Какво да подарите на момче за Нова година 2022? Списък с идеи за подаръци

Когато дойде времето за зимната ваканция, възниква директният въпрос какво да подарите на момчето си за Нова година. Освен това настоящето не трябва да е скъпо. Основното е, че детето ще го хареса. Освен това децата са тези, които винаги очакват възхищение, чудо, магия от новогодишния празник.

Струва си да се помни, че деца от различни възрасти очакват различни подаръци. Не можете да дадете на тийнейджър мече и да чакате благодарност в замяна. Също така си струва да се съсредоточите върху характера на бебето. Активната игра няма да зарадва спокойното дете.

Основни правила за избор на подарък

Ако версия на подарък за син, племенник или дете на приятели не ви дойде на ум, тогава можете да се ограничите до наличен бюджет:

 • Сувенири на стойност не повече от петстотин рубли. Такъв подарък може да се превърне в талисман за дете, любим аксесоар в ежедневието: светещи дантели, въртяща се чаша, халба с вградени части, балони със светодиоди и гел за пълнене, малки радиоуправляеми самолети или хеликоптери, оригинални слушалки.
 • Сладки подаръци. На теория всяко дете традиционно получава сладкиши, шоколади и плодове за Нова година. Можете да дарите лакомства, като ги декорирате в красива кутия и ги увиете в ярка хартия или друга необичайна опаковка: раница под формата на мека играчка, колетна пратка от любимия ви анимационен герой, куфар със сладкиши, чанта за оцветяване с шоколад вътре, лакомство в торбички-символи на годината.
 • Покана за аниматор за сина. Изключително вълнуващо е да получите сувенир от ръцете на Дядо Коледа, Дядо Коледа или приказни герои: Баба Яга, Рапунцел, Снежната кралица, Мики Маус, Хари Потър и други.
 • Вземат се предвид интересите на детето. Има огромен брой опции. Важно е да се съсредоточите върху интересите, хобитата и начина на живот на бебето. Ако детето обича активен начин на живот, по-добре е да му дадете добра топка или кънки. Книгата като сувенир е по-подходяща за домашни тела.
 • Печеливша опции за дарение. Ако нищо подходящо не ви хрумне, спрете се на класическия избор. Момчетата винаги ще оценят техническите подаръци, независимо от тяхната възраст. Следователно, радиоуправляван хеликоптер, кола, роботи, самолет или автомивка Lego могат да се превърнат в подарък.
 • Практичен вариант. Модно нещо под формата на модерни маратонки или марково яке или приспособление може да служи като подарък. Основното нещо е да попитате предварително за размера и предпочитанията.

Момче под три години

Децата на тази възраст започват самостоятелно да изучават света около себе си. Децата се движат самостоятелно, така че играчките, които допринасят за физическото му развитие, са по-подходящи за подарък. А в момента на развитие на речта и познанието са подходящи играчки, които издават звуци от природата, музика, произнасят букви и цифри.

 • Кинетичният пясък е интересен тип игра. Много подобен на истинския пясък, но не изсъхва. Комплектът включва различни форми и цветове за избор.
 • Нощна лампа със звездно небе - подходяща за деца, които се страхуват от тъмнината.
 • Играчки като гнездещи кукли - ще привлекат любопитни мъничета, ще развият фина моторика, памет, внимание.
 • Надуваемите играчки ще се превърнат в ярък и безопасен подарък за момче.
 • Символът на годината под формата на мека играчка ще зарадва бебето ви с тактилни усещания.
 • Пирамидата е друг сигурен и в същото време оригинален изглед. Ярките елементи на ръчно изработената пирамида със сигурност ще зарадват в играта. Нещо повече, това развива цветово възприятие, памет, внимание.
 • Проходилки. Хлапето все още не осъзнава практичността на такъв подарък.Но проходилките, изработени от ярки и екологични материали, ще помогнат на детето да се научи да ходи, както и да забавлява с игрални и звукови елементи.
 • Масажен мат. На три години това ще бъде страхотен подарък. Съвременното развитие ви позволява да играете не само с ръцете си. Килимът съчетава елементи от различни цветове и тактилни покрития, което има положителен ефект върху стойката на детето, подобрява имунитета и намалява риска от развитие на плоскостъпие.
 • Сух басейн. Комплектът включва пластмасови топки с различни цветове, които много харесват най-малките. В басейна можете да плувате както на улицата, така и у дома. Следователно играчката ще бъде популярна през цялата година.
 • Къщи за развитие. Те помагат при усвояването на прости пространствени концепции, отгоре, отдолу, различни цветове и форми на обекти. Като правило тези играчки са направени от екологично чисти материали.

 • Шейна. Страхотна изненада за зимни улични игри и ледени пързалки. В магазина можете да си купите прости пластмасови или дървени с антична имитация.
 • Заето. Това е специална стойка с различни устройства, насочена към развитие на фината моторика на бебето. Има много опции за играчки, освен това можете да направите бизнес табло по поръчка само за интересите на вашето момче или да го направите сами.
 • Интерактивна стойка. Прилага се и за проекти за развитие. Стенният плакат съдържа букви от азбуката с предмети за всяка буква. Комплектът включва гласово устройство, което при натискане на определен символ произнася буквата и съответния обект.
 • Магнитна маркерна дъска с статив. Вариант за независимо творчество на момчето. Подходящ не само за спокоен диван от картофи, но и за тобой. В края на краищата на статив можете да рисувате с многоцветни водни маркери и да изтривате шедьоври със специална гъба. Комплектът включва и многоцветни магнити с различни форми, с които можете да прикачите вашите рисунки към щанда и да организирате художествена изложба.
 • Начален слайд. Ще спестите свободното си време при всяко време. В края на краищата той е инсталиран у дома. Пързалката заема малко място, но насладата на детето от подаръка е гарантирана.
 • Център за развитие. Интерактивна играчка с лостове и различни бутони, картинки и мигащи светлини несъмнено ще ви заинтересува. Освен това центърът допринася за развитието на внимание, въображение и логика.
 • Глина за детско творчество. Материалът е подходящ за тихи и спокойни деца. Освен това глината не оцветява повърхността и бързо се отмива от детските писалки. Перфектно развива фината моторика, логиката и въображението на малко създател.
 • Музикални инструменти. Това е, което наистина ще зарадва творческия ум. Инструментите са изработени от цветна пластмаса или дърво и с тяхна помощ се издават определени звуци. Отначало родителите ще трябва да бъдат търпеливи, за да могат спокойно да слушат силни произволни звуци.
 • Рамки с вложки. Комплектът представлява картонена рамка, в дупките на която можете да поставите различни предмети: превозни средства, животни, дървета, цветя и др. Използва се в образованието по метода на Мария Монтесори и развива различни психични процеси при децата.

Момчета от три до шест години

На тази възраст децата активно опознават света и причинно-следствените връзки в него. Следователно комплектите за разработка и комплектите ще бъдат много полезни. И на тази възраст се развива речевата активност и комуникацията, така че момчетата ще харесат подарък за ролеви игри или спортни дейности:

 • Плъзгащ се проектор. В момента се предлага с поразителен дизайн от модерна пластмаса. Вече привлича вниманието само по себе си. А възможността да гледате слайдове по стената с него просто ще зарадва вашето мъниче.
 • Стъклен снежен глобус с падащ сняг. Такъв сувенир все още предизвиква радостта и изненадата на детето.
 • Някакъв костюм на супергерой. Момчетата обичат да гледат карикатури с герои, които всеки път спасяват света от сигурна смърт.И те тайно мечтаят да бъдат такива герои. Костюмът на човек-паяк ще ви даде само чувството на увереност и смелост.
 • Шпионско оборудване. Може да е всичко, изборът е разнообразен: металдетектор, писалка с избледняващо мастило, сензор за движение или подслушване с бинокъл. Всеки от тези елементи ще отведе детето в света на киното.
 • Комплект празнични ястия. Момчетата също обичат да ядат от красиви ястия. Особено когато върху него са нарисувани персонажите на любимите му карикатури.
 • Карта. Подаръкът ще подхожда на момчета с питащ ум. Има карти, изобразяващи не само градове, но и животни и минерали. Интерактивната версия на презентацията ще ви разкаже и за страните.
 • Скутер за сняг. Неспокойното хлапе ще хареса изненадата. Обикновено скутерите за сняг са изработени от траен материал, а седалката е тапицирана с мек материал. Такъв подарък определено ще бъде оценен от вашето момче.
 • LED глава за душ. Тя ще превърне обикновеното къпане в приказно събитие, осветяващо водата с крушки с различна светлина.
 • Батут. Децата с всякакъв начин на мислене и поведение ще ви бъдат полезни като изненада. Никой не може да устои да скочи на батут точно в къщата.
 • Творчески комплекти. Те могат да включват всичко: статив с маркери, горелка, консумативи за теглене.
 • От страхотни подаръци можете да си купите таблет за разработка. Има набор от задачи и образователни игри. Такава джаджа ще донесе не само радостта от забавлението, но и ще развие интелектуалните способности.

За момчета от шест до десет години

На тази възраст момчетата се подготвят за училище или вече са в началното училище. Познанието за света става на различно, по-високо ниво. Целевите подаръци през новата 2022 година ще могат да помогнат за развитието на любопитството, което ще отговори на момчетата на милион въпроси:

 • Засадете в саксия за цветя. Символичен и информативен подарък, особено ако не просто цвете, а малко коледно дърво ще расте там на празник. Трябва да се грижиш, вода.
 • Касичка. Интересен сувенир може да бъде под формата на животински символ на годината. По време на училище момчето ще има първите си джобни пари, които може да спести за мечтата си.
 • 3D дръжка. Тя развива пространствено мислене и въображение.
 • Оригиналният будилник. Ще бъде полезно детето ви да свикне да се качва на училище самостоятелно. Будилникът е полезен за това. И нека бъде с ефекта на проектор, който изобразява звездното небе или млечния път.
 • Телескоп. Подаръкът ще бъде полезен за любознателно дете и ще бъде полезен при подготовката за уроци по природни науки и света около него.
 • От страхотните опции роботът ще бъде истинска изненада. Момчетата на тази възраст в цял свят обичат роботиката. Следователно ще бъде истински приоритет да вземете красив мъж за лична употреба.
 • Умен часовник. Понастоящем човек не може без такава притурка. Можете да се обадите на момчето, за да видите местонахождението му. Освен това стилният дизайн на часовника ще украси бизнес комплекта на ученика.
 • Спортна екипировка. Това може да бъде всичко: кънки, ски, сноуборд, топки.
 • Тръби за сняг - няма да има ограничение за вашата наслада!
 • Истински индийски вигвам. Може да се постави както у дома, така и на открито през лятото.

Тийнейджъри на десет и повече години

Момчетата на тази възраст вече не се интересуват от разработването на игри, а започват да се сприятеляват помежду си. Те тестват връзките за сила и лоялност, притесняват се за външния си вид. И те също гледат момичетата, опитват се да им угодят. Следователно подаръците трябва да ги подкрепят в комуникацията:

 • Оригинални маратонки със светеща подметка. Подходящ за звезда на дансинга, който обича да танцува или просто активно да се движи под музиката.
 • Спинер. Любовта на децата към него не отшумява и грам. Взема в свободно време, побира се в джоба ви. Развива двигателните функции на ръцете.
 • Аерофутбол. Страхотно домашно забавление за група деца. Татковците също няма да откажат да го играят.
 • Машина за пуканки. Полезно за тези със сладък зъб. Самоделните деликатеси радват момчетата. Освен това създава атмосферата на кино у дома, когато гледате интересен филм.
 • Таблетка с подсветка. Това ще зарадва креативния човек и ще помогне да се развият визуалните му умения в различен формат.
 • Електронна книга. Подаръкът наистина ще зарадва едно усърдно и любознателно момче.
 • От страхотните изненади ще ви бъдат полезни камера или смартфон. На тази възраст децата обичат да записват моменти от живота си на видео и снимки и след това да ги публикуват в социалните мрежи.
 • Практичните подаръци включват стилни дрехи, които можете да изберете с вашия тийнейджър.
 • Млад спортист наистина ще хареса билети за хокей или увеселителен парк като презентация.
 • Момчетата също ще харесат билети за търсене в действителност, за филм или за концерт на любимата си звезда. Разбира се, трябва да дадете два билета, така че момчето да има възможност да отиде само с момиче или приятел.

Въз основа на възрастовите характеристики можете да разберете какво да подарите на момчето за Нова година. Ако сте напълно загубени в подаръците, тогава пригответе сладък подарък в някаква необичайна опаковка. В крайна сметка всички обичат сладкото - и възрастни, и деца! Честита Нова Година!

Интересни статии...