Подарък за учителя за Нова година 2022: идеи от класа и от мен самата

Нова година е специален празник, изглежда, че в очакване на това, всичко наоколо е пропито със специална магия и магия. По улиците се появяват украсени коледни елхи, на витрините на магазини и къщи светват гирлянди, децата в детските градини започват да учат поезия и да се подготвят за утренници. И в училище този път учениците са доволни от предстоящите новогодишни празници и обмислят заедно с родителите си какво да подарят на учителя за Нова година. В крайна сметка, разбира се, искам да направя необичаен и запомнящ се подарък. Събрахме няколко идеи за подаръци

Новогодишни подаръци от класа

Най-значимият подарък обикновено е за учителя в стаята. Той прекарва най-много време с ученици, познава по-добре състоянието на нещата в класа. Към него се обръщат родителите на учениците в случай на заболяване на детето, пропускане на урок и други възникващи проблеми.

По-лесно е да изберете подарък от класа, защото колкото по-голям е бюджетът, предвиден за презентацията, толкова повече опции можете да обмислите.

Например, като:

 • елементи от евтини домакински уреди: електрическа кана, термопот (особено полезен в класната стая), кафеварка, пасатор, миксер, мултикукър и др .;
 • електронна книга;

 • необичайни стенни часовници;
 • сертификат за подарък в книжарница;
 • подаръчен сертификат за козметични магазини (за жени);
 • сертификати за спа салон за жени или за фотосесия;

 • преносима батерия за презареждане;
 • креативна настолна лампа;
 • добра безжична мишка;
 • компютърна клавиатура;

 • стилна метеорологична станция. Изработен е под формата на прозрачен кристал, който се променя във външния си вид в зависимост от времето, очаквано на следващия ден. Появата на нишки в кристала ще предскаже вятър, люспи - сняг, капчици - дъжд. Това е много ефектна и полезна мебел.
 • музикална саксия за цветя с блутут. Стилен, рационализиран контейнер, в който можете да отглеждате нормално растение. Цялата тайна е, че чрез Bluetooth магическият пот възпроизвежда музика, предадена му от смартфон или компютър. Такава оригинална звукова колона ще се хареса особено на млад учител.

 • вечен молив, който не се нуждае от заточване, който никога не свършва и пише добре на всяка повърхност. Зареждането с гориво е много просто: просто разтрийте върха върху шкурка. Плюс това, той има стилен дизайн в злато или сребро.
 • експресен скулптор. Повърхността му възпроизвежда в най-малките детайли всеки предмет, приложен върху него. Използва се като стилна интериорна декорация и отлично средство за релаксация след натоварения ден.

Какво да дарите от свое име?

Във всеки клас всеки ученик има любим учител и това не винаги е страхотен учител. По правило ученикът или родителите му подаряват такъв учител от свое име.

Като идеи за презентация можете да разгледате:

 • декоративно живо коледно дърво в саксия. Размерът му е 30 см. Не изисква специални грижи, но трудно издържа на горещия сезон. В апартамент е по-добре да поставите коледно дърво на прозорец, разположен в северната страна на стаята. Можете да украсите оригинален подарък, като поставите растението в красива саксия за цветя, като добавите мишура и новогодишни поздравления от сърце;
 • дърво от сладкиши или букет цветя от сладкиши. Такъв подарък със сигурност ще зарадва учителя;

 • канцеларски материали, опаковани по интересен начин, например под формата на торта. Чудесно е, че такъв подарък не трябва да се купува, можете да го направите сами, като разгледате идеи в интернет.
 • мека играчка против стрес под формата на символ на годината (през 2022 г. - сладко Тигърче);
 • оригинална флаш карта;
 • халба календар;
 • красив вечен календар;

 • много необичайна и полезна халба за лице, която има две отделения. Отгоре е за течност, отдолу е за печене. Направен е под формата на човешко лице;
 • чаша за бъркалка, която сама смесва захар и кафе;
 • личен дневник, тетрадка;
 • бонбони с късмет;

 • говорещ будилник. Върху него се записва музика, думи за сутрешно събуждане, които след това той възпроизвежда като сигнал;
 • Японски антистрес Caomaru. Малко хубаво лице, можете да го набръчкате, да го стиснете, да го разтегнете;
 • чай, кафе от редки сортове, украсени съответно;
 • антистрес възглавница, пълна с гранули вътре и направена в необичайна форма (труп, книга, животно);
 • левитираща фоторамка, която тежи във въздуха без закрепване и в същото време се върти в различни посоки.

Подарък „направи си сам“

Дори най-често срещаното нещо, като канцеларски материали или вкусен шоколадов блок, може да се превърне в ексклузивен подарък със собствените си ръце.

Много е лесно за един шоколадов блок да направите сами красива новогодишна кутия с пожелания и декорации, вдъхновени от идеите за скрапбукинг.

Канцеларските материали могат да бъдат красиво опаковани в оригинален калъф или малка кошница, като се добавят мишура, меки играчки и новогодишно пожелание.

Днес занаятчийските магазини предлагат много голям избор от комплекти за бродерия с мъниста, диамантени мозайки, производство на сапун, сплъстяване, скрапбукинг и производство на свещи. Всички комплекти съдържат материали и инструкции за производство.

Малко въображение, желание, време и необичаен ръчно изработен подарък със сигурност ще зарадват любимия ви учител.

Презентации за учители по различни предмети

Учениците често забелязват, че всеки учител смята предмета си за най-необходим в училище и се опитват да изберат подарък за него, който да подчертае важността на знанията, предадени им.

 • Следователно, учителят по музика се представя с флаш карта под формата на музикален инструмент или запис на редки музикални произведения.
 • Учителят по руски език получава обяснителен речник или интересна книга, за която веднъж е говорил в урока.
 • Математик - шоколадов набор под формата на числа, японски пъзел „Ханаяма“, набор от полигони.

 • Учител по физическо възпитание - фитнес гривна, стилен хронометър за спорт.
 • Учител по химия - годишен абонамент за специализирано издание.
 • Физици - неокуб, книга за велики физици.
 • Истории - статуетки на видни исторически личности, колекции от монети, колекция от исторически филми
 • География - карта за заснемане на света, лазерен показалец, книга за пътуване.

Какво да дам на учител мъж

Ще ви е необходим специален подход при избора дали учителят е мъж. Разбира се, много зависи от личните предпочитания на човека, но е малко вероятно мъжът да бъде много доволен от цвете в саксия или бисквитка с късмет.

Но качествено персонализирано портмоне, термо чаша за кола, двоен дозатор за напитки, комплект за мини голф, ключодържател-дефростер за брави, щипка за пари, сгъваем мангал и шишчета ще ви зарадват много.

Жените - учителите са по-подходящи за полезни неща в ежедневието, предмети от интериора.

Играе ли роля възрастта на учителя?

Когато решавате какво да дадете на учителя, трябва да вземете предвид възрастта на учителя. Младият учител е по-вероятно да оцени смешно или игриво подарък. Той ще хареса всичко, свързано с компютърните технологии и съвременните джаджи.

За по-опитен учител ще свърши дискретен, класически подарък.

Евтини подаръци

Всеки човек, чиято професия е свързана с деловодство, ще се радва на красива канцелария. Цяла кошница страхотни канцеларски материали може да бъде сглобена евтино, ако поръчате тези артикули от Китай.

Сега има много сайтове, където можете да направите това с безплатна доставка. Сред тях са AliExpress, DealeXtreme, Taobao.com, BuyInCoins и др.Вярно е, че ще трябва да се погрижите за това предварително - 2-1,5 месеца преди Нова година. Има напълно необичайни и много красиви неща, които искате да добавите в кошницата на партиди.

Асортиментът от изброените магазини, разбира се, не се ограничава само до това. Там можете да си купите всичко. Започвайки от джаджи и завършвайки с предмети от бита. Естествено, ще бъде по-евтино, отколкото в руските магазини. Оценете вкусовете и страстите на вашия учител и прочетете внимателно отзивите на продавачите, за да поръчате качествен продукт.

Какви идеи си струва да се отхвърлят

Има редица неща, които не трябва да давате:

 1. Парите от самия мен. Такъв подарък може да постави учителя в неудобно положение, особено ако сумата, според неговите концепции, е много голяма. Понякога е възможно да дарите пари от целия клас. Но не от свое име, тъй като такъв подарък може да се разглежда като подкуп.
 2. Подарък, свързан с козметични и парфюмерийни продукти. За да може такъв подарък наистина да зарадва учителя, трябва да знаете неговите вкусове и лични предпочитания и това е много субективна информация.
 3. Домашни любимци. Не можете да дадете животно без съгласието на учителя. Може би учителят вече има четирикрак или някакъв друг фаворит и просто няма да има място за нов.
 4. Алкохол. Тютюневи изделия. Изключението е бутилка шампанско от родители, но не и от ученици, дори от ученици в гимназията.
 5. Обичайно е да получавате бельо или спално бельо и хигиенни предмети от много близки хора, такъв подарък може да предизвика объркване.
 6. Комплекти прибори за готвене (тигани, тенджери и др.). Първо, не знаете каква печка има учителят и дали това ястие ще отговаря на съществуващия комплект, и второ, такива подаръци се дават от приятели или добре познати хора. Изключение прави комплект кристални чаши за вино.

Преподавайки на децата, учителите влагат частица от душата си във всяко от тях. При подаръка за много от тях е важна не толкова оригиналността или практичността му, а вниманието, което получава от учениците и техните родители.

Новогодишен подарък за учителя, дори и най-скъпият и луксозно декориран, но направен за показване, без душа, няма да предизвика положителни емоции у учителя. Трябва да запомните това и тогава отговорът на въпроса какво да дадете на учителя ще бъде много лесен за намиране в сърцето ви.

Интересни статии...