Нова година 2022 в Беларус - цена, ваканция, къде да празнуваме

Руските жители рядко си спомнят Беларус, когато правят планове за Нова година и това е напразно. Тази страна може да се похвали не само с картофени полета и е лесно да се организира отлична културна програма тук за няколко седмици. Първият плюс за руснаците е, че Беларус не се нуждае от виза, дори от паспорт. Вторият плюс е, че климатичните условия не са много по-различни от руските. Това не е скок от минус 10 на плюс 25 в Египет. В Беларус за Нова година температурата варира от минус 5 до плюс 5 градуса по Целзий, а много градове и градове са защитени от иглолистни и брезови гори, така че не се страхувате от студения вятър и бодливия сняг.

Нова година Минск

Минск се подготвя за Нова година по специален начин. Гражданите обичат този празник. По улиците са закачени декорации, новогодишните сладки са по магазините, площадите са заляти от светлини. Старите централни квартали и модерните сгради изглеждат особено страхотно. Сградата на Националната библиотека изглежда много хубаво през зимата.

Улиците на Минск са безопасни, така че можете спокойно да се разхождате дори през нощта. Но не бива да забравяте за основните правила за безопасност.

Популярни екскурзии и новогодишни програми

Максималните положителни впечатления могат да се получат при посещение на архитектурните паметници на Несвиж и Мир. Харесвате ли зимната природа? След това отидете до езерото Нароч, където можете да срещнете удивително красиви пейзажи, или до етнографския музей, наречен „Дудутки“, който се намира на открито.

Замъците на Беларус изглеждат страхотно през зимата. Най-известните се намират във вече споменатите Мир и Несвиж, както и в Гродно. Обикновено екскурзионните програми за посещение на замъци са предназначени за целия ден. Туристите са впечатлени от местната кухня: горещи домашни колбаси, картофи (тоест бульба) в различни форми и печени птици. След като се разходите във мразовития въздух, ще ви дойде обилен обяд.

Резиденция на беларуския Дядо Фрост

В Беларус има резиденция на Дядо Фрост - в Беловежката пуща. В този резерват, заобиколен от хилядолетни дървета, живее не приказен, а съвсем реален персонаж. Дядото води кореспонденция с децата в интернет, следи читатели и качва страхотни снимки.

Всяка година по време на празниците в имението на Дядо Коледа се провеждат фолклорни фестивали, състезания и вкусни панаири, където се сервират ястия по традиционни рецепти.

В Беларус има резиденция на Дядо Фрост - в Беловежката пуща. В този резерват, заобиколен от хилядолетни дървета, живее не приказен, а съвсем реален персонаж.

Ски ваканция

Ако ви омръзне по време на обиколки на забележителности и дълго време не вярвате в Дядо Коледа, можете да отидете до планинските склонове близо до Минск. Тук се намира ски комплекс „Логойск”, който е идеален както за професионалисти, така и за начинаещи. На меки, бързи писти можете лесно да се научите как да карате ски или сноуборд.

Друг важен плюс, свързан с новогодишните приключения в Беларус, са цените на зимните турове. Почивките в Беларус са достъпни и относително евтини в сравнение с по-популярните туристически предложения. В същото време определено ще получите богата екскурзионна програма и ще опознаете по-добре географските си съседи.

Цени за новогодишни обиколки и празници в Беларус

Почивка в Беларус през Нова година е чудесна възможност да получите много приятни и незабравими емоции, да се запознаете с националните традиции на празника, да видите известни забележителности и да преминете курс на лечение в здравен курорт на достъпна цена
цена.

Туристическите обиколки на града и спа почивките ще ви струват много по-малко, отколкото например европейските курорти. Освен това не ви е необходима виза, а липсата на езикова бариера е друг плюс, освен качествена услуга.

Без значение на колко години сте, почивката в Беларус е забавна, вълнуваща и незабравима.

Интересни статии...