Занаяти за мама: 120 снимки, подарък за майчин ден, направен от майката, направен от хартия и пластилин, майсторски клас с описание

Всички хора много обичат да получават подаръци, особено майките. Двойно е приятно, когато детето прави изненада за майка, влагайки любовта и вниманието си в занаята.

Майките искрено се радват на творчеството на децата си, без да забелязват недостатъците в изпълнението. Можете да правите занаяти от тригодишна възраст, а огромен избор от идеи ще ви помогне да вземете решение за занаята без никакви проблеми.

Всички видове снимки на занаяти за мама доказват, че можете да направите истински шедьовър със собствените си ръце.

Материали за занаяти

Почти всички подръчни инструменти могат да се използват като материали за занаяти. Най-популярните материали включват:

 • Хартия (картон, гофрирана, цветна и т.н.)
 • Тъкани
 • Шперплат
 • Пластмасови прибори
 • Естествени материали (листа, шишарки и др.)
 • Конци и помпони
 • Пластилин, глина, тесто

Трябва да направите занаяти за майка със собствените си ръце в съответствие с инструкциите, много по-лесно е да работите и да избягвате грешки.

Занаят от салфетки

Най-простият и достъпен вариант е прекрасен занаят от салфетки във формата на сърце. Трябва да подготвите:

 • Червен или розов картон;
 • Лепило;
 • Розови и бели салфетки;
 • Ножици;
 • Двустранна касета;
 • Детски шаблон за палми;

Сърце с правилна форма трябва да бъде изрязано от картон, от бялата страна на картона трябва да нарисувате детска длан, да го кръжите с молив.

 1. Салфетката се нарязва на четири ленти, всяка лента се нарязва отново на четири квадрата.
 2. От квадратите се търкалят топки, които трябва да са малко обемни, за това не е нужно да ги притискате силно с ръце.
 3. Топки от бели салфетки са залепени към рисунката на дланта, не трябва да има пропуски.
 4. Всичко останало е залепено с розови топчета, трябва да започнете от ръба и да помпате по-близо до центъра.

Когато денят на мама наближава, занаятите във формата на сърце ще бъдат много актуални и ще могат да докоснат всяка майка до дълбините на нейната душа.

Приложение

Апликацията е и един от най-простите занаяти, който дори малките могат да направят.

 1. На бял лист хартия се рисува проста рисунка с молив, тя може да бъде всичко - цветя, дървета, снимка на семейство, сърце и т.н.
 2. Апликации се залепват върху чертежите по контура на чертежите, които предварително се изрязват от цветна хартия.
 3. В Интернет можете да намерите различни модели за приложения, така че е много по-лесно да създавате такива занаяти.
 4. Приложенията могат да бъдат направени от цветна хартия и салфетки, както и от плат и естествени материали.

Това са най-добрите бебешки занаяти за мама, които се правят лесно.

Пластилинов занаят

Работата с пластилин е много проста и интересна, можете да изваете всяка фигурка или дори да направите букет цветя. Моделирането перфектно развива фината моторика на детето, а модерният пластилин има по-мека консистенция и бързо изсъхва, благодарение на което занаятът ще запази формата си.

За моделиране трябва да подготвите самата глина, дъска и специален пластмасов нож. Много е лесно да формовате цветя от пластилин, просто трябва да навиете тънки колбаси и да ги навиете на рула, след което да ги нанижете върху багажника.

Занаят за деца

Дори и най-малките деца искат да зарадват майките си и да им направят подарък. Невероятно лесно е да се правят занаяти за майки в детската градина на по-младата група.

Трябва да вземете бял лист хартия и боя, след това дланите на детето са боядисани в различни цветове, отпечатъци се правят върху бяла хартия, в долната част трябва да завършите боядисването на стъблото и листата, за да получите куп палми. Такъв подарък е невероятно сладък и определено ще зарадва всяка майка.

Букет от шишарки

Занаятите, изработени от естествени материали, са красиви и издръжливи. По-голямо дете може да направи великолепен букет от конуси, за това трябва да подготвите следните материали:

 • Отворени борови шишарки
 • Бои
 • Четки
 • Суши пръчки или прави клони

Всяка пъпка трябва да се измие и подсуши добре. След това те трябва да бъдат боядисани с бои, можете да изберете един цвят или няколко различни цвята.

Ако желаете, можете да използвате златна и сребърна боя от спрей, но в този случай трябва да рисувате пъпките само с помощта на възрастни.

Ваза

За да направите най-простата ваза, трябва да вземете стъклен буркан с интересна форма, може да бъде с ръбове.

 1. Трябва да нарисувате цветя или всякакви други шарки върху буркана; за това се използват бои.
 2. Можете също така да използвате лепило и да залепите буркана с мъниста или камъчета, можете да го украсите с плат или панделки, има невероятно много идеи.
 3. За да разберете как да направите занаят за мама, просто трябва да направите избор и да подготвите всички необходими материали.
 4. Всяка инструкция може да бъде допълнена със собствени оригинални идеи, това развива креативно мислене и помага да създадете нещо уникално и необичайно със собствените си ръце.
 5. Вазата може да се залепи и с пайети, които изглеждат много елегантно и празнично.

Занаятчийска пощенска картичка

Един от най-популярните видове занаяти е пощенската картичка. Разбира се, в магазините се продават много различни пощенски картички, но самоизработената пощенска картичка ще бъде много по-хубава и по-искрена, тъй като ще бъде направена с любов.

За да направите този занаят, можете да използвате следните материали:

 • Картон;
 • Дрехата;
 • Моливи, маркери и бои;
 • Мъниста, кристали, пайети;

Ако имате нужда от занаяти за майки за 8 март или друг празник, тогава пощенската картичка ще бъде най-добрият и най-достъпен вариант. Може да има всякаква форма, картичките във формата на сърце, длан, във формата на плодове и цветя са много популярни. Можете да направите апликация върху него от плат, хартия или сухи цветя, можете да използвате и конци.

Обемните пощенски картички изглеждат много хубаво, за това трябва да залепите цветя, изработени от цветна велпапе хартия върху заготовката на пощенската картичка. Филцово сърце или дантелени шарки ще изглеждат красиви.

Можете да оставите отпечатък на ръката върху пощенската картичка, това е особено интересно за малките деца. Можете да направите сърце с червени бутони на карта и да го увиете с червена сатенена панделка.

Най-важното е да подпишете пощенската картичка и да не забравите да кажете основните думи на любов и възхищение. Има невероятно много идеи за пощенски картички, а самият производствен процес е невероятно интересен и не е сложен.

Снимка на занаяти за мама

Интересни статии...