Какво да попитате Дядо Коледа за Нова година 2022?

С наближаването на Нова година усещането за празника става все по-силно и по-силно. Витрините и търговските центрове започват да блестят с цветни фенери, изискани декорации и фигурки на приказни персонажи. Това развеселява и настройва дори възрастни, които са потопени във всекидневни проблеми в весело настроение. Тези чувства са особено радостни за децата, приказката, която е забулена в новогодишната нощ, живее в сърцата им.

Домакин на празника, а също и основният му символ е Дядо Коледа. Този добросърдечен човек раздава подаръци на всички деца, които усърдно са учили и са слушали указанията на родителите. Така казват те поне. Освен това бебетата и по-големите деца могат да поръчат подарък от Дядо Коледа. Нова година се превръща в възможност да получите това, за което всяко дете отдавна е мечтало. Най-вероятно той отдавна знае какво да попита Дядо Коледа.

Съдържание:

 • Как да попитам и напиша писмо?
 • Колко подаръка можете да попитате Дядо Коледа?
 • Идеи за подаръци за коледната елха:
 • На 3-6 години
 • На 7-8 години
 • На 9-10 години
 • На 11-12 години
 • Универсални подаръци от Дядо Коледа

Как да напиша писмо до Дядо Коледа?

За да се обърне към любезния Дядо Коледа, детето трябва да напише писмо със собствената си ръка. Трябва да го изпратите до Велики Устюг, според слуховете тук живее Дядо Коледа и той прекарва всичките си приготовления за главното събитие на годината там. Дядо ще бъде доволен, ако съобщението е върху красива ръчно изработена пощенска картичка, лист от албум, придружен от рисунка.

Но дори когато молив или флумастер не искат да се подчинят и красива рисунка няма да работи, Дядо Коледа ще обърне толкова внимание на такова писмо, колкото и на всички останали. Нека написаното желание да е точно на всеки лист хартия. Основното е искреността, с която е съставено писмото. И Дядо Коледа винаги усеща това много точно.

Когато бебето е още малко и не е усвоило уменията за писане, помощта на възрастен ще бъде много необходима. Такива писма, които по-големият брат или майка ще напишат под диктовка, също се приемат с радост от Дядо Коледа.

Колко подаръка можете да попитате Дядо Коледа?

Случва се така, че е много трудно да се вземе решение за най-желания подарък. Дядо Коледа разбира всички деца и иска всичките им мечти да се сбъднат. Ако наистина искате да отидете с приятелите си в аквапарка, но дори мисълта за домашен телескоп не ви позволява да спите спокойно, можете да помолите Дядо Коледа и за двете. Самият той ще направи изводи и ще се опита да изпълни желанията, ако те са истински и идват от сърцето.

Дядо Коледа в навечерието на Нова година се опитва да посети всички деца и да зарадва всички с подарък. Случва се той да се качи само за минута и да се втурне на шейната си (казват, че ги има от няколко години като електрически). Не се разстройвайте, ако не сте успели да се срещнете с него!

Може би всички вече бяха заспали или бяха много заети с празнуването. Един добър символ на празника просто не може да остане и бърза да посети останалите, защото всяко дете на планетата се чудеше какво да попита Дядо Коледа и усърдно изпълняваше молбата си. Но Дядо Коледа вероятно е оставил нещо приятно под дървото, споменато по-рано в писмото, или в краен случай е предал бележката на родителите си.

Идеи за подаръци за коледно дърво

Деца на възраст 3-6 години

В предучилищна възраст децата се интересуват от абсолютно всяко ново преживяване. Като подарък за коледно дърво можете да вземете нещо от идеите.

 • Палатка. В него бебето само или с приятели ще може да се представи на къмпинг.
 • Интерактивен домашен любимец. Куче, котка или фантастичен персонаж, който обикновено има няколко думи и прости движения на склад, забавлява дете и може да стане заместител на истински домашен любимец.
 • Пъзел играчки - плот или обемни, дървени или пластмасови.
 • Играчки музикални инструменти - синтезатор, китара, клавесин.
 • Музикалният килим за игри е нещо като туистър.
 • Комплект с безопасни бои за пръсти за ръчно рисуване върху големи листове.
 • Магнитни стативи. Те идват с малки магнитни плочки, с които ще бъде забавно да научите азбуката и цифрите, нови сложни думи.

Новогодишните подаръци за предучилищна възраст трябва да бъдат ярки и запомнящи се, да му помогнат да развие умствени процеси и двигателни умения на ръцете. Всичко, което свети и издава звуци, е интересно!

Момчета и момичета на 7-8 години

 • На 7-8 години и момчетата, и момичетата обичат процеса на създаване и тестване на своите възможности. Време е да дарите нов (или по-усъвършенстван конструктор), детски статив и бои.
 • Момчетата често събират различни фигурки, изобразяващи герои от любимата им карикатура или филм. В навечерието на Нова година те могат да поискат липсващи фигури за колекцията или цял комплект, към който той преди това е проявил интерес.
 • Различни колички-играчки, хеликоптери, космически кораби също могат да бъдат чудесен подарък. Може би детето мечтае, както във филми за шпиони, да общува с приятели по радиото - тогава трябва да ги попитате в писмо до Дядо Коледа!

 • Момичетата може да харесат този комплект за игра на салон за красота, ресторант, училище. Важно условие е да имате нужда от колкото се може повече аксесоари за играта. Тези, които са любители на всяка карикатура, ще се радват да намерят под коледното дърво пижама, раница, комплект детски ястия с изображение на любимите си герои, кукла с тоалети за различни поводи.
 • Ако едно момиче събуди интерес към ръкоделието, под дървото ще се радва да намери набор от разноцветни мъниста, ластици и аксесоари за създаване на бижута.

Какво да попитате дете на 9-10 години

И на 9 години, и на 10, детето се интересува от опознаването на света от нови страни. Има такива, които мечтаят за домашен телескоп, мининаучна лаборатория, велосипед (ако такъв не е съществувал преди). И за момчетата, и за момичетата на 9-10 години играчките остават актуални. Но сега ще им бъде интересно да прекарват времето си не само с обикновена плюшена играчка, но и с многофункционална. Те включват забавни играчки-преводачи, роботи с дистанционно управление.

За деца на тази възраст можете да изберете конструктор. Преди обаче да се спрете на най-ярките (скъпи или популярни), струва си да прецените доколко детето ще се интересува от тях.

Зависи от темперамента: класически с много детайли и огромно пространство за строителство или красив 3D пъзел ще подхожда на спокойствието и постоянството. За активни деца, чието внимание непрекъснато се измества, е по-подходящо нещо необичайно - например конструктор от лепкави топки, с който не е необходимо да седи на масата.

Интересът към игрите на възраст 9-10 години е много голям. Всяко момче и момиче има любима компютърна или конзолна игра. Добър подарък за тях ще бъдат слушалки, нова игрална конзола, триизмерна каска или някаква нова игра, за която всички говорят и искат да играят.

11-12 годишни - почти възрастни подаръци

Момичетата и момчетата на 11 и на 12 години знаят съвсем ясно какво искат да получат за Нова година. На тази възраст те са доста социализирани и знаят много за този свят, много за неща, които ще им помогнат в ежедневието. Печеливши опции за подарък както за момчето, така и за момичето - мобилни телефони, таблети. Дори ако такава техника вече съществува, тя периодично изисква актуализиране и следователно такива подаръци са от значение. Разбира се, струват много.

Интересът към различни спортни съоръжения естествено се развива при момчетата на тази възраст. Затова можете да попитате ролери, кънки, скейтборд или ховърборд на Дядо Коледа. Ако вече имате нещо от инвентара за активно забавление, тогава можете да поръчате специални дрехи за класове.

Момиче на 11-12 години ще бъде много доволно да получи красива чанта или раница, както и да допълни гардероба си с всяко ново нещо. Всяко, всяко момиче се нуждае от нова качулка или суичър със страхотен принт! Никога няма много от тях. Като подарък трябва да помислите за ботуши или обувки, за които тя се грижи дълго време, обеци, висулка или необичайна гривна.

На тази възраст много момичета започват активни практически експерименти с козметика. Дядо Коледа има възможност да й подари комплект, който ще бъде подходящ и интересен, ще я подкрепи в начинанието и ще я насочи в правилната посока.

Много деца наистина искат куче или котка. Може би е време да подарите на детето си такъв подарък за Нова година и да ви научи как да се грижите за вашия домашен любимец.

Универсални подаръци от Дядо Коледа

Ако всичко по-горе не е от значение, можете да организирате образователни излети и екскурзии, да участвате в интересна детска развлекателна програма. Няколко такива идеи, които ще бъдат интересни за деца от широк възрастов диапазон.

 • Поход с приятели на батути. Всички обичат да скачат и да се забавляват!
 • Поход до пързалката. Най-после можете да научите едно от най-забавните зимни занимания!
 • Цирк - ако има възможност да отидете или да отидете да видите интересна циркова програма, тогава това ще бъде прекрасен новогодишен подарък.
 • Интерактивният увеселителен парк (виртуална реалност) е рай за децата. Те са на една и съща дължина на вълната с технологията и ги интересува всичко това. Ако има такова място в града или наблизо, тогава детето трябва да посети там.
 • Партита "без възрастни" с аниматори, състезания и награди. Децата наистина обичат да прекарват времето си с връстници, без родителите си. Разбира се, възрастните се грижат за тях на такива събития, но това съвсем не е същото като да излезете с родителите си.

Децата на всяка възраст ще се интересуват от нови преживявания. Нова година е чудесно време да ги подарите на детето си! Не е задължително да е скъпо. Мислейки какво да попитате Дядо Коледа, децата не винаги пишат за материални неща. Те искат мир и хармония в семейството, така че всички да са здрави и щастливи, и искат да прекарват време в семейния кръг.

Интересни статии...