Букети за 1 септември - купете или го направете сами, снимка

1 септември е празник за учителите и учениците, както и за родителите. Предварително се приготвят елегантни дрехи, както и луксозни цветя, които децата ще подарят на своите учители. Този ден е особено важен за първокласниците, защото за тях започва нов живот с уроци, домашни и училищни дейности. Всеки родител иска техните първокласници да имат най-красивия и запомнящ се букет цветя на 1 септември. Може да се закупи в магазин за цветя или бутик, за щастие, сега изборът е доста голям. Но цветята, които се събират в композиция със собствените си ръце, ще бъдат от особена стойност.

Какво може да бъде букет за първокласник

На възрастните изглежда, че учителите ще бъдат по-доволни от обемен букет цветя, но все пак си струва да се вземе предвид фактът, че шестгодишно дете ще го носи. Ясно е, че ще му бъде изключително трудно да задържи огромна ръка. Ето защо си струва да обмислите предварително по-миниатюрна аранжировка на цветя. Представяйки букети за 1 септември, трябва да обърнете внимание на следните растения:

 • Рози
 • Астери
 • Далии
 • Хризантеми
 • Гербери
 • Градински маргаритки
 • Лилии

Важно! Точно в края на август прекрасните гладиоли започват да цъфтят, но тези красиви мъже са много обемисти и би било по-добре учениците от гимназията да ги дадат на учители. Освен това гладиолите с дължината си просто ще затворят първокласника на тържествения владетел.

Астрите от различни цветове изглеждат много хубаво, събрани заедно. Можете също така да комбинирате астри с декоративни слънчогледи.

Комбинацията от малки хризантеми с големи гербери може да бъде интересна. Можете също така да опитате да съберете далии в един букет с някои видове градински растения.

Най-популярното решение е розата. Композициите с нейно участие могат да изглеждат едновременно нежни и тържествени. Всичко зависи от цвета на розите, техния размер и комбинация с останалата част от състава. Експериментирайте, като създадете шедьоври от рози и лилии, гербери, хризантеми, като ги украсите с листа от папрат. Розите с малки карамфили изглеждат много нежно. Такъв подарък със сигурност ще зарадва и най-строгия наставник.

Препоръки за букет

 1. Когато избирате цветя за млад учител, заложете на средно големи пъпки със спокойни нюанси. По-добре е учител със значителен опит в преподаването да представи големи ярки растения: далии, хризантеми. Но за предпочитане е мъжки учител да даде по-строга версия на подарък за цветя. Можете да го украсите с тъмнозелени клонки.
 2. Трябва да се вземе предвид на колко години ще бъде детето, за да представи композицията, която сте събрали. Ако това е ученик от начално училище или първокласник като цяло, тогава букетът не трябва да е тромав. Ще бъде неудобно и трудно за първокласник да носи голяма цветна композиция. А гимназистите на 1 септември могат да дойдат с по-обемни големи букети. Същите гладиоли или дълги рози са напълно не на място в ръцете на бебетата, но са доста подходящи за юноши.
 3. Избягвайте да комбинирате черно с оранжево, те се считат за траурни нюанси.
 4. Сега е модерно да се правят композиции не само от цветя, но от балони, сладкиши, канцеларски материали, дори зеленчуци и плодове. Включете въображението си, ако не се страхувате от креативни нестандартни решения. Вашето дете определено ще изненада учителите с празничния си букет.
 5. Цветята не трябва да причиняват алергични реакции у вашето дете и опаковъчният материал трябва да бъде подбран така, че да не цапа ръцете и дрехите на ученика.
 6. Трябва да се погрижите за здравината на състава.Дори и най-красивите цветя, ако не се държат сигурно заедно, могат да загубят външния си вид по пътя към училище.
 7. Не използвайте диви цветя, тъй като те имат силна натрапчива миризма, която може да бъде неприятна.

Снимка на букети за Деня на знанието

Как да създадете композиции със собствените си ръце

Разбира се, можете да слезете с цветя, закупени по пътя в първия най-близък магазин за цветя. Но в знак на уважение и благодарност към учителя, все пак е за предпочитане да се представи композицията, сглобена самостоятелно. И така, какво трябва да знаете, когато правите букет за 1 септември със собствените си ръце?

 • Ако не сте професионален цветар, по-добре заложете на заоблени цветя. Ако цветята са с различна форма, едва ли ще бъде събран красив букет.
 • На бележка! Зачеркнете гладиолите от списъка незабавно, те не са подходящи за цветна аранжировка.
 • Помислете предварително как ще бъдат разположени цветята.
 • Поставете големи цветя в средата на букета, малки цветя по краищата.
 • Препоръчително е да се украси получената цветна красота със зелени стъбла. Всяка декоративна билка, която расте във вашето цветно легло, ще свърши работа. Може да се постави по краищата на букета и да се добави малко към центъра за големи цветя.
 • Не се увличайте прекалено с декорации. Калинки, водни кончета, пеперуди, плодове, кристали, мъниста - всичко това трябва да бъде умерено.
 • Опаковката и лентата трябва да се вписват в цялостната концепция.

Още няколко идеи за снимки за това как да украсите букет за 1 септември

Направи си сам букети от сладкиши

Оригинален и много приятен подарък за учителя ще бъде букет от сладки за 1 септември. За да го направите, ще ви трябват следните съставки:

 • Пластмасова саксия за цветя
 • Кръгли бонбони в лъскаво фолио
 • Червена и бяла гофрирана хартия
 • Дълги дървени шишчета
 • Стиропор
 • Тиксо

И така, нека започнем да създаваме сладък букет.

 1. Напълнете тенджерата със стиропор.
 2. Червената гофрирана хартия трябва да се нарязва на квадрати (10x10 cm). Средата на всеки квадрат трябва да бъде пробита с шиш, а ръбовете трябва да бъдат повдигнати нагоре, за да образуват цветна пъпка.
 3. Основата на цветето трябва да бъде закрепена с лента.
 4. Върху шиш се поставя парче бонбон и така се получават червени цветя с бонбони вътре.
 5. Шишчетата са залепени в стиропора и гърнето е увито в бяла гофрирана хартия. Отгоре може да бъде украсена с червена сатенена панделка.

Фото опции за създаване на букет бонбони

Създайте цветни букети с децата си, които също ще се интересуват от участие в процеса на създаване на празничен букет. Следвайки прости съвети, можете да направите оригинален и необичаен подарък на цветя за учителя със собствените си ръце, който ще се откроява на фона на стандартните закупени букети.

Вижте също: Какво да подарите на първокласник в Деня на знанието

Интересни статии...