Доктор Стрейндж и мултивселената на лудостта - филм 2022 - дата на излизане, актьори

Премиера: 24 март 2022 г. в Русия (23 март 2022 г. в света)

оригинално име: Морбиус

Страна на произход: Съединени Американски щати

Жанр: ужас, научна фантастика, фентъзи, екшън, приключение

Продуцент: Сам Рейми

В ролите: Елизабет Олсен, Рейчъл МакАдамс, Бенедикт Къмбърбач, Бенедикт Уонг, Чиветел Еджиофор, Сочил Гомес, Суейл Лунан

Рейтинг на очакванията: KinoPoisk - 96%

Doctor Strange: Into the Multiverse of Madness е 28-ият филм и първият филм на ужасите в Marvel Cinematic Universe. Режисьорският стол във филма е зает от Скот Дериксън, който е работил по създаването на такива мистични филми като Sinister и Deliver Us from the Evil One. Според него продължението на „Доктор Стрейндж“ ще бъде наистина страшно и зловещо. Също така, режисьорите казват, че в него ще се появят много познати герои от други филми на Marvel, включително появата на Локи, за чието пътуване във времето мини-сериалът "Локи" вече е заснет. Също така, сюжетът на новата част от историята за гения Стивън Стрейндж ще бъде тясно преплетен с друг проект на Disney +, Wanda / Vision.

След събитията на Avengers: Endgame, д-р Стивън Стрейндж продължава да разследва Time Stones. Но стар приятел, станал враг, се стреми да унищожи всеки магьосник на Земята. Той се намесва в плановете на Стрейндж и го принуждава да освободи истинско зло (вероятно Кошмар).

Доктор Стрейндж: В мултивселената на лудостта се развива след събитията на Avengers: Endgame. Стивън Стрейндж продължава да търси един от безкрайните камъни - Камъкът на времето, но ще се сблъска със събития, които ще събудят „невъобразимо зло“. Антагонистът на лекаря ще бъде стар познат, който ще бъде класифициран от приятел на враг и по този начин ще стане главният злодей на филма.

Продукция и заснемане

Режисьорът и сценарист Скот Дериксън обяви плановете си да снима продължение на Доктор Стрейндж през октомври 2016 г. Той подписа договор за режисиране на втората част през декември 2018 г. По това време Къмбърбач и Уонг потвърдиха участието си. През юли 2019 г. името на комикса беше разкрито и беше обявено участието на Елизабет Олсен във филма. През октомври на Джейд Бартлет беше възложено да напише сценария. През януари 2020 г. Дериксон се оттегли от снимките поради творчески различия. По-късно сценаристът Майкъл Уолдрон се присъединява към проекта и Рейми замества Дериксън като режисьор. Снимките започнаха през ноември 2020 г. в Лондон, но бяха прекратени през януари поради пандемията на COVID-19.

Филмов екип:

  • Написано от: Jade Bartlett (Reckoning), Steve Ditko (Spider-Man, Titans, Scooby-Doo and Batman: The Brave and the Brave), Stan Lee (Daredevil, X-Men, The Punisher ");
  • Продуценти: Кевин Фейдж (Отмъстители, Пазители на галактиката, Черна пантера 2, Х-Мен, Ванда / Визия, Какво като …?, Локи, Капитан Марвел 2, Острие ");
  • Оператор: Yaron Orbakh (Sing Street, Once in a Lifetime, Orange Is the New Black);
  • Артисти: Арън Озбърн (Любов, Саймън, Портата), Хелена Холмс (Кралят лъв, Спайдърмен: Далеч от дома, Малката русалка, Пътуване до Америка 2, Круела), Даниел Холоу („Немислимото“ Власт в нощния град "," Rollerski ").

Интересни факти

Знаете ли, че:

  • Според слуховете Спайдърмен може да се появи в част 2 на Doctor Strange.
  • Бенедикт Уонг каза по-рано, че се надява да започне снимките в края на 2018 г., но това така и не се случи.
  • Заглавието на филма е пиеса към заглавието на филма на Джон Карпентър В устата на лудостта (1994), който сам по себе си е пиеса към заглавието на романа на Лъвкрафт В планините на лудостта, публикуван през 1936 г.
  • Това е 27-ият филм в кинематографичната вселена на Marvel.
  • Филмът и заглавието му бяха обявени в Сан Диего на Comic Con 2019, само ден след рождения ден на Бенедикт Къмбърбач.

Датата на излизане на филма "Доктор Стрейндж 2" с новото заглавие "Доктор Стрейндж и мултивселената на лудостта" е определена за 2022 г., основните актьори са известни, трейлърът все още не се е появил в мрежата.

Интересни статии...