Направи си сам пощенски картички за 8 март: как да направите, идеи, снимки, видео, майсторски класове

Най-дългоочакваният пролетен празник предстои скоро - 8 март. На този ден искам да изненадам и да зарадвам любимите си жени, да поднеса подаръци, да се докосна с топли думи на благодарност. Всяка жена е особено доволна от подарък, направен със собствени ръце - в такова нещо има частица топлина и искреност. Домашните пощенски картички ще бъдат прекрасен вариант за подарък за 8 март.

Как да направите пощенска картичка до 8 март - основни правила и съвети

Картичките „направи си сам“ до 8 март могат да бъдат с голямо разнообразие от рисунки. Изберете някоя от предложените опции или сами измислете креативна тема:

 1. Цветята са популярна тема за 8 март;
 2. Растителни мотиви - листа, пъпки, съцветия, треви;
 3. Абстрактни рисунки - пръски, петна, зигзаг, фойерверки, къдрици;
 4. Изображения на животни - кученца, котенца, мишки, хамстери;
 5. Майчинството и всичко свързано с него - бебета, колички, образът на щастлива майка с дете;
 6. Готвене - сладкиши, сладкиши, сладкиши;
 7. Козметика, бижута, облекла - червило, чанта, обувки, като цяло всеки елемент, който подчертава женствеността и привлекателността.

Пощенските картички за 8 март могат да бъдат с всякаква форма и размер

Можете да използвате всички налични инструменти, които можете да намерите в къщата. Също така, в специализирани магазини се продава всичко, от което се нуждаете за създаване на занаяти във всякаква техника. Можете да използвате различни материали:

 • Дрехата;
 • Дантела, мъниста, мъниста;
 • Бутони от всякакви цветове и размери;
 • Кафени зърна;
 • Многоцветни хапчета;
 • Цветна хартия, картон;
 • Снимки от списания;
 • Ажурни салфетки;
 • Пера.

След като направите подарък, не забравяйте да напишете искрени поздравителни думи. Още по-добре е, ако сам композирате стихотворение и го напишете в централната част.

Ако времето позволява, похарчете го за създаване на оригинална презентация за женския празник. По-долу ще намерите подробни видео уроци за това как да направите красива пощенска картичка за 8 март, използвайки която и да е техника. След като сте избрали идеята, която харесвате, не се страхувайте да я оживите, дори ако на пръв поглед изглежда, че е нереалистично да направите такъв шедьовър.

За кого е пощенската картичка?

Обикновено картичката „направи си сам“ за мама е подарък за деца на 8 март. Майките винаги са трогнати, когато техните малки представят ръчно изработени занаяти за празник. Дори това да е просто елементарна апликация, залепена върху хартия, с небрежни изрязани ръбове и има много грешки в думите на поздравления, това е най-скъпият подарък за всяка жена. Представете си колко щастлива ще бъде майка ви, когато порасналите деца подарят ръчно изработена пощенска картичка за празника.

Но не само на майките се подаряват домашни пощенски картички на Деня на жената. Изненадайте жена си, приятелка, роднина, колега или дори шеф с оригинален подарък.

Как да избера техника на работа?

След като сте решили темата, следващата стъпка ще бъде да изберете техниката на бъдещата пощенска картичка „направи си сам“ за 8 март. Това може да бъде:

 • Приложение;
 • Графика;
 • Скрапбукинг;
 • Квилинг;
 • Оригами;
 • Декупаж;
 • Бродерия с конци или мъниста.

Има много техники, при които може да се направи пощенска картичка.

Използването на мъниста или плетене може да отнеме много време, а подаръкът може да бъде твърде обемист. Това трябва да се вземе предвид при избора на подобна техника на изпълнение.

Техниките за създаване на различни пощенски картички включват използването на определени материали, така че трябва да помислите предварително какво трябва да закупите.Например, ако решите да направите подарък за скрапбукинг, можете да намерите всичко необходимо в специализиран магазин: занаятчийска хартия, канап, картон. А дантели, мъниста и други украшения могат да бъдат намерени във всеки дом.

Различни опции и идеи за картички „направи си сам“

Най-добрите подаръци за 8 март за мама са картички „направи си сам“. Пощенските картички за мама, направени за празника, могат да бъдат триизмерни. За да направите такава изненада, ще ви е необходим картон с деликатен цвят с релеф, например „На моята любима мама“. Ако такава опция не бъде намерена, можете да използвате готови стикери с всякакви надписи. Поставете 3D лепенки върху картона, които се предлагат в занаятчийските магазини. Изберете всякакви изображения: пеперуди, цветя, чаша кафе, чанта - каквото обича майка ви. Остава да добавите мъниста и дантелени декорации.

Има много възможности за ръчно изработени занаяти. Можете да прикрепите малък плик към голяма заготовка, в която ще бъдат написани основните думи за признание и поздравления. За голям любител на кафето си направете пощенска картичка, на която ще бъде разположена осем с кафе на зърна. С помощта на специален канцеларски нож на хартия се изрязва ажурен шаблон.

Прости, но ефективни карти

Оригиналните пощенски картички за 8 март могат да бъдат доста прости.

 1. Върху многоцветния картон, който ще бъде в основата на бъдещия подарък, зашийте многоцветни копчета, за да направите образа на осемте. В долната част залепете поздравления от изрязаните букви.
 2. На декоративен картон нарисувайте или залепете тънки стъбла с листа от цветна хартия. Пъпките ще бъдат разноцветни кръгли сладки, които се залепват с пистолет за лепило.
 3. Дори малко дете може да направи рисунка с пластилин. Начертайте скица на рисунката върху картон и след това, като използвате многоцветен пластилин, попълнете скицата: калинка, слънце, ваза с цветя, клон на мимоза и др.

Пощенски картички с цветя

Красиви пощенски картички за пролетния празник се получават с изображение на различни цветя. Опции с цветове:

 • Цветна халба с хартиени цветя вътре;
 • Букети от хартиени цветя, увити в дантелена тъкан и залепени върху цветен картон;
 • Филцови цветя, пришити към дебел картон;
 • Чертежи в 3D;
 • Цветя оригами;
 • Нарисувано с бои на хартия. Ще ви трябва цветен картон, върху който са нарисувани зелени стъбла. Отпечатъците на дланите на всички членове на семейството могат да се превърнат в пъпки.
 • Плетено цвете, залепено за занаятчийски картон и декорирано с плитка, мъниста и панделки.

От скрап материали

Най-популярни са ръчно изработените пощенски картички за 8 март от хартия. За да създадете подарък Flower Mood, ще са ви необходими следните материали:

 • Многоцветна хартия;
 • Лепило;
 • Ножици;
 • Телбод, скоч лента;
 • Цветен картон.

Как се прави:

 1. Необходимо е от многоцветна хартия да изрежете 9 кръга с различен диаметър и цвят.
 2. Изрежете стъблата за бъдещи цветя от зелена хартия и ги сгънете акордеон.
 3. Залепете по-малкия кръг върху големия кръг, а най-малкия в средата. Трябва да имате три цветни пъпки.
 4. Залепете с лента всяка пъпка към стъблото.
 5. Използвайте телбод, за да съберете три цветя в букет.
 6. Сгънете цветния картон наполовина, залепете джоба с цветна хартия от външната страна на джоба.
 7. Поставете цветния букет в джоба.

Квилинг

Техниката на квилинг ще ви помогне да създадете необичаен подарък до 8 март. Подгответе необходимите материали:

 • Картонена основа за бъдещата презентация;
 • Квилинг хартия от няколко цвята (ширината трябва да бъде 3 мм);
 • Лепило;
 • Специална усукваща пръчка.

Как се навива хартия с помощта на техниката на квилинг е показано подробно в майсторските класове. Измислете идея за вашия подарък: букет кокичета, разпръснати цветни цветя, луксозни рози и много други.

Скрапбукинг

Какви деликатни и трогателни картички могат да бъдат направени за 8 март в стила на скрапбукинг! Завършването на работата няма да изисква допълнителни усилия, но за да закупите необходимите материали, ще трябва да потърсите специализиран магазин. Вариантът с дантелена рокля ще изглежда романтично. Какво трябва да направя:

 1. Изрежете основата от картона, залепете фона от многоцветна хартия.
 2. Направете горната част на роклята от хартия, а долната - от развята дантела.
 3. Украсете роклята със сатенен колан, брошка под формата на цветна пъпка, мъниста.
 4. Залепете декорацията върху основата: осмица, пеперуда, птица, малък букет цветя.

Оригами

В техниката на оригами се получават много красиви занаяти с животни и птици. На 8 март гореща тема ще бъде например птица с малко пиленце. За да създадете подарък, използвайки техниката на оригами, изрежете необходимите детайли от дебела многоцветна хартия и ги залепете върху многоцветна текстурирана основа, следвайки схемата. Остава само да подпишете настоящето с помощта на ярък маркер.

Сгъването на рисунки оригами е лесно, а подарък с изображение на сладка лисица, коте или бухал ще изглежда необичайно и стилно. Можете да използвате специална хартия за оригами или тежка двустранна цветна хартия.

Снимка в пощенска картичка

Ако използвате снимка, за да създадете ръчно направена изненада, подаръкът ще стане персонализиран. Жената със сигурност ще се радва да получи такъв необичаен индивидуален подарък. Лесно е да го направите, просто трябва да можете да работите в специална компютърна програма: фотошоп или редактор. Как да създадете снимка в пощенска картичка:

 1. Избран е шаблон с любим цветен фон и графика.
 2. Снимката се зарежда, така че да изглежда органично на фона.
 3. Изображението се запазва и след това се отпечатва на цветен принтер. Можете да изпратите подарък по имейл или да го публикувате в социална мрежа.

Обемни пощенски картички

Как да направите обемна пощенска картичка за 8 март със собствените си ръце:

 1. За опцията с обемно цвете във ваза е необходимо да изрежете шаблона за ваза и венчелистчета за бъдещото цвете. Използвайте цветна хартия за скрапбукинг.
 2. Всяко венчелистче трябва да бъде натиснато по пунктираната линия, която ще бъде приложена към шаблона.
 3. Съберете всички парчета, за да направите обемно цвете.
 4. Средата на цветето е изрязана от дебел картон, филц, цветна хартия. Към него е залепено мънисто.
 5. Прикрепете цветето към ваза, украсете картичката с панделки, лък, дантела или мъниста.

Не е нужно да учите дълго време, за да направите обемна пощенска картичка, просто трябва да намерите необходимия шаблон в Интернет и да следвате инструкциите.

Идеи за бебешки картички за мама до 8 март

Пощенска картичка, направена от ръцете на детето й, е най-дългоочакваният и ценен подарък за всяка майка. Дори малките деца могат да зарадват майките си с ръчно изработени занаяти. Идеи за детски пощенски картички:

 • Клонче мимоза, нарисувано върху дебел картон. Цветята ще са от жълт пластилин, който малчуганите ще залепят на клонка.

По-добре е малките деца да работят със пластилин от солено тесто. При случайно поглъщане е абсолютно безопасно.

 • Апликация от цветна хартия под формата на цвете. Трябва да изрежете цветя от многоцветна хартия и да ги залепите във ваза, нарисувана върху картон.
 • Силует на детска длан. Накарайте дете да проследи молив с молив, изрежете заготовка и я залепете върху дебел цветен картон. Остава да украсите дланта с цветни моливи или бои, да украсите с панделка и мъниста, да напишете поздравление за мама.
 • Вариант с рокля. По-голямо дете ще се интересува от изучаването на техниката на оригами, като сгъне красива рокля от цветна хартия. Роклята трябва да бъде залепена към основата за бъдеща презентация, украсена с копчета, мъниста, дантела.

Пощенските картички за 8 март, направени от самите деца, ще бъдат най-добрият подарък за майки, баби, учители в детската градина. Направата на такъв подарък съвсем не е трудна.Използвайте голямо разнообразие от материали, за да създадете оригинална, уникална изненада. В крайна сметка 8 март е причина да изненадате и да зарадвате скъпи жени с необичайни подаръци.

Интересни статии...