Сценарий за Нова година 2020 за семейството: къде и как да се срещнем

По традиция в навечерието на Нова година членове на семейството и приятели се събират на голяма маса. Празникът обикновено се провежда под формата на пиршество с обилни лакомства, алкохол, гледане на телевизия. За да направите Новогодишната нощ запомнена като най-щастливия празник, можете да я разнообразите с конкурси, игри, забавни сцени. В крайна сметка, както знаете, цялата следваща година ще мине, когато я срещнете. Измислете необичаен сценарий за семейство за Нова година 2020, излезте извън града, отидете на кънки през нощта, отпразнувайте празник на плажа в екзотична държава - има много идеи и определено ще намерите правилния вариант .

Къде и как да отпразнуваме Нова година със семейството си през 2020 г.?

За да може празникът да протече в искрена, спокойна обстановка, трябва предварително да помислите за новогодишната програма. Всички присъстващи трябва да участват в сценария, така че никой да не скучае на празничната трапеза. Нова година със семейството ви може да се направи като тематично парти:

 1. Карнавална нощ. Раздават се маски на всички, къщата е украсена с хартиен серпентин, свири ретро музика, уреждат се забавни танци. Измислете забавни състезания и сценични представления, за да не ви омръзне по време на празника.
 2. Алиса в страната на чудесата. Този формат е подходящ за семейство с деца. Децата ще бъдат възхитени от пиенето на вълшебен чай, ще се радват да се обличат в костюмите на Чеширската котка, Алиса, Шапкар, Червената кралица. Възрастните със сигурност ще се насладят на забавните състезания и приказната обстановка.
 3. Хипстъри. Облечете се в живи ретро рокли и костюми, имайте подходящи прически и се забавлявайте да танцувате до сутринта.
 4. Церемония по връчване на Оскар. За такова парти са подходящи стилни тоалети. Необходимо е да се постави червен килим, да се подготвят статуетки и да се предложат номинации, в които всеки член на семейството ще получи своя Оскар.

Когато темата на празника е избрана, можете да започнете да пишете програмата. Помислете за възрастта на всички членове на семейството: за бабите и дядовците ще е трудно да организират запалителни танци цяла нощ и младите хора ще се отегчават, ако трябва да решават пъзели и кръстословици през целия празник. Ако има деца на партито, помислете за по-прости, течни състезания. Също така децата обичат да се превръщат в приказни герои, така че луксозната рокля е подходяща за тях.

Как иначе можете да отпразнувате Нова година 2020 със семейството си:

 1. Не е необходимо да седите на маса, пълна с висококалорични салати и топли ястия. Излезте на чист въздух със закуски, плодове, термос с горещ чай и бутилка пенливо вино в кошницата си за пикник. На улицата можете да измислите много интересни дейности: да танцувате около коледната елха с приятелско семейство, да направите голям снежен човек, да играете снежни топки и да се шейнате по хълм. В 12 часа рязко организирайте състезание, за да видите кой извиква по-силно желанието му.
 2. За да не ви омръзне пред телевизора в новогодишната нощ, облечете се в костюмите на Дядо Коледа, Снежанка, снежен човек, мишка и отидете да поздравите приятелите и познатите си. Основното нещо е да не оставате твърде дълго на парти: те предадоха подарък, изпяха новогодишна песен, изиграха хоро и отидоха в съседната къща.

  Очаквайте вашата компания да расте значително. Със сигурност ще има такива, които искат да споделят общото забавление.

 3. Ако решите да останете вкъщи, уговорете заснемането на новогодишен филм. Нека всеки член на семейството да каже поздравителна реч пред камерата, след това всеки ще изпее новогодишна песен, децата ще рецитират научените стихове. Дядо Коледа ще раздава подаръци и ще предложи да участва в забавно състезание.След празника записът се редактира, а новогодишният филм ще остане дълъг спомен. Можете да уредите гледане на Коледа - ще има причина да се съберете с цялото семейство и да се посмеете от сърце.

Къде да празнуваме Нова година?

Не е необходимо да прекарвате зимните празници със семейството си у дома, защото има толкова много интересни места, където можете незабравимо да отпразнувате Новата 2020 година. Ако искате да имате евтина почивка, отидете на обиколка на руски градове. В нашата страна има много красиви места, където новогодишният празник ще бъде светъл и незабравим.

Къде можете да отидете за Нова година:

 1. Възстановителен център. Изберете града, в който бихте искали да отидете, и резервирайте предварително места в центъра за отдих. Като правило няма свободни стаи за Нова година, така че трябва да се погрижите за това предварително. В навечерието на Нова година в центрове за отдих, в пансиони, санаториуми се организират забавни програми с празнично меню и забавления. А след празника можете да посетите СПА процедури, да карате шейна, да вземете парна баня и просто да се разходите с цялото семейство в гората.
 2. Московска област. За да организирате вълшебен празник сред природата, отидете в Московска област за Нова година. Семейството ще се отпусне извън града в наета вила, ще се разходи на чист въздух и ще се забавлява.
 3. Екзотични страни. Ако има такава възможност, отидете да отпразнувате Нова година в топъл регион. Почивка, прекарана на плажа под шумоленето на вълните, никога няма да бъде забравена. Резервирайте обиколки за Нова година предварително, тъй като има много, които искат да отлетят от студената зима до горещото лято преди празниците.

Как да празнуваме Нова година?

Предстоящата 2020 г. ще се проведе под егидата на White Metal Rat. За да успокоите капризното и непредсказуемо тотемно животно, изберете следните цветове за празничните си тоалети:

 • метал;
 • бял;
 • сиво;
 • асфалт;
 • слонова кост;
 • млечна;
 • сметана.

Дрехите не трябва да бъдат твърде претенциозни: Плъхът обича стилни тоалети, които не пречат на движението. Дори да празнувате Нова година със семейството си, направете красива прическа, маникюр и празничен грим. Сребърните бижута са най-добрият избор за бижута.

Избягвайте да крещите яркочервени тонове: Тотемното животно се страхува от огън, така че изборът му няма да му хареса.

За новогодишно парти по костюми изберете подходящото облекло. Наемете бална рокля, костюм от приказен герой или създайте празничен облик сами.

Интересен вариант е да поръчате едни и същи тениски за Нова година за всички членове на семейството. Можете да поставите забавни надписи на всеки продукт: „Най-красивата майка на света“, „Строг, но справедлив татко“, „Томбой # 1“, „Дядо е ходеща енциклопедия“ и др.

Ако не искате да се обличате в луксозни рокли и костюми у дома, организирайте пижамно парти. Купете една и съща пижама за всички на партито и я прекарайте в уютна обстановка. В края на краищата толкова често се случва една жена да е заета с почистване и приготвяне на празнични ястия по цял ден на 31 декември, че вечерта вече няма желание и сили да се подреди. А мъжете с удоволствие ще свалят досадните си ризи и ще се преоблекат в удобна пижама. А децата още повече ще подкрепят идеята за пижамно парти със семействата си.

Можете също така да си купите същите суичъри и да организирате новогодишна фотосесия. Празничните семейни снимки ще ви напомнят за приятните моменти, когато татко, мама, деца, баби и дядовци и други роднини се събраха да отпразнуват Нова година.

Препоръки за семейства с деца

С появата на дете двойките често прекарват ваканциите си у дома. Но децата с тяхната спонтанност и вяра в новогодишните чудеса правят този празник вълшебен. Родителите си спомнят за съществуването на Дядо Коледа, измислят интересни забавления, заедно с децата търсят подаръци под елхата. За да направи празника незабравим, възрастните трябва да го подготвят предварително.

Какво трябва да знаят родителите при подготовката на новогодишно парти с деца:

 1. Напишете предварително сценарий за тържеството. Не забравяйте да попитате детето си за съвет, че ще се интересува от това, което би искало да прави в навечерието на Нова година. Не налагайте мнението си, защото децата също са членове на семейството и техните желания трябва да бъдат взети предвид.
 2. Поканете роднини и приятели, които децата познават добре. Добре е, ако на партито присъстват и други деца.
 3. Създайте празнично меню с ястия, които не са подходящи само за възрастни. Проверете предварително с поканените семейства какви храни предпочитат децата им и какво е по-добре да изключите от списъка.
 4. Създайте забавни игри и състезания за деца и възрастни. Обмислете факта, че бебетата не обичат да седят дълго време неподвижно и почти винаги са в движение.
 5. Погрижете се за награди и подаръци - децата ще се радват да получат малки играчки и сладки за участие в състезания.
 6. Помислете за новогодишните тоалети за малки деца. Ако има костюмирано парти, говорете с децата за това кои искат да бъдат в новогодишната нощ.
 7. За Нова година Дядо Коледа трябва да дойде със Снежанката. Някои от роднините могат да играят тази роля или ако се страхувате, че децата ще познаят чичо Толя и леля Света, резервирайте посещение от приказни персонажи в празнична агенция.

Напишете предварително писмо до Дядо Коледа с децата, заедно украсете елхата, закачете гирлянди. Нека децата да помогнат за подреждането на празничната трапеза. Те с удоволствие ще направят забавни мишки от сирене, варени яйца, кръгчета от репички, маслини и зеленчуци, които ще се превърнат в украса на новогодишната трапеза.

Със сигурност имате свои собствени семейни традиции, които децата толкова харесват, например:

 1. Когато цялото семейство се събере на празничната трапеза, всички си казват комплименти и пожелания за следващата година.
 2. Преди Нова година украсите за коледни елхи се правят от скрап материали. Можете да съберете цяла колекция от домашни топки, които след това ще отидат при порасналите деца, като семейна реликва.
 3. Седмица преди празника татко и децата отиват да вземат коледно дърво, а след това цялото семейство облича горската красавица и пее новогодишна песен.
 4. На 1 декември на хладилника е закачен календар с прозорци. Всеки ден детето отваря един прозорец, където го очаква сладка изненада и задача, например, научете рима за Дядо Коледа или направете новогодишен занаят.
 5. Всяка година край коледното дърво се организира празнична фотосесия.
 6. След като в къщата се появи коледно дърво, сутрин се запалва гирлянд, а децата откриват малка изненада за Нова година под него.

Новогодишен сценарий

Ние предлагаме семеен сценарий за Нова година за всички възрасти, който е лесно да се организира у дома. За да направите празника забавен, предварително обявете, че за вашите гости се готви костюмирано парти. Не е нужно да измисляте конкретна тема и да давате възможност да проявите въображение при избора на костюм. Гостите ще могат да се обличат с приказни герои, снежен човек, Дядо Коледа със Снежанка, забавен Плъх, снежинки, зайчета.

В случай, че някой от гостите забрави за парти формата, пригответе маскарадни маски, няколко костюма и мишура.

Можете да уредите забавна лотария, в която да се играят костюмите. Всички ще се забавляват много, когато строгият татко спечели костюма на снежинката, а дядото се преобрази в Снежанка. Напишете имената на героите на малки картички и ги закачете на дървото. Всеки член на семейството и гост избират пощенска картичка и се обличат според символа, посочен на нея.

Новогодишната програма започва с изпращане на изходящата година. Членовете на семейството се събират и си спомнят какви значими събития им се случиха през 2019 година. Можете да предложите такава игра: чете се стихотворение, а този, който се е разпознал в него, крещи силно: „За мен!“:

Сега той има собствена къща,
В него живее с цялото си семейство.
Семейството е много щастливо
За кого съм

Всичко в къщата вече е с главата надолу,
Кой посети болницата?
Кой не спи през нощта?
Коя стана най-добрата майка?

Кой отиде в първи клас?
Кой е първокласникът сега?
Говорете, без да се топите
За кого съм

Кой покани на сватбата
Вкусна торта?
Кой има семейство сега?
За кого съм

Татко:
Ето колко забележителни събития се случиха през изминалата година. Нека да благодарим тази година за всички хубави неща, които ни се случиха, и да вдигнем очилата си, така че идващата да бъде също толкова богата и да ни донесе само щастие.

Тогава е време за новогодишната викторина. Въпросите могат да бъдат свързани със символа на 2020:

 1. Кой пръв напуска потъващ кораб? (плъхове)
 2. Как се казваше Плъхът, който едва не уби Пинокио? (Шушера)
 3. Известна японска поговорка казва: „За да забогатееш, първо трябва да поканиш …“ (плъх)
 4. В каква карикатура беше плъхът Лариса? (Чебурашка и Крокодил Гена)
 5. Кой даде съвет на мангустата Рики-Тики-Тави? (плъх Чучундра)
 6. Кой помогна да се извади ряпата за дядо, баба, внучка, бъг и котка? (мишка)
 7. Към кого бяха отправени мъдрите думи на любезния котарак Леополд: „Момчета, нека живеем заедно!“ (до две мишки)

За всеки верен отговор се дължи малка награда (сладкиши, фигурки на мишки, пакет сирене, играчка за коледно дърво и др.). След това можете да си направите кратка почивка, когато тези на масата могат да се насладят на празничните ястия и да си побъбрят.
Звънчетата звънят, всички вдигат чашите, вдигат тостове и след това търсят подаръци под елхата. Можете да окачите малки персонализирани бележки на дървото, които се разменят за подаръци от чантата на Дядо Коледа.

Правете смешни прогнози за Нова година. За целта напишете на малки листчета какво очаква всеки гост през следващата година. Разгънете бонбона, сложете богатството в обвивката и го увийте обратно. Всички присъстващи на празника вадят по един бонбон от торбата, разгъват го и четат какво ще му се случи през 2020 година.

Забавните прогнози могат да бъдат такива:

 1. Тази година ще спите колкото искате.
 2. Запасете се с лопата, за да гребете пари.
 3. Очаква ви пътуване до топли страни, затова отидете на бански.
 4. Погледнете напред, късметът ви очаква.
 5. Очаква се да преместите няколко полета нагоре по кариерата.
 6. Тази година ще бъдете атакувани: трудно ще се преборите с успеха и късмета.
 7. Бъдете внимателни, докато шофирате: на кръстовището ще имате късмет за почивка.

След това подредете танцова почивка, така че гостите да не скучаят на масата. След танците е време за забавни състезания. Подгответе забавно и плавно състезание с награди и подаръци. А след това излезте навън, за да запалите фойерверки и да поздравите минувачите, които ще бъдат приятно изненадани, когато видят компанията, облечена в карнавални костюми.

Завършете новогодишната нощ у дома: танцувайте, наслаждавайте се на вкусна храна и напитки, общувайте, защото толкова рядко получавате възможност да се съберете с голямо семейство и да се забавлявате заедно.

Конкурси за Нова година 2020

Интересни идеи:

 1. „Познай мелодията“. Включваме откъс от известен филм, а гостите трябва да познаят името, откъдето идва тази музика. Предполагащият, който се досети, отива на "дансинга". Когато всички победители се съберат в средата на стаята, ние връчваме на всеки изненада и след това организираме танцова пауза.
 2. „Най-елегантното коледно дърво“. Това състезание ще се хареса както на деца, така и на възрастни. На всеки участник се дава шаблон за коледно дърво от бяла хартия, моливи, бои, стикери, блясък. Необходимо е да "украсите" дървото, като свържете въображението и творчеството. Който се справи по-бързо, получава награда.
 3. „Кой има най-красивото дърво“. Гостите са разделени на два отбора. Във всеки е избран човек, който ще бъде „дървото“. Трябва да се облече с нечупливи играчки, мишура, дъжд. Когато и двете "коледни елхи" са украсени, можете да започнете да танцувате в кръгове. Състезанието ще развесели гостите, които ще се забавляват много, когато украсят живо коледно дърво.
 4. „Вълшебна кутия“.Водещият внася в стаята кутия, предварително залепена с подаръчна хартия, лъскави звездички, снежинки. Водещият прави загадка какво се крие в кутията. Например: „Ето какво е пуснало момичето в реката“ (топка). Ако в състезанието участват само възрастни, можете да измислите по-сложни задачи. „Те чуват наздравици, когато идват гости“ (очила).
 5. „Новогодишно шоу“. Творческо състезание, което ще задържа гостите дълго време и ще им даде възможност да покажат своите таланти. Няколко души могат да създадат своя собствена група и да се представят в караоке. Всички концертни номера са добре дошли: танци, сцени, песни, новогодишни стихове. Най-креативните изпълнители получават подаръци, а сладки награди се раздават на всички участници.

Състезанията за Нова година 2020 трябва да бъдат забавни, активни, така че възрастни и деца да могат да участват в тях.

Куест за Нова година

След удара на звънеца гостите ще вдигнат чашите си с шампанско и ще опитат новогодишните ястия от празничната трапеза, водещият съобщава: „Дядо Коледа приготви подаръци за вас, но ги скри на сигурно място, за да не могат злите магьосници намери ги. Каня всички присъстващи да тръгнат в търсене на изненади! "

По-нататъшна последователност от действия:

 1. Участниците получават кутия, пълна с хартиени ленти и конфети. Вътре има бележка със загадка: "Четири уши, два корема - какво е това?" Отговор: Възглавница. Друго послание се крие сред декоративните възглавници на дивана.
 2. Избираме една детска книга за Нова година. Ние криптираме подсказващата дума, използвайки цифри, които ще означават страница, ред и буква. Можете също да използвате шифъра на Vigenère, например 31913191. По този начин участниците добавят всички букви от книгата или решават криптирането и се получава думата „Vaza“.
 3. На дъното на вазата лежи друго съобщение: „Сега е време да хапнеш, приятелю. Яжте пай скоро! " Гостите намират пай върху чиния с бележка вътре.
 4. На лист хартия буквите се пишат произволно. Когато играчите ги съберат, се получава думата "Фурна". Друг плик с намек е скрит във фурната.
 5. Пликът съдържа лист хартия с гатанка: „В приказка той може да лети, у дома може да се превърне в декорация“ (килим).
 6. Под килима в една от стаите участниците намират съобщението: „Кръгла като диня. Но не сладък на вкус. Издига се лесно, отлита високо ”(балон). Можете да надуете няколко балона и да ги скриете, например зад завесите. Един от тях ще съдържа бележка с намек.
 7. Текстът на следващото съобщение: „Вече сте близо до целта. Погледнете на най-високото място в апартамента. " Следващият плик очаква участниците в мецанина.
 8. Пликът съдържа новогодишна картичка, на която е написано: „Ще получите наградата си само когато видите иглите“. Участниците отиват до дървото, а под него намират голяма подаръчна кутия с изненади. Ако в къщата има няколко коледни елхи, скрийте наградата под елхата, например в детската стая, за да бъде по-трудно да се намери.

Можете да добавяте пъзели, виртуални съобщения, пъзели към куеста, които трябва да съберете, за да получите следващия намек. Основното е, че играта завладява всички участници и не се отегчава твърде бързо.

Награди и подаръци

Не забравяйте да подготвите подаръци за всички членове на семейството. Според традицията те могат да бъдат поставени под елхата или в торбата на Дядо Коледа, който ще дойде на гости в средата на празника. Подаръците не трябва да са скъпи, особено ако има много хора. Какво можете да подарите за Нова година:

 • Комплект "Зима" в красива кутия, която включва топли ръкавици без пръсти, билков чай с чаша, набор от подправки за греяно вино;
 • ароматни свещи;
 • чехли със забавни мишки;
 • антистрес възглавница;
 • кърпа за баня с персонализирана бродерия;
 • домашен къдрав сапун;
 • Коледни топки със семейни снимки;
 • комплект меденки;
 • чаши за шампанско или уиски;
 • флаш устройство под формата на мишка.

Децата обикновено получават подаръци, които са поискали от Дядо Коледа в писмо. Добавете сладка изненада към всеки подарък, защото Нова година е времето, когато повечето родители вдигат забраната за ограничаване на сладкиши за деца.

За близки роднини можете да приготвите по-смислени подаръци, ако това е обичаят във вашето семейство. Но е препоръчително такива подаръци да се предават насаме, за да не се чувстват неловко останалите гости.

Подгответе малки изненади предварително за участие в състезания. Идеи за награждаване на участниците:

 • фигурка под формата на символ на 2020 г. - мишка;
 • халба с готин надпис;
 • душ гел;
 • фоторамка;
 • Тениска с весел новогодишен модел;
 • кола играчка;
 • оцветяване с маркери;
 • пъзели;
 • тетрадка с поздравителен надпис;
 • играчка антистрес.

За да имате интересна новогодишна нощ със семейството си, трябва да подготвите забавление, да проявите въображението си и да се запасите с добро настроение. Оригиналният празник ще бъде запомнен дълго време от гостите, които ще си спомнят с възхищение колко весело са срещали тази Нова година дълго време.

Интересни статии...