Занаят от фигури със собствените си ръце: схеми, шаблони, урок стъпка по стъпка със снимка, най-добрите идеи за апликации за деца

Апликацията е творчески процес, по време на който детето развива не само двигателните умения на ръцете, но и развива творческата страна на детето. Колкото и да е странно, този тип творчество има възрастова квалификация.

Заявленията се правят както на 3-годишна възраст, така и на 15-годишна възраст. Апликацията не е просто залепване на хартия. Апликацията може да бъде допълнена с плат, мъниста, кристали, фолио, листа, естествени цветове.

Един от първите видове апликации се счита за създаването на животни от геометрични фигури. Това са първите уроци, преподавани в детската градина.

На какво учи децата приложението

Всичко, което детето прави самостоятелно, има положителен ефект върху него. Апликацията от фигурите носи и много полезни неща за детето.

Списъкът на предимствата в урока на приложението:

 • Детето става по-търпеливо, по-точно и усърдно,
 • Запознайте се с външния вид на фигурите и правилното им име,
 • Разширява кръгозора и речника на детето,
 • Развиват се фините двигателни умения,
 • Интелигентността и изобретателността се развиват,
 • Дисциплинира детето
 • Обучение за работа с различни материали и инструменти.

Приложението силно влияе на спретнатостта на детето. Научава се да изрязва спретнато предмети, след което да ги залепва спретнато. Необходимо е да се започне работа с дете от най-ранна възраст и винаги е необходимо да се започне с просто и да се премине към все по-сложни.

Имайте търпение, ако нещо не се получи за вашето дете, не се кълнете, но още веднъж покажете как да режете или лепите правилно. След като сте направили първите приложения заедно, вие също ще научите детето си да работи в екип, да споделя задачи.

Преди да започнете приложението, струва си да подготвите мястото. Най-важното е осветлението на работното място и удобен стол за детето. След това трябва да запознаете детето си с прости геометрични фигури. Те трябва да бъдат нарисувани предварително на хартия и да определят коя фигура прилича на коя част от тялото или предмета.

Поетапна подготовка на работното място:

 • Повърхността, върху която ще създавате, трябва да бъде покрита с едноцветна мушама, така че детето да вижда всички фигури и аксесоари.
 • Премахнете всички ненужни и ненужни, за да не се разсейвате в процеса,
 • Подгответе сами ножици, четки и шаблони и скици,
 • Избирайки основата на нашето приложение - не е задължително да е хартия, но и картон, шперплат или дърво,
 • Избор на лепило (течно или молив),
 • Нека подготвим хартията в ярки цветове.

Уверете се, че детето ви е научило правилно всички действия. След това му поверете да направи апликацията сам. Дори и да не се получи идеално, не забравяйте да похвалите младия създател.

Приложенията са разделени на няколко типа в зависимост от изображението: автомобили, хора, животни, насекоми, къщи. Опитайте се да промените фокуса. Опитвайки няколко варианта, можете да подчертаете това, което детето ви обича да прави най-добре.

Родителите трябва предварително да се подготвят за творчески урок и най-важното - да подходят отговорно. Приложението може да се изпълни по няколко начина:

 • Вече нарисувана картина се нарязва на парчета и, съгласно принципа на пъзел, се прехвърля на друг лист,
 • Или вече в нарисуваната картина запълнете кухините с геометрични фигури. Първият вариант е подходящ за деца, но вторият е за по-големи деца, защото вече има креативен подход към пълненето, създавайки своя собствена цветова комбинация.

Най-важната цел на създаването на приложение е да се развие логическо мислене у дете.

След като детето ви усвои апликацията както с форми, така и с рисунки и всичко останало, можете да преминете към по-сложни експерименти - обемни апликации. Подгответе геометрични фигури от различни материали, от различни видове хартия - всичко това ще постигне 3D ефект. Когато лепите фигури, имайте предвид, че не всички материали се прилепват добре към лепилото.

И накрая, можете да преминете към етапа на изработване на обемни занаяти от геометрични фигури. Това е не само интересно, но също така помага на детето да си представи проекциите на тези фигури в главата си и да ги въплъти в реалността.

Чертеж или проект на обемна фигура може да се види на снимка в Интернет. Можете също да видите снимки на занаяти от фигури в интернет. Родителите не винаги са креативни и могат самостоятелно да измислят картина с геометрични фигури и дори триизмерни.

Занаят от обемни фигури - такова задание може да донесе у дома ученик от началното училище. Родителите, които никога не са правили това, могат веднага да отидат в Интернет и да влязат в линията „как да направим занаят от геометрични фигури“.

 • Майки и татковци, които са били отлични в геометрията в училище, ще бъдат добри помощници при изчертаването на шаблона. Но ако всичко е забравено, просто трябва да изтеглите и отпечатате желания шаблон. Отпечатано, изрязано, залепено и вече можете да създавате шедьоври.
 • Самото създаване на обемни фигури е много старателна работа, тук са необходими не само познания по геометрия, но и основите на рисуването. Занимаването със създаването на такива занаяти в ранна възраст ще доведе до факта, че детето ви няма да бъде сплашено при среща с нов обект. Той вече ще има своя представа за фигурите.

Обемен плавателен съд с геометрични фигури - това може да се каже за моделиране на обект в приблизителен мащаб. Както не е странно, ранното развитие на детето засяга не само по-нататъшното образование, но и реализацията на човек в обществото. Такива деца не мислят по стандартен начин и това им помага да учат добре и да намират изходи от различни ситуации.

Занаятите от геометрични фигури за деца може да изглеждат обезсърчително, но си струва да опитате. В края на краищата можете самостоятелно да направите куб и да играете настолна игра. Самоизработените предмети изглеждат много специални.

След като вие и вашето дете сте се научили как сами да рисувате модели, да ги изрязвате и лепите, можете да започнете да създавате нещо по-голямо. Например можете да направите фалшиви животни от прости геометрични фигури.

В този случай си струва да се обмисли пропорцията. За да не получите носа (конуса) на топката на снежния човек, колкото размера на главата (топката). Ако не спазвате размерите, това вече не е животно, а някакво чудовище.

Снимка на занаяти от фигури

Интересни статии...