Забавление за Нова година 2022: шеги и практически шеги

Вицове за Нова година 2022, забавни състезания, забавни вицове и анекдоти - това е, което ще изпълни празничната вечер с добро настроение и позитив. В крайна сметка не напразно казват: докато празнувате Нова година, ще я прекарате. Затова мнозина се опитват да изпълнят най-вълшебната нощ от годината със забавление, радост и смях.

Специално за вас сме събрали най-искрящите вицове, оригинални поздравления, необичайни игри и весели анекдоти, за да можете да срещнете основния празник напълно въоръжени.

Забавни игри за мързеливи

След празничната трапеза със сигурност ще има желание да се забавлявате. За тези, които всъщност не искат да се движат много, подготвихме списък със забавни състезания и игри, които ще забавляват всяка компания:

 1. Яйце рулетка. Мъжете участват в играта. Яйцата се подреждат в чинии според броя на участниците. Играчите трябва да се редуват да ги разбиват по челата. Домакинът трябва да предупреди мъжете предварително, че едно от яйцата е сурово, а останалите са сварени. Напрежението се натрупва с всеки следващ удар на яйцето по челото. Номерът е, че всички яйца са сварени, но участниците ще се досетят за това по-близо до края на играта.
 2. "Кой е излишен." Дадено: събралите се на масата са в кошницата на балон, който катастрофира. Необходимо е постепенно да се отървете от баласта, тоест да изхвърлите един играч от топката. Участниците започват да се редуват да говорят за себе си, като спорят защо кандидатурата му трябва да остане в балона. Можете да използвате професионални умения, лични постижения и т.н. След това се провежда гласуване. Изхвърленият изпива чаша шампанско, а озовалият се в кошницата получава новогодишен подарък.
 3. "Новогодишен крокодил". Първият участник измисля дума, която е свързана с предстоящия празник (искри, коледно дърво, мандарина, подаръци, шампанско и др.). И тогава, без да изрече нито дума, само с мимики, жестове и движения той обяснява на останалите участници какво мисли. На участника, който се досети, той прошепва нова дума в ухото си и играта продължава. След няколко опита можете да усложните задачата: да не отгатвате думи, а цели изрази.
 4. „Холивудски кастинг“. Трябва да изберете режисьор, който да проведе „кастинга“. Задачата на кандидатите е да изпеят първия стих от песента „Една елха се роди в гората”. Но не просто пейте, а го правете така, сякаш езикът ви боли много силно, петата ви сърби непоносимо, тухла просто падна на крака ви, наистина искам да отида до тоалетната и други варианти. Победителят получава покана за Холивуд (можете да я разпечатате на принтер предварително).
 5. „Сиамски близнаци“. Двама участници трябва да се прегърнат с една ръка, така че всеки да има по една свободна ръка. След като сте получили задачата, трябва да се справите с нея, сякаш ръцете им са крайниците на един човек. Например, обелете мандарина, изрежете снежинка от хартия, завържете обувка и т.н.

Има и други, не по-малко забавни игри и състезания, които ще направят атмосферата на празника още по-весела и весела.

Например играта „Избягване на истината“: водещият трябва предварително да измисли примитивни въпроси, като например: „Какво се изстрелва в небето в навечерието на Нова година“, „Какво се слага под дървото в новогодишната нощ“ , "Кои са децата, които чакат в новогодишната нощ" и др. Задачата на участниците е да дадат отговори възможно най-бързо, но неправилни.

Равенства за Нова година

Смехът удължава живота, а играта на любим човек е нещо сладко, което ще направи празника още по-запомнящ се.

Предлагаме няколко безвредни шеги, които ще развеселят вас и вашите близки на най-вълшебния празник:

 1. "Каква Нова година!"Може би това е най-простата, но много забавна лудория: да срещнете поканените гости по пижама със свещ в ръка и сънлив поглед, докато казвате „Каква друга Нова година? Нормалните хора спят по това време. "
 2. „В случай на ядрена експлозия.“ Човешкото любопитство е мощен двигател и всяка надежда ще бъде за това качество. В стаята, където ще се проведе тържеството, поставете малка кутия на високо място (шкаф например). Той трябва да има неотварящ се горнище и не трябва да има дъно. Напълнете кутия с конфети и направете забележим надпис „В случай на ядрена експлозия“ от разстояние. Някой определено ще иска да види какво има вътре в тази кутия.
 3. "Чистачка". Реквизити: почистване на дрехи, кърпа, кофа и много конфети. В разгара на празничния празник се появява чистачка с кофа, пълна с вода и кърпа, започва наистина да мие подовете, мърморейки проклятия под носа си: казват, че всички нормални хора имат почивка и след това отиват да почистват нагоре след всички. Асистентът (човек, който знае същността на шегата) трябва да играе заедно с чистачката, като влезе в оправдателен диалог. Чистачката продължава да почиства стаята, движейки кофа с вода по пода. В един момент, когато всички гости са заети със собствен бизнес, кофата трябва да бъде заменена с абсолютно същата, но пълна с конфети. Тогава чистачката трябва да дойде при гостите и да каже "Ето ви празник!" изсипете кофа върху тях. Осигурени са крясъци, писъци, крясъци, смях и пъстър конфетен дъжд.

Класиката на жанра е появата на Дядо Коледа и Снежанката в разгара на новогодишния празник. Можете да изберете един от поканените гости, като ги облечете в подходящите тоалети.

Новогодишни шеги на масата

В нощта на 31 декември срещу 1 януари е толкова страхотно да седнете на голяма маса, да се поздравите за предстоящия празник и да проведете искрени разговори. Така че защо да не разреждате разговорите със забавни шеги и забавни състезания?

Предлагаме да обърнете внимание на няколко оригинални начина да развеселите присъстващите:

 1. Тост от сърце. Всички на масата участват в това състезание. Всеки се изправя на свой ред и прави наздравица, която започва с думите: „Приятели мои, през следващата година искам да ви пожелая …“ и след това казва три думи, които започват със същата буква като името му. Ще бъде особено забавно, когато наздравицата ще бъде направена от Юрий, Евгения и други хора с неудобни имена по този въпрос.
 2. Зодия. Водещият подготвя предварително 12 карти с имената на зодиакалните знаци, раздава ги на поканените гости и след това всеки от тях трябва, без думи, да използва жестове и мимики, за да изобрази един или друг символ на зодиакалния кръг.
 3. Парфюм. Водещият приготвя предварително храна и предмети със специфична и силна миризма. Участникът е със завързани очи и е помолен да отгатне по миризмата какъв предмет е донесъл водещият до носа му.
 4. Новогодишни поздрави от президента. Водещият подготвя предварително няколко карти с 5 забавни и необичайни думи (например: репичка, дирижабъл, кларинет, червей, тоалетна, бенка, банан, шансоние, парашут, медуза и др.). След това избраните участници са поканени да станат президент за известно време и да поздравят страната с щастлива Нова година, използвайки думите, които са на листчетата.

Седейки на празничната маса, можете да излезете с необичайни състезания и комични игри, които да включват всички поканени гости. Основното е да покажете въображението си и да използвате времето за почивка с полза.

Тостове и поздравления

Къде можем да отидем без тях в навечерието на Нова година?! Оригинално поздравление или необичаен тост със сигурност ще бъдат оценени от всички присъстващи, така че има смисъл да подготвите няколко необичайни опции предварително:

 1. „Казват: с когото празнувате Нова година, ще го прекарате с това. Сигурен съм, че няма нищо по-добро от това да прекарате цялата следваща година с вас. И това е. Честита Нова Година!"
 2. „От какво се състои една чаша? От подпората и купата за напитки. От какво е направен човек? От тялото - материалната опора и душата - духовната чаша.Така че нека да пием, така че през Нова година чашите ни да се напълнят с изискано вино, а купичките на душата - с прекрасни чувства. "
 3. „Да пием за 365 дни напред, 365 възможности, 365 чудеса, които ще ни се случат, и 365 нови страници. За Нова година и всичко, което той ще ни даде ”.
 4. „Нека всички неприятности и проблеми да се случат догодина на същия ден - 29 февруари.“
 5. „През Нова година искам да пожелая пари на всички присъстващи. Нека да има точно толкова, колкото всеки от нас желае. Тогава ще видим кой е най-алчният тук. "

Най-важното правило е, че всички поздравления и пожелания трябва да се произнасят искрено, от все сърце. И тогава те със сигурност ще се сбъднат.

Игриви прогнози

Ако имате на плещите си създаването на празнично настроение, тогава подготовката за следващото развлекателно събитие ще ви бъде полезна. Говорим за комични прогнози за забавна компания в навечерието на Нова година.

Как да организирате този бизнес - решете сами. Можете да сгънете малки парченца хартия с лъкове и да украсите елхата с тях - оставете гостите сами да избират и четат комични прогнози.

Можете да подредите пликовете под чиниите предварително - гостите ще седят хаотично, така че съдбата сама ще реши какво да подари на кого през следващата година. Бъдете креативни и измислете необичаен начин да изненадате гостите си.

И ние ще предложим няколко опции за оригинални прогнози за забавна компания:

 • „Никога не питайте никого за нищо. Просто го вземете и оставете да ви попитат. И ще помислите ";
 • „Не вземайте назаем. Вземете го завинаги ";
 • „Не се учи от грешки. Учете се от тромпет, китара, пиано ”;
 • „Не се напивайте на парти. Закусете, така че собствениците да нямат достатъчно алкохол ”;
 • „Не вярвайте в суеверията. Просто следвайте пътищата, по които не ходят жени с празни кофи и черни котки ”;
 • „80% от проблемите се решават сами, а останалите 20% изобщо не се решават. Затова се отпуснете и изпийте чай ”;
 • "Очаква се необичайна година - кръгъл танц ще се завърти в любов."

За да направите празничната атмосфера още по-вълшебна и загадъчна, прогнозите могат да бъдат написани не на обикновена хартия, а на златна или зелена, изрязана във формата на коледни елхи.

Оставете въображението ви да се развихри и измислете истински креативни прогнози, така че хората, които ги получават, да са озадачени дълго какво им предстои през следващата година.

Кратките предсказания в прозата могат да бъдат поставени в 1-2 реда, дори и да са малко неизказани и загадъчни. Това е целият смисъл - този, който е получил предсказанието, го интерпретира по начина, по който иска.

Ето няколко примера:

 • Когато старата страница се обърне, изчакайте новини от стари приятели - невероятни и ексцентрични;
 • Планът ви ще се сбъдне, ако поставите стара чешма в нов апартамент: намерете боядисана врата;
 • Потърсете изгорения бутон в асансьора - с него ще дойдат добри дни, а изгорелият номер ще посочи необходимата дата на календара;
 • Погрижете се за мълнията и пазете ключалката, ако тя се счупи, рандевуто ще се счупи, вместо него човекът ще ви се усмихне, ще му се обади;
 • Ще се намери спонсор и съдбата ще се усмихне, ако чорапът се счупи на правилното място;
 • Гадателката има специална прогноза за вас: Нова година ви е подготвила любовна хипноза.

Има много начини да развеселите близките на празничната трапеза. И забавните прогнози ще създадат самата атмосфера на магия и мистерия.

Забавно забавление за корпоративно парти

С годините работният колектив се превръща във второ семейство и в навечерието на най-вълшебния празник много искам да прекарам време с колеги в неформална обстановка.

За да не превърнете корпоративното парти в обичайно събиране с обсъждане на работни моменти, препоръчително е предварително да подготвите сценарий за вечерта и да измислите оригинално забавление за забавна компания:

 1. Празнична лотария. Поканените първо получават личен номер в замяна на промяна, хвърлена в касичката на входа (сумата не е зададена - по желание). Касичката ще бъде основната награда, която ще бъде изтеглена в края на вечерта.Други опции за награди за участниците в празничната лотария: правото да произнесете поздравителна реч, правото да танцувате с шефа, един допълнителен почивен ден на работа, възможност да закъснеете за работа веднъж, празнични сувенири и др.
 2. Ноев ковчег. Броят на участниците трябва да бъде четен. Колкото повече участва човек, толкова по-добре. Водещият пише на листове хартия имената на животни в размер на 2 бр. Например 2 листа хартия с думата "заек", 2 листа с думата "жираф" и т.н. Той сгъва парчетата хартия, поставя ги всички в шапката си и ги разбърква. След това ги разпределя на всеки участник в състезанието. Задачата е да намерите половинката си възможно най-бързо, без да използвате думи, само мимики и жестове, звуци, издадени от животни или характерно поведение. Можете да пишете обикновени представители на животинския свят - например заек или крава, но тогава участниците бързо ще се намерят. Задачата става по-интересна, ако пишете необичайни животни, например: хипопотам, дикобраз, язовец и т.н.
 3. Телевизионна програма. Водещият подготвя карти предварително с набор от несвързани думи, например:
  • президент, котел, врата, ръка, кламер;
  • Китай, сомбреро, кола, гума, куче;
  • Нова година, мимоза, бобър, каучук, кетчуп;
  • Дядо Коледа, херинга, боровинка, такси, смарагд;
  • хризантема, контрабас, аспик, кактус, приятел.

  Задачата на участниците е да измислят гореща новина, състояща се от едно изречение, в което всички горепосочени думи трябва да се поберат. Например: „В навечерието на Нова година в зоопарка„ Мимоза “рядка порода бобър-каучук изяде целия кетчуп.“

 4. Болница за майчинство. Още едно забавление за корпоративно парти, което ще забавлява публиката. Участниците трябва да бъдат разделени на двойки - мъж и жена. Според сценария съпругата е родила, а мъжът стои под прозорците на родилния дом и задава различни въпроси: „Кого е родила?“, „Колко тегло?“, „На кого приличате? " и т.н. Колкото по-разнообразни са въпросите, толкова по-добре. Задачата на момичетата е да дават отговори, но без думи: само с жестове и мимики, защото нищо не се чува през прозорците.

Ако на масата има много участници, можете да развихрите компанията с обичайния хоровод около елхата, но с известни резерви. Например, участниците трябва да изобразят хоровод в армията, в детската градина, да се държат за ръце, но краката и т.н.

Вицове за тигри

Какво е празник без основния символ на 2022 г.? Идва годината на Черния воден тигър, което означава, че на празничната трапеза непременно трябва да споменете собственика и да развеселите всички гости, които са се събрали.

Анекдотите и наздравиците за тигър за забавна компания са това, което ще обезвреди ситуацията и ще я направи още по-радостна:

На висока планина живеел орел с орел и малки пиленца. След като орелът реши да провери жена си, облече тигрова кожа и се прокрадна до гнездото. Орелът, виждайки раирания хищник, не се уплаши, а веднага се втурна към натрапника. Тя го разкъса с нокти, удари го с крила и кълвеше яростно, след което го изхвърли от планината. Така че нека да пием така, че нашите орли винаги да ни разпознават, независимо как стигаме до къщата си.

***

Дъщерята се оплака на майка си, че отношенията й със съпруга й не вървят добре. Мъдрата жена отговори: „Донесете ми тигрови мустаци и аз ще оправя ситуацията“. Момичето взе парче месо и отиде в гората и зачака тигъра. След известно време се появи хищник, той искаше да се втурне към момичето, но тя му хвърли парче месо и избяга.

Ситуацията се повтори няколко пъти: тигърът постепенно свикна с младата жена и дори започна да взема месо от ръцете й. После се измисли и извади няколко мустака. След като ги даде на майка си, тя чу в отговор: „Успяхте да укротите хищника. Сега отидете и опитомете съпруга си с нежност и обич - както можете. И помнете: тигър живее във всеки човек. " Затова нека пием за нашите съпруги и за тигрите, спящи във всяка от нас, да се предадат на нежността си.

А сега шегите, които ще забавляват компанията и ще създадат спокойна атмосфера:

Два тигъра говорят:

- Забелязахте ли, че публиката днес е някак напълно мрачна?

- Да, така че нека да развеселим.Освен това оградата не е висока …

***

Блондинка и брюнетка се разхождат из джунглата. Изведнъж иззад храстите се появява тигър. Брюнетката, осъзнавайки, бързо хвърля шепа пясък в очите му и се качва на дърво. Оттам тя крещи на блондинката:

- Влизайте бързо, иначе той ще ви погълне сега!

И тя отговаря:

- За какво? Не съм хвърлял пясък по него.

Забавни новогодишни шеги

След като сте се събрали в приятелска компания на новогодишната маса, трябва да се шегувате много, да разказвате забавни неща и да се развеселявате по всякакъв възможен начин:

 1. Според мобилните оператори сред всички новогодишни съобщения текстът е водещ: „Благодаря! И кой е? "
 2. Тази година родителите пуснаха да празнуват Нова година с приятели. Но след като майка ми намери списък за пазаруване в гащите ми, по някаква причина тя и баща ми решиха да се присъединят към нашата компания.
 3. Решил да спести разходи за Нова година, татко отишъл в гората да отсече дървото. В резултат на това цялото семейство спаси - празникът премина без баща.
 4. В навечерието на Нова година градската администрация реши да спести пари за украса на улицата … Сега светофарите мигат 10 пъти по-често.

Нова година е време на магия, изпълнение и пожелания. Вярвайте в чудо и не изпускайте доброто настроение в живота си.

Интересни статии...