Занаяти от памучни тампони: инструкции стъпка по стъпка, снимки, необичайни приложения, красиви занаяти

Не са много хората, които знаят, че памучните тампони могат да се използват за красиви продукти. Това е универсален материал, който е подходящ за дейностите на децата и техните родители.

Импровизираният инструмент ще може да развие въображението и постоянството у бебето. Намира се във всеки апартамент поради наличността. Водени от предложените методи, ще правите уникални предмети.

Плюсове на памучните тампони за творчество

 • Материалът не е опасен;
 • Податлив и перфектно фиксиран по желания начин;
 • Те се поддават добре на оцветяване;
 • Миниатюрен инвентар;
 • Цената на памучните тампони не е висока.

Материали за занаяти

В зависимост от последователността на действията и наличието на определен инвентар, всеки ще може да създаде занаят от памучни тампони със собствените си ръце.

Ще ви трябват: лист хартия с добра плътност, памучни дискове, пластилин, ножици, акварели, можете да използвате алтернатива под формата на гваш, флумастери, цветна хартия и лепило.

Обемните продукти изискват дървени шишчета, конец, игла, картон, телбод за фиксиране, полиуретанова пяна, сатенен или копринен плат, декор от кристал.

Експертен съвет

 1. Поради текстурата на дисковете ги боядисвайте внимателно. Боядисвайте с акварели или гваш, който е разреден с вода. Изчакайте частите да изсъхнат. Само тогава можете да режете;
 2. Фломастерът е идеален за детайлизиране на елементи;
 3. За да сглобите елементите, ви е необходима лепилна пръчка;
 4. Ако правите продукт в обем, използвайте PVA лепило.

Залепване на памучен тампон върху хартия

Единият вариант е да покриете целия лист с лепило и след това да поставите гъбите върху него. Създавате занаят от памучни тампони със собствените си ръце, изобразявайки сюжетна линия. Следващият начин е да прикрепите елементите към основата и да ги очертаете с молив.

Полученият контур трябва да бъде заобиколен с лепило. На тези заготовки се поставят обекти. Алтернатива на други техники е залепването на задната част на елемента с лепило, след което трябва да ги прикрепите към хартията.

Занаятчийска лайка от памучни тампони

Сред създателите на бижута има любители на цветя. Така че защо да не направите една от най-красивите гледки? Изработването на лайка от памучни тампони е лесно и бързо.

Следвайки следващите стъпки, вие ще украсите интериора или ще направите занаят от памучни тампони, който може да бъде отнесен в детската градина.

 1. Три памучни тампона трябва да бъдат залепени върху картона под формата на триъгълник. Частите трябва да са близо една до друга. Това ще създаде 1 слой;
 2. Върху тях са инсталирани останалите 3 гъби. Поставете ги между първите венчелистчета;
 3. Кръг от жълт материал изгодно ще изпълни сърцевината на цветето. Това може да бъде или картон, или боядисана част от диска;
 4. Използвайте зеления цвят на хартията, за да създадете листа, които оформят картината.

Памучни подложки кокичета

Растението е вестителят на пролетта. Разглеждайки този детски занаят, изработен от памучни тампони, ще усетите топлината и слънчевите лъчи. Първо нарисувайте рисунка на цвете на хартия. Поставете подготвените части на схемата и ги изрежете.

Запасете се със зелена хартия, за да създадете листата и стъблото. Детайлирайте занаята на цвете от памучни тампони, като създадете храстови елементи със собствените си ръце. В основата на стъблата залепете пъпките.

Зайци от памучни тампони гъби

Необходими материали за занаята:

 • Син картон в размер на един лист;
 • Памучни дискове;
 • Ножици;
 • Лепило;
 • Моливи, с които ще украсите произведението;
 • Две панделки с малък диаметър.

Правене на зайчета от памучни тампони

Разделете парче картон наполовина на око. Всеки предмет трябва да притежава лично парче хартия. Тръгвайки от долния и десния ъгъл на 3 см, залепете памучен тампон.

За други елементи на тялото изрежете детайли от материала като: опашка, кръг за бъдещата глава, 3 халби за краката, овални форми за ушите, парче с форма на топка за бузите.

На подготвения диск залепете главата и ушите. Овал, който е по-малък от големия, се прикрепя хоризонтално в долната част на лицето на животното. Фиксирайте лапите на животното с лепило и добавете опашка към тялото. Изчакайте, докато продуктът изсъхне напълно.

Сега можете да украсите заека. С помощта на цветни моливи нарисувайте очите и носа на главата. Препоръчително е да подчертаете ушите. Поставете лък с панделка на върха на главата.

Калинка от памучни тампони

Този модел се изпълнява на два слоя. Ще ви трябват: самите памучни тампони, картон, ножици, бои, черен молив и мъниста. Мънистата не трябва да са тъмни.

 1. На лист картон се поставят три диска. Елементите са залепени с прилично разстояние от всеки;
 2. Главата на насекомо се прави чрез издълбаване на фигура, наподобяваща полумесец, от гъба. Трябва да се комбинира плътно с миналите части;
 3. След това продължете да залепвате 3-те диска, които са били нарязани на 2 части. Прикрепете ги към основата;
 4. Начертайте муцуна и малък обем на тялото с черен нюанс. Крилата трябва да бъдат боядисани в червено или жълто;
 5. Изсушете продукта;
 6. Добавете черни точки по крилата, мъниста за очите, антените и краката.

Лебед от памучни тампони

Грациозно животно може да бъде изобразено на лист картон. Необходими инструменти, които ще са необходими: син картон, гъби, желателно е те да бъдат направени от памук, ножици, лепило, моливи с различни нюанси. Водени от снимка на занаяти от памучни тампони, можете лесно да се справите със задачата.

Занаятчийство:

 • По аналогия с предишните методи дисковете се нарязват на 2 сектора. Залепете едно парче отгоре;
 • Разделете следващата гъба на 3 елемента и ги залепете в центъра на първата част. Те също трябва да бъдат насочени нагоре;
 • Начертайте врата и главата на птицата. Тези части трябва да бъдат залепени към конструкцията;
 • Добавете клюна и очите с молив.

Ангел от памучни тампони от памучни тампони

Фигурите на ангели са друга разновидност на фалшификат, изработен от памучни тампони. За да създадете красиви бижута са ви необходими: гъби, мъниста, лепило, струни, боя, която блести на светлината, клечка за зъби. Първата стъпка е да разделите диска на две. Поставете едно топче в центъра, фиксирайте с конец. Украсете крилата за ангела.

Следващата стъпка е да сгънете останалата половина от гъбата под ъгъл от 90 градуса спрямо централната линия. Поставете клечка за зъби и навийте материала в конусна форма. Намажете детайла с лепило и залепете първата част към получения конус. Поставете тънките ивици боя внимателно. Изтънчен декор се получава без особени затруднения.

Въплъщавайки всичките си идеи, човек дава втори живот на обичайните средства за ежедневието. Създавайте занаяти с деца, това ще засили връзката между вас, перфектно ще организира свободното ви време. Много идеи са представени в различни източници. Сега знаете как да използвате обичайните памучни тампони за творчество.

Снимки на необичайни занаяти от памучни тампони

Интересни статии...