Новогодишни подаръци за деца: Новогодишни изненади за деца от различни възрасти

Нова година е празник, който и възрастните, и децата очакват с нетърпение. Дървото е облечено, къщата е украсена, изискани ястия се приготвят за новогодишната трапеза. И, разбира се, акцентът в новогодишната нощ е представянето на подаръци. Децата чакат това цяла година, опитвайки се да учат добре и да се държат приблизително, за да могат под новогодишната елха да намерят точно това, за което са мечтали толкова дълго. Затова възрастните просто нямат право да разочароват децата - те трябва да поставят желания подарък под дървото.

Основни правила при избора на подарък

 1. Трябва да знаете точно за какво мечтае вашето бебе. Най-лесният начин е да му напомните, че трябва да напише писмо до Дядо Коледа, в което да изброи своите желания. Можете също така да посетите детските магазини заедно и да обърнете внимание кои играчки са го интересували особено. Дете може упорито да иска някаква играчка и този факт не трябва да се пренебрегва. Можете просто да говорите с по-големи деца, защото те не пишат писма до Дядо Коледа.
 2. Когато избирате подарък за новата година за дете, трябва да мислите за неговите интереси, хобита и хобита, а не за вашите страсти. Често родителите придобиват за децата си нещата, за които самите те са мечтали в детството.

Важно! Винаги трябва да помните, че подарък се купува не за себе си, а за бебето, така че трябва да представлява интерес за него, а не за мама и татко.

 1. Подаръците за деца, подготвени за новата година, трябва да съответстват на възрастта на малкия човек. Ще бъде полезен за растеж - това е неприемлив принцип при избора на подарък за бебета. Трябва да е интересно точно сега, а не след неопределен брой години - подаръкът може просто да е без значение. И бебето се нуждае от подарък, с който да играе в този конкретен период от време, а не някъде по-късно.
 2. Не манипулирайте децата, като им обещавате скъпи новогодишни подаръци за добро поведение. Те трябва да получат изненадата си, независимо от всичко, защото през новата година трябва да се случи магия.

Подаръкът трябва да е съобразен с възрастта на детето.

Какво да дадете на бебе под една година?

Бебетата са все още твърде малки, за да разберат значението на новогодишните изненади. Ново нещо може да заинтересува бебето, но интересът може да изчезне много бързо. Това обаче не означава, че бебето трябва да остане без подарък. Освен това любящите родители и грижовни роднини със сигурност ще подарят новогодишни подаръци на новородено дете за Нова година. Какво да представим за нова година за бебе?

 • Това може да бъде шезлонг, люлка за бебета, детска площадка, джъмпери или проходилки, постелки за развитие. Всички тези неща ще зарадват малкия човек и ще дадат възможност на майка му да си почине малко, докато усвои ново устройство.
 • Комплекти за къпане: пързалка, специален килим, гумени играчки. Малките деца обичат да прекарват времето си във водата и такъв новогодишен подарък ще ги зарадва.
 • Ерго раница или слинг. Тези неща са незаменими за майките, които незабавно освобождават ръцете си и облекчават товара от гръбначния стълб. Но бебето също ще лежи удобно, прилепвайки към тялото на майка си.
 • Мобилите въртят музикални въртележки с цветни играчки, които са прикрепени към бебешкото креватче. Той ще разглежда с интерес фигурите, ще слуша приятна музика и малко по-късно ще му хареса да грабне играчки.
 • Дрънкалки, образователни играчки, меки книги и кубчета, пирамиди, гумени играчки, гризалки за зъби
 • Играчки с музика и всякакви звуци, многофункционални центрове за игра, бутащи коли - това са идеални подаръци за деца под една година.

Разкошен подарък за едногодишно бебе ще бъде новогодишната фотосесия. Естествено, той все още няма да разбере защо майка му го облича в зайче или снежинка и го отвежда в някакво фотоателие. Но когато бебето порасне, то ще оцени усилията на родителите си да оставят спомен под формата на професионални снимки за първия новогодишен празник в живота на бебето.

Идеи за подаръци за деца от 1 до 3 години

На тази нежна възраст всеки подарък ще зарадва бебето. Той все още не е достатъчно причудлив, за да поиска конкретна играчка, така че изборът на новогодишен подарък за тази възраст няма да бъде труден. Възрастните трябва сами да познаят какво точно ще бъде интересно на едногодишното им или 2-3 годишно бебе. Какви идеи за интересни новогодишни подаръци за деца могат да бъдат?

 1. Ярки, привличащи вниманието играчки: приказни герои, животни, кукли. Деца на 2 и 3 години играят с такива играчки с удоволствие, общуват, спят заедно, ядат и т.н. Подаръците за новата 2018 година могат да бъдат свързани със символа на 2018 г. - кучето.
 2. Момичета на 3 години със сигурност ще оценят кухнята играчки, прахосмукачка, пералня. В магазините за играчки има голям избор от различни предмети за живота на куклата. Можете да дарите комплект ястия за играчки, мебели за кукли и др.
 3. Момчета от една година играят с коли, самолети, хеликоптери, ракети, лодки и други превозни средства.
 4. Мултифункционални музикални играчки. Дете на 3 години трябва да избере по-сложни играчки. И след година и 2 години те могат да бъдат по-прости.
 5. Конструктори, пъзели, мозайки, къщи.
 6. Бизнес дъската е популярна дъска за разработка, която се купува или прави самостоятелно. Хлапето ще се радва да получи персонализирана бизнес дъска, на която ще бъде написано името му, а всички елементи на дъската ще бъдат свързани с неговите интереси и хобита.
 7. Новогодишни комплекти за творчество, бои, флумастери, дъски за рисуване.

На бележка! Не забравяйте, че сладките в красиви опаковки трябва да бъдат допълнение към всеки подарък. Ако детето е на 3 години, то ще се зарадва със сладка новогодишна изненада.

Подаръци за деца от 4 до 5 години

Децата от четири до пет години обичат игрите на открито, новите открития, всякакви забавления. Те се интересуват от всичко, питат хиляда „защо?“ и чакат отговори на своите въпроси. Най-добрите подаръци за Нова година, когато детето е на 4 години:

 • Ярки големи книги с приказки, в които ще има възможно най-много илюстрации
 • Детски енциклопедии за дадена възраст
 • Детски образователни лаптопи
 • Скутери, велосипеди
 • Спортно оборудване за детската стая
 • Всички видове настолни игри

За момичета най-добрият подарък ще бъде:

 • Къщи за кукли
 • Детски комплект фризьор или лекар
 • Количка за играчки с голяма кукла

Най-добрите подаръци за момиче.

Най-добрият подарък за момчета:

 • Голям гараж или паркинг с автомобили
 • Железопътна линия
 • Състезателна писта
 • Радиоуправлявани модели на хеликоптери или самолети
 • Конструктори, като "Lego"

Още идеи за подаръци:

 • Идеи за коледни подаръци за момичета / дъщери
 • Как да угодим на момче / син през Нова година?

Децата на тази възраст започват да се включват в гледането на карикатури, така че могат да бъдат представени с играчки-герои от любимите си карикатури. Продължавайки да развиват двигателни умения, децата са щастливи да се занимават с творчество: рисуват, извайват, украсяват. Какво да подарите на 5-годишно дете за новата година:

 • Таблетки, предназначени за детски рисунки
 • Бои, четки, детски стативи
 • Специално тесто за моделиране на два или повече цвята
 • Големи страници за оцветяване
 • Дъски за рисуване
 • Кинетичен пясък

Подаръци за деца от 6 до 10 години

Децата растат, стават ученици и мнозина вече се досещат, че не Дядо Коледа слага подаръци под елхата на децата за Нова година, а техните родители. Какъв подарък трябва да има едно дете на тази възраст?

 1. Децата са мобилни, интересуват се от спорт, много от тях са ангажирани в спортни клубове.Можете да подарите на детето си велосипед, ролери, кънки, шейни или ски за Нова година. Момчетата ще харесат футболната фланелка и футболните обувки. Момичетата ще бъдат зарадвани с ярка раница за спортно облекло.
 2. Момичетата със сигурност ще харесат дамска чанта с бебешка козметика вътре, както и красиви рокли, бебешки бижута.
 3. Съвременните деца от най-ранна възраст прекарват много време пред компютъра. Подарете им диск с нова игра, компютърна джаджа, оригинална мишка.
 4. И момчетата, и момичетата ще харесат кукления театър с герои, които можете да сложите на ръце. Това е много добър вариант за даване на дете на 8 години и до 10 години.
 5. 6-годишно дете ще се интересува от комплектите на магьосник, млад археолог, детектив, художник, учен и др.

На тази възраст децата вече отдават предпочитание на един или друг вид творчество. В зависимост от интересите на децата, можете да изберете следния подарък за тях:

 • Комплекти за бродерия
 • Комплекти за тъкане с ластици
 • Домакински уреди за приготвяне на сапун
 • Подаръчни комплекти за изгаряне или дърворезба
 • грънчарско колело

Какво да дадете на дете на 7 и повече години?

Детето е на 7 години, а вече знае и знае много. Подарете му силиконови играчки, интерактивен домашен любимец, оръжие от Междузвездни войни.

На 9-годишна възраст децата ще се радват да се чувстват като възрастни, като имат собствен часовник на китката си.

Какво да подарите на дете, което е на 10 години за новата година?

 • Spyglass;
 • Телескоп;
 • Големи енциклопедии.

Какво да дадете на дете от 11 до 13 години?

На 11-годишна възраст това вече не са малки деца, които ще се радват на всяка играчка. От 11-годишна възраст могат да започнат конфликти между родители и деца, когато бебето иска да изглежда като възрастен, но все още не е така. Какво да купя за дете на възраст от 11 до 13 години в юношеска възраст?

 1. Всеки малък човек на 11 и повече години трябва да има собствен мобилен телефон и таблет. Това е вариант на доста скъпи подаръци, но те наистина ще зарадват. Ако вече имате телефон, таблет и компютър, можете да си купите някои интересни аксесоари: нови слушалки, оригинален калъф и т.н.
 2. Камера. Децата обичат да се снимат и снимат. Можете също да добавите красив фотоалбум към подаръка, където детето ще постави отпечатаните снимки.
 3. Ако малките деца най-малко се интересуват от дрехите като новогодишна изненада, тогава на единадесет години момчетата и момичетата започват да следват модата. Представете топъл пуловер, шал с шапка, пухкави ръкавици без ръкави или пижама на коледни теми.
 4. Много деца над 11 години обичат музикални групи, интересуват се от работата на музикални звезди. Нищо няма да ви зарадва като билети за концерт на любимия ви изпълнител. Естествено, ще отидете на това събитие с цялото семейство, което ще ви сближи.
 5. Децата на тази възраст ще оценят различни сертификати: до магазин за играчки, детски развлекателен център, увеселителен парк, спортен магазин и др.
 6. Децата се нуждаят от подарък, който ще бъде пряко свързан с техните хобита. Това може да бъде боксерска чанта и ръкавици, фигурни кънки, танцов костюм.

Момичетата на тази възраст отделят все повече време на външния си вид. За тях са подходящи следните подаръци:

 • Сешоар
 • Кутия за бижута
 • Комплекти бебешка козметика
 • Бижутерия
 • Красив чадър
 • Обеци от злато или сребро

Момчетата ще бъдат доволни от роботи, комплекти за моделиране на самолети или кораби, електронни строителни комплекти.

Подаръци за тийнейджъри на възраст 14-16 години

Разбира се, за родителите децата им винаги ще изглеждат малки и беззащитни, независимо на каква възраст са. Но тийнейджърите вече се смятат за възрастни и подаръците за новата година трябва да са подходящи.

Момчетата се занимават интензивно със спорт, така че всеки подарък, свързан с хобито им, е подходящ: велосипед и различни интересни аксесоари за него, спортно облекло и обувки, кънки, кимоно, най-новите модели ски и т.н.Също така, момчетата на тази възраст ще харесат конзола за игра, уеб камера и клавиатура за игри.

Няколко идеи за новогодишни подаръци за тийнейджърки:

 • Професионална фотосесия. На тази възраст момичетата често страдат от измислени комплекси за външния си вид. Разкошните снимки ще ви помогнат да се справите с този проблем.
 • Комплекти козметика, тоалетна вода. Козметиката трябва да бъде избрана само с добро качество и за съответната възраст.
 • Сертификати за марков магазин за младежки дрехи, фитнес клуб или фитнес зала, закрита пързалка.
 • Билети за театрално представление във ВИП ложата.
 • Момичетата ще бъдат зарадвани с бижута, часовници, различни бляскави малки неща.

Изборът на новогодишен подарък за бебе на всяка възраст трябва да се приема много сериозно и предварително да се подготви изненада. Децата от всички възрасти очакват с нетърпение новогодишните празници, а възрастните трябва да вземат предвид всички желания на децата си, за да ги превърнат в реалност.

Интересни статии...