Какво да подарите за Нова година 2022 на мъж шеф? 20 най-добри идеи

Най-вълшебният празник през годината носи не само радостта от очакването, но и много притеснения. Какво да подарите на шефа, дали да подарите само от екипа или също от себе си, кое е прилично и какво е неприлично - тези и много други въпроси измъчват служителите в навечерието на Нова година. Тази статия ще ви помогне да намерите идеалния новогодишен подарък за вашия мъж шеф.

Колективен подарък

Ако трябва да изберете новогодишен подарък от екипа, на първо място, трябва да определите бюджета. Преди Нова година всеки има много разходи и хората не са склонни да даряват на шефа, дори на любим човек, така че колкото по-разумна е сумата, толкова повече шансове да съберат достатъчно пари. Какво можете да дадете на шеф от мъжки пол, дори срещу скромна сума:

Карта за пазаруване

Какво да сложите в кошницата зависи от вкуса на шефа, но приличният чай и бонбоните са универсален спасител. Ако не е забранено от правилата на компанията, можете да поставите бутилка добър алкохол. Конякът винаги е добър, уискито не е за всеки. Не бива да слагате водка само ако е супер добра марка и със сигурност се знае, че шефът я пие.

Не забравяйте да украсите кошницата със смърчови клонки и малки коледни топки.

Ако имате добър бюджет, можете да се свържете с компания, която ще събира и украсява кошницата вместо вас. Обикновено такива услуги се предлагат от магазини за хранителни стоки „изпълнителен клас“, както и производители и продавачи на чай, кафе, шоколад и др

Подарък с фирмено лого

С подарък, украсен с фирмено лого, е лесно да се демонстрира популярната сега лоялност към компанията. Разбира се, не трябва да давате на шефа си продукти, които компанията прави или поръчва за клиенти. Но можете да украсите бизнес артикули с лого. Има много опции - скъпа писалка, висококачествен дневник, държач за писалка или комплект канцеларски материали, държач за визитка от скъпо дърво или сребро. Вярно е, че такива опции ще изискват по-голям бюджет.

Хоби

Ако знаете какво точно обича мъжът шеф, трябва да се възползвате от него.

Попитайте вашия секретар дали шефът обича риболов или колекционира ретро автомобили или може би събира винилови плочи. След това можете да „измислите“ подарък за Нова година въз основа на неговите хобита.

Ентусиастът на пъзел със сигурност ще хареса пъзел с много подробности. По-добре е да изберете сюжета според вкусовете - природа, живопис или ако отношенията в екипа са топли - колективна снимка на отдела.

И ако шефът има добро чувство за хумор, тогава можете да заснемете видеоклип за него с новогодишни поздравления от служителите на отдела - и евтини, и персонализирани, и приятни.

Личен подарък

По-добре е да се придържате към златната среда тук, както във финансово отношение, така и по отношение на творчеството. Подаръкът не трябва да е твърде скъп, но не бива да давате и дрънкулки.

Подходящи опции:

Ръчно изработени неща

Може да е нещо оригинално, като винилов стенен часовник или ръчно рисувана сметка.

Новогодишни символи

Коледни топки със символа на годината, красив новогодишен венец от елхови клони или други материали. В наши дни традицията да се украсяват офиси и домове с венци става все по-популярна, въпреки западния си произход.

Интереси

Ако знаете, че шефът ви пуши пури, тогава хюмидор е чудесен вариант. Можете да добавите пури към него, но само ако знаете точно кои пуши

Ако шефът предпочита цигарите, тогава оригиналната пепелник или калъф за цигари ще могат да го зарадват за Нова година.

Друг чудесен вариант е механичен навивач на часовник. Много ръководители носят този тип часовници. това е престижно, но, разбира се, малко хора искат да ги стартират безкрайно.

Не е трудно да се угоди на главата на автомобилния ентусиаст - нагревател за стъкло.

Персонализирани подаръци

Ако знаете какъв алкохол предпочита шефът, тогава можете да го зарадвате с халба за бира с лично желание или чаша за уиски.

По принцип всеки от горните подаръци може да се направи по-одухотворен чрез гравиране.

Какво да не се дава за Нова година?

Определено не трябва да давате нещо евтино

Не си разваляйте впечатлението от себе си, представяйки друга статуетка на Тигър / Бик / Свиня и т.н.

Откажете се от официалния подход

Разбира се, има ситуации, когато трябва да дадете нещо на напълно неуважителния и нелюбим шеф, само защото бизнес етикетът го изисква. В други случаи се опитайте да разберете от секретаря или от друг източник какво се интересува от шефа и как да му угодите. Не раздавайте 150-та чаша, фоторамка или свещ.

Не се опитвайте да надхитрите шефа си

Дори подаръкът да е колективен, той трябва да съответства на средния доход на служителите. Не давайте нещо прекалено скъпо за Нова година - това е мавзо тон. Откажете се от неща, които са свързани по някакъв начин с религия или са лични, които включват предмети от бита, бижута, парфюми и т.н.

Няколко съвета

  • Всеки подарък ще бъде по-малко официален, ако добавите новогодишна картичка, подписана от екипа или индивидуално;
  • Опаковката е много важна. Ако не сте уверени в своите дизайнерски умения, по-добре е да похарчите малко повече пари и да използвате услугите на професионални опаковчици;
  • Подаръкът за шефа трябва да показва уважение и лоялност. Това също е част от професионалния ви живот, но не трябва да съдържа приветливост, очевидно желание да извикате услуга и т.н.
  • Не винаги е необходимо да давате нещо лично от себе си. Дали това е подходящо или не зависи от размера на екипа и мащаба на компанията. Колкото по-голяма е компанията (особено международната), толкова по-добре да се даде предпочитание на колективния подарък.

Шефовете също са хора и дори понякога трябва да бъдат доволни, поне за Нова година.

Интересни статии...