Гадаене през Новата 2022 година за пожелание - най-правдивото

Нова година е моментът да пожелаете. И възрастните, и децата знаят това. Но дали ще се сбъдне? Новогодишното гадаене ще ви помогне да разберете за това. Гадаенето по желания се свързва с основните атрибути на празника: шампанско и камбанки. Мистичното значение на числото 12 лежи в основата на следния ритуал.

Гадаене на 12 хартии и шампанско

Това традиционно гадаене ще изисква хартия и химикал. Разкъсайте листа на 12 парчета хартия. За всеки трябва да измислите пожелание, което бихте искали да отправите в навечерието на Нова година.

 • Опишете възможно най-подробно на хартия предмета или ситуацията, в която искате да се намирате.
 • Затворете очи и изпълнете мислите си с новогодишната атмосфера.
 • Помислете за сняг, коледни украси, подаръци - всичко, което ви носи радост в този ден.
 • Разбъркайте листата и извадете произволно едно.

Гадаенето ще ви подскаже кое от 12-те желания ще се сбъдне.

Няма нужда да показвате на роднини и приятели на кой лист хартия сте попаднали - пазете резултата от гадаенето в тайна поне до полунощ. За да се сбъдне желанието, се препоръчва да удавите лист хартия в чаша шампанско или да го изгорите под камбанките. В старата версия на ритуала листът беше предложен да се яде.

Точно гадаене върху разтопена вода, хартия и восък

В древна Русия е имало точно гадаене за Коледа, Коледа и Нова година. Това ще изисква:

 • Разтопете вода
 • Восъчна или парафинова свещ
 • Лист хартия и химикал

Ритуалът се извършва на няколко етапа:

 • Вземете хартия и писалка с лявата си ръка и затворете очи. Формулирайте ясен въпрос, измислете няколко варианта за развитие на събитията и се редувайте да се представяте във всяка от ситуациите.
 • Отворете очи и нарисувайте лист хартия, разделяйки го на части според броя на възможните отговори - не е нужно да късате хартията. За всяка вариация нарисувайте обект, който е свързан с нея. За да не се объркате, могат да се подписват снимки.
 • Запалете свещ над чинийка с разтопена вода, събрана за новата година, и мислено задайте въпрос. Изчакайте достатъчно количество восък да влезе в чинийката и наблюдавайте модела върху водата. Картината, на която той ще изглежда, съответства на отговора на въпроса и определя дали желанието ще бъде изпълнено или не.

Вярваше се, че в навечерието на Нова година връзката на духовете с нашия свят се засилва и те са в състояние да дават намеци, използвайки елементите вода и огън за свързване. Не се препоръчва използването на чешмяна вода за гадаене. Магьосниците са сигурни: агресивното третиране в системите за пречистване на вода и предаването по тръби на големи разстояния допринасят за натрупването на отрицателна енергия.

За да се сбъдне по-бързо желанието, те направиха талисман от втвърдения восък: увиха го в малко парче плат, завързаха го с червен конец и го носеха със себе си на важни срещи.

Освен това парче беше откъснато от лист хартия и поставено в портфейл, ако въпросът беше свързан с финансовата сфера. Досещайки се за личния живот, восъкът се поставя близо до леглото или под възглавницата и се оставя за една нощ, а чаршафът с предсказанията е изгорен в огъня на свещите.

Как да разгадая съдбата по желание през деня?

Новогодишното гадаене може да се извършва през деня. В страните от Северна Америка ритуалът със зарове е популярен. За гадаене ще ви трябва:

 • Чинийка с разтопена вода.
 • Две зарове (за предпочитане камък). Заровете трябва да са нови или да се използват само за гадаене, но не и за игра.

Редът на ритуала:

 • Следобед на 31 декември или 1 януари сутринта поставете чинийката до прозореца и кажете на глас желанието си, докато гледате водата.
 • Поставете кубчетата в съд и излейте водата.
 • Затвори си очите. Представете си как се сбъдва вашият план и обърнете чинийката с лявата ръка.
 • Отворете очи и погледнете изпуснатите числа. Ако стойностите на двата зарове съвпадат, желанието скоро ще се сбъдне.Голямата разлика (1 - 6, 2 - 5) предполага, че замисленото не е било предназначено да бъде. За близки числа е установено следното правило: ако средната стойност е повече от три, ще са необходими пари, за да се сбъдне мечтата, ако по-малко - помощта на приятели и връзки.

Свещите ще отворят завесата на бъдещето

Също така, на Нова година и Коледа се практикуваше църковна магия. В последната неделя на годината отидохме в храма и си купихме две еднакви свещи. Първият беше поставен на олтара и си пожела желание, вторият беше докаран у дома. В нощта на гадаенето те запалиха свещ пред огледалото, произнесоха въпрос, гледайки в очите им през огъня. След това излязоха навън и обикаляха къщата, докато свещта не угасна. Ако това се е случило преди затварянето на първия кръг, желанието няма да се сбъдне.

Магията на свещите използва цветен восък. Боята не само прави шарките различими, но и настройва гадателката към определен поток от енергия. И така, зеленото е цветът на парите и признанието. Червено и розово - любов, забавление и крайност. Синьото и лилавото са цветовете на мъдростта и духовното развитие, а жълтото е професионален растеж и сила. Ако желанието засяга едновременно няколко области, свещите от съответните цветове се усукват и запалват едновременно. Универсално решение за защитна магия и взаимоотношения е чифт бели и черни свещи - първата символизира пречистване и здраве, а втората - сила и готовност да изразите себе си.

Огледалото е магически помощник

Друг вид гадаене с огледало изисква свещ, восъчни пастели, пастели или въглен за писане и светена вода. Ритуалът се извършва в полунощ.

 • Вземете голямо преносимо огледало и го погледнете три пъти, кажете желанието или въпроса си.
 • Запалете свещ и напълнете малка част от огледалото с восък. Напишете върху получената кора дума, близка до зададения въпрос, или нарисувайте символен обект.
 • Оставете огледалото навън до края на новогодишната нощ.
 • Поставете малко светена вода в спрей, напръскайте огледалото и избършете, без да натискате втвърдения восък.

Ако рисунката или надписът са се размазали или напълно са изчезнали, това означава, че замисленото не може да се сбъдне или ще има сериозни препятствия по пътя към мечтата. Остри контури показват предстояща борба, която ще донесе желания резултат, а запазването на първоначалния вид на надписа означава, че целта ще бъде постигната без много усилия, ако изчакате малко.

Специално гадаене за годината на Тигъра 2022

В рамките на китайската традиция има 12 специални ритуала за всеки зодиакален покровител. Така че, в годината на Тигъра, златните монети и бижута се считат за магически атрибути.

Астролозите даряват хората, родени под знака на Тигъра, със смелост, решителност и алтруизъм. Нова година 2022 обещава големи промени във всички сфери на живота и късмет в решаването на парични проблеми. За да извършите ритуала за изпълнение на желание в Годината на тигъра, ще ви трябва златно фолио и монета.

Новогодишното гадаене не изисква специални магически умения - концентрацията и самочувствието са достатъчни. Преди камбанките дръжте монета в дланите си и направете 2 желания - по едно за всяка страна. Представете си ясно в ситуация, когато един от тях се е сбъднал.

Обърнете монета и не показвайте на никого от коя страна е паднала. Гадаенето ще ви подскаже кое от двете желания ще се сбъдне догодина. Увийте монетата в златно фолио и я поставете под възглавницата си или до леглото си до сутринта. Парите, използвани в ритуала, не могат да се харчат. Монетата може да се носи със себе си като талисман или като подарък на някого. Ако решите да гадаете на Нова година с пари, можете да използвате тази монета за втори път.

Интересни статии...