вертикално инсталиран шиш (бамбукова пръчка), фиксиран в основата за стабилност.

Картонът не означава грозен

Не винаги, за да се създаде красив занаят, се изискват редки и специални материали. Опаковъчният картон е чудесна основа за цветни творения. Обикновено коледно дърво от картон със залепени бонбони може приятно да ви изненада със своята красота!

Картонени занаяти, украсени от децата според техния вкус, ще бъдат прекрасен новогодишен подарък, който може да се приготви заедно в детската градина.

Символът на Нова година 2022, направен от обикновен опаковъчен картон, ще изглежда много стилно, ако направите дупки в него с помощта на фигурни перфоратори за тематична новогодишна дупка.

Коледни елхи от гофрирана хартия

Коледното дърво от специална хартия за скрапбукинг изглежда оригинално. Ако не беше възможно да се закупи такъв материал, обикновената дебела цветна хартия успешно ще го замени.

За да създадете обемна фигура от хартия, ще ви трябва:

 1. Свържете два съседни ъгъла на квадрат от гофрирана хартия и залепете страните на квадрата, които са в контакт по този начин. Резултатът трябва да бъде гофриран полукръг. Ако няма специална хартия, можете да използвате обикновена (по избор цветна) и да сгънете квадратчето хартия сами "акордеон".
 2. Закрепете два хартиени полукръга заедно с лепило.
 3. Направете кръгове с различни размери, еднакви или различни цветове.
 4. Нанижете кръговете на подсилен шиш.
 5. Украсете върха с голямо мънисто или звезда.

Урок за литературни учени

Дори в ерата на електронните „четци“ и аудиокнигите повечето хора са чувствителни към хартиените книги. Не всички книги обаче заслужават място в семейните библиотеки. И ако ръката на всеки не се вдигне, за да ги изхвърли, тогава всеки е в състояние да вложи ръка в трансформацията в празничен занаят.

Коледни елхи-vytynanka

Може би няма нищо по-грациозно от спретнато отсечено дърво от хартия. Изглежда, че е изтъкана от тънка дантела, изпълнена с въздух и крехкост. Лесно е да направите шаблон. Такова дърво със сигурност ще се превърне в обект на възхищение и гордост.

Ето някои от шаблоните. Можете да изтеглите други шаблони от тук.

Занаяти по шаблони

Готовите шаблони ще ви помогнат да подготвите много новогодишни красавици като мини-подаръци, без да отделяте много време. Достатъчно е да отпечатате подходящ материал на хартия, а след това да изрежете и залепите фигурите според инструкциите на диаграмите.

Голямо стенно дърво

Често хората предпочитат да украсят не само хола, но и останалата част от къщата, включително коридора. Тази опция за декорация е идеална за коридор (или стая със стена, свободна от мебели).

Хартиени пръстени, фиксирани към стената с лента или предпазни щифтове, ще създадат пано във формата на коледно дърво. Дървото може да бъде украсено с гирлянди, мъниста и на върха му може да бъде прикрепена звезда (вижте направата на кръгове от гофрирана хартия).

Хартиена Нова година 2022

Нямате възможност да инсталирате поне някаква коледна елха, но в същото време трябва да създадете място за подаръци? Тази необичайна опция ще ви подхожда.

Идеите като основа за творчество

Идеите за създаване на занаяти под формата на коледни елхи могат да бъдат въплътени по напълно различни начини: направете апликация, създайте коледно дърво от креп хартия, измислете необичаен венец … Опитайте и със сигурност ще успеете!

Интересни статии...