Какво да подарите на родителите, мама и татко, за Нова година?

Новогодишната суматоха е истинско удоволствие. В навечерието на празника избираме тоалети, обмисляме новогодишната програма, украсяваме коледното дърво. И, може би, най-приятният момент е изборът на подаръци за вашите близки. Новогодишните подаръци за родители заслужават специално внимание. Понякога изборът на такъв подарък може да обърка, защото той трябва да бъде практичен, красив, оригинален. Родителите не могат да закупят обичайния комплект козметика в близкия супермаркет. Мама и татко искат да дадат нещо специално в знак на своята любов и уважение към тях.

Полезни подаръци за майки в кухнята

Нашите майки прекарват много време в кухнята и особено обичат да почерпят деца и внуци с вкусни ястия. Всички видове домакински уреди за кухнята със сигурност ще зарадват нашите майки. Можете директно да попитате какво липсва на мама в домакинството, или можете да отидете да пазарувате с нея, като наблюдавате на какви предмети тя обръща внимание. Списъкът на това, което да подарите на мама за новата година, може да бъде както следва:

 • Комплект тенджери или тигани. Много често майките използват стари прибори за готвене с аргумента, че все още са в добро състояние. Новите тигани и тигани обаче никога няма да попречат. Разбира се, съдовете трябва да са с добро качество, в противен случай те просто ще стоят без работа.
 • Силиконови съдове за печене. Сега в продажба е огромен избор от различни форми за печене на торти, бисквитки, кифли. Ако мама все още използва старата униформа, в която всичко гори, време е да й подарите такъв подарък.
 • Комплект красиви салфетки, поставки, покривки, кухненски кърпи. Можете да изберете рисунка от новогодишната тема или да се спрете на онези цветове, които се вписват в дизайна на кухнята.
 • Готварска книга. Разбира се, нашите майки отдавна могат да използват интернет и да получават интересни рецепти от там, но шикозното издание с много различни рецепти определено няма да ги остави безразлични.
 • Нашите майки не винаги могат да си позволят такива полезни неща като електрическа скара за барбекю, фритюрник, мултикукър, двоен котел, кафе машина, електрическа месомелачка, машина за хляб и други домакински уреди. За новата година мечтите на родителите трябва да се сбъднат, а задачата на децата е да допринесат за това. Разбира се, ако има финансова възможност да закупите толкова скъп подарък за мама за новата година.
 • Красиви комплекти чаши, чаши и чинийки, чинии и други кухненски прибори.
 • Керамични тенджери за печене. Дори евтиният новогодишен подарък за мама ще бъде от особена стойност за нея.

Уютни подаръци за мама за новата година

Децата свързват родителския дом с уют, домашна атмосфера, ароматен чай и лежерни разговори на голяма маса. Нека уютните подаръци зарадват нашите майки и направят атмосферата в къщата още по-топла.

 1. През новата година можете да подарите на близките си топли и уютни неща, защото това е семеен празник. Можете да подарите на майка си красив домашен костюм от приятен материал.
 2. Плетено одеяло. Страхотно е, ако го плетете със собствените си ръце, но закупеното топло одеяло също ще зарадва майките.
 3. Хубави чехли. Можете да закупите вариант на отопляеми чехли, за да стопляте майките през студените зимни вечери.
 4. Вътрешни възглавници. Това могат да бъдат продукти с новогодишни рисунки, бродерия, апликация. Интересно решение може да бъде снимка на цялото семейство, нанесена върху възглавницата.
 5. Хубав комплект спално бельо.
 6. Нощна светлина с проекция на звездното небе.

Хубави новогодишни подаръци за майки

Не забравяйте, че мама е не само домакиня и пазителка на огнището, но и красива добре поддържана жена, така че различни възможности за подаръци за поддържане на красотата ще бъдат много полезни. Подарък за Нова година, който ще достави на мама истинско удоволствие, може да бъде такъв:

 1. Свещи за баня, пяна, ароматни масла. Мама ще може да се отпусне след тежък ден, легнала във вана с мехурчета, с приятна музика и най-светлите мисли.
 2. Козметични комплекти. Не говорим за евтини комплекти, които се продават в големи количества във всеки магазин преди новата година. Мама трябва да получи нещо специално. Например, подарък за майка може да бъде такъв: подаръчен комплект с любимия й парфюм, тоалетна вода и душ гел от един козметичен производител.
 3. Нещо от дрехи или аксесоари може да бъде добър новогодишен подарък. Знаете много добре стила на майка си, така че изборът на пуловер, шал, чанта, чадър или ръкавици е лесен.
 4. Мама ще бъде много доволна да получи бижута за новата година. Ако бюджетът ви позволява, купете златни или сребърни висулки, обеци, висулки. Но добрите бижута са подходящи и за новогодишен подарък.
 5. Сертификат за посещение на спа центъра е най-добрият подарък за майка, ако тя отдавна не е ходила в такива институции. Нека тя посвети целия ден не на готвене на обяди и вечери, не почистване и не работи в градината или зеленчуковата градина. Тя ще може да се наслади напълно на процедурите в салона и ще се чувства подмладена и отпочинала.

Идеи за оригинални изненади през новата година

За новата година мама ще се радва да получи нещо, направено от собствените й ръце от децата. Това могат да бъдат плетени чорапи, ръкавици без пръсти или възглавница. Ръчно изработеното коледно дърво ще бъде истински новогодишен подарък. Може да се направи от всичко: хартия, текстил, плат, солено тесто, сладкиши. Не забравяйте бижутата: малки топчета, мъниста, мъниста, мишура. Още няколко идеи за оригинални подаръци за новата година за мама:

 • Фотоколаж със снимки на майка и семейство;
 • Билети за пързалка на закрито Дори ако родителите не знаят как да карат кънки, те са гарантирани много радостни впечатления;
 • Чиния, чаша, тениска, дневник с гравиран „Най-добрата мама“;
 • Ръчно изработени шоколадови бонбони.

Какво да подаря на татко за новата година?

Ако е достатъчно лесно за мама да избере подарък за Нова година, може да има някакви проблеми с подаръците за новата година за татко. Комплект чаши или красиви спални принадлежности едва ли ще му харесат, както и банална пяна за бръснене. В този случай можете да се консултирате с майка си, защото тя по-добре знае какъв подарък иска да получи съпругът й за новата година. Освен това можете да избегнете дублирането на подаръци и придобиването на нещо, от което татко изобщо не се нуждае. Какво можете да дадете на баща си?

 • Най-простият и в същото време изискван новогодишен подарък за мъж е бутилка с любимия му алкохол. Тя трябва да бъде красиво опакована, можете да добавите малка ръчно изработена пощенска картичка. Татко определено ще бъде доволен!
 • Ако татко пуши, кутия добри, скъпи пури е чудесен вариант.
 • За рибар най-добрият подарък ще бъде нова въртяща се пръчка, за шофьора - масажна постелка, сертификат за машина за химическо чистене, видеорегистратор.
 • Цифрова фоторамка. Родителите ни стават по-сантиментални с годините и гледането на снимки от семейния архив ще стопли от спомените им.
 • Халат за баня. Луксозна, красива роба като подарък за новата година за татко е много достоен вариант.
 • Ако татко няма нов набор от инструменти, косачка за трева, електрическа бормашина и други предмети от бита, можете спокойно да дадете на баща си онова, за което той отдавна е мечтал.
 • Бизнес човек може да избере скъпа вратовръзка, копчета за ръкавели, кожено куфарче или чанта, държач за визитка. Може да не е много евтино, но ако средствата позволяват, защо не направите добър подарък за баща си бизнесмен?
 • Най-добрият подарък по всяко време се смяташе за книга. Бащата ще бъде доволен от електронната книга с любимите си вече качени творби.
 • Можете да подарите на баща си ръчно изработен шах за новата година, ако той е ценител на тази игра.
 • Баща, който посещава банята всяка седмица, може да получи като подарък шапка за баня, кърпа за баня и дървен черпак.
 • За татковци, които се занимават активно със спорт, часовникът за пулс е подходящ.

Направи си сам подаръци за татко за новата година

Ръчно изработените подаръци предизвикват специална наслада.

Всеки мъж, дори и най-бруталният и несентиментален мъж, ще бъде докоснат от подаръците, направени от ръцете на детето му. Не е нужно да купувате скъп предмет, за да покажете любовта си към родителите си. За момичета, които знаят как да плетат, можете да плетете шал, ръкавици, пуловер за татко. През студените вечери, облечен в топъл плетен пуловер, татко ще си спомни как дъщеря му го е дала с топли думи и пожелания.

Интересна опция за това какво да подарите на татко за новата година ще бъде оригинална фоторамка, изработена от шперплат или картон и украсена със смърчови клони, сушени резенчета портокал и канелени пръчици. Тъй като много мъже обичат сладките не по-малко от жените, можете да изпечете бисквитки с форма на коледно дърво за баща си, да ги покриете със зелена глазура и да ги поставите в красива торбичка за подаръци.

На бележка! Можете, разбира се, да поръчате разкошна торта с надпис и фигури от мастика в скъпа сладкарница, но ще бъде много по-приятно за татко да вземе торта или торта, които дъщеря му е изпекла сама. И дори ако надписът върху тортата е написан неравномерно, татко все пак ще бъде много щастлив.

Презентации за двамата родители

Отлично решение за новогодишен подарък ще бъде един съвместен подарък за родителите. Какво да подарите на родителите за новата година за двама:

 • Количка за пазаруване с хранителни стоки. Преди новата година няма да е излишно да подарите на родителите кошница за хранителни стоки с плодове, деликатеси, сладкиши, чай и кафе. Поставете шоколадовите фигурки на кучета в кошницата за късмет догодина.
 • Уикенд екскурзия. Родителите с удоволствие ще излязат от порочния кръг на семейните задължения и ще посетят град, имение или имение.

Важно! Ако на родителите не им е удобно да ходят на екскурзия през зимата, по-добре е да закупите билети за тях за летните месеци. Във всяка туристическа компания можете да закупите билети с ранна резервация.

 • Можете да дадете на родителите си платена вечеря в ресторант за двама. Оставете ги да седят с баща си в романтична атмосфера в уютен ресторант, да вкусят вкусна кухня и да слушат музика на живо. Това ще бъде много хубав подарък за родителите за новата година.
 • Картина с пейзаж или абстрактно изображение може да се превърне в съвместен подарък.
 • Ако има възможност да направите скъп подарък, родителите със сигурност ще бъдат доволни от нов телевизор или лаптоп.
 • Люлеещ се стол, подвижна маса, голямо уютно кресло - всички тези неща са създадени, за да накарат хората да се чувстват комфортно у дома. Ако родителите вече са на възраст и прекарват по-голямата част от времето си у дома, такива подаръци ще им подхождат.

Когато избирате новогодишни подаръци за родители за Нова година, вземете избора им сериозно и отговорно. Разбира се, мама и татко ще бъдат възхитени от всичко, което децата им дават, но искам нещото да не отива по-късно на рафта или в чекмеджето на килера. Не забравяйте да украсите красиво това, което ще подарявате, като добавите сувенир под формата на символ на настъпващата година към основния подарък. И със сигурност всяко дете знае, че за родителите няма нищо по-важно от вниманието и грижите на децата им.

Интересни статии...