Toyota Land Cruiser Prado 2022 - ново тяло, цена, характеристики

Очакваният дизайн на предстоящия 2022 Toyota Land Cruiser Prado SUV наскоро беше показан на първите изображения.

Съдейки по първите висококачествени компютърни тийзъри, новият Prado със стил ще наподобява „големия си брат“ в лицето на обещаващата Toyota Land Cruiser 300, която се очаква през 2021 година. В същото време корпусът отпред и отзад напомня на актуалния модел.

Външен вид

Представените рендери показват, че Toyota Land Cruiser Prado 2021-2022 ще получи поразителен външен вид, който напълно отговаря на всички съвременни тенденции на японския производител. Предната част ще бъде напълно преработена в сравнение с предишните поколения, а кърмата все още ще бъде разпознаваема, тъй като ще получи само по-стилни задни светлини с четлив релеф. На задната врата има и обичайния масивен корпус с фирмено щамповано име на марката и модела на автомобила за резервното колело, което подчертава бруталността на автомобила и неговата офроуд ориентация.

Ако погледнете още по-ниско, можете да видите структурната брадичка, която също е боядисана в основния цвят на каросерията на автомобила и този път се откроява с относително малък въздухозаборник. По краищата на предната броня има извити слотове, които приличат на хрилни акули. Тези канали осигуряват вентилация на спирачната система. В центъра на предната част все още се парадира фирменото лого, което фокусира целия лукс и качеството на изработката на автомобила.

Поглеждайки отстрани на колата, ясно се вижда Toyota Land Cruiser Prado 2021-2022, вече позната на всички шофьори, която обикновено получава както ъглови, така и едновременно заоблени очертания. Първокласният статус на модела се подчертава от изчистен праг, който не се издува, както в предишните версии, но спретнато подчертава границата на тялото. Над всичко това висят масивни арки на колелата, гледайки на които веднага става ясно, че говорим за автомобил, който може да се докаже не само в града, но и извън пътя.

Връщайки се към задната част на автомобила, можем да различим кокетна задна броня, която изглежда съвсем семпла на фона на масивен джип с големи размери и не се задържа върху себе си, въпреки стилната декоративна лента и фалшивите прорези за ауспуха. Същата изпускателна тръба е разположена спретнато под бронята, само леко излизаща извън нейните граници. Трябва да споменем и окачения над кърмата спойлер, който действа като защитна козирка срещу валежи. Скрива задното компактно стъкло и достъп до багажното отделение.

За съжаление, на снимката колата е показана само отвън и няма начин да се погледне вътре в премиум SUV, но ако предположим, тогава най-вероятно той ще наследи всички ярки и обмислени детайли, които предшественикът му би могъл похвали се. Най-вероятно автомобилът ще получи и практичен, богат и технически перфектен интериор.

Спецификации

"Prado" от новото поколение ще запази 2,8-литровия турбодизел и ще получи нова хибридна инсталация.

Нови подробности за техническото „пълнене“ на моделната година на Toyota LC Prado 2022 изтекоха в мрежата. Автомобилът ще се задвижва от подобрена версия на сегашния 2,8-литров дизелов агрегат и ще се похвали с подобрена горивна ефективност, без да се компрометират мощността и въртящият момент.

Говорейки за мощност, очаква се Prado 2022 с турбодизел под капака да произведе около 204 сили и 500 Нм въртящ момент. В допълнение японците ще оборудват всъдехода с хибридна инсталация, базирана на 2,4-литров 4-цилиндров бензинов двигател.

CarsGuide е уверен, че версия на Toyota LC Prado с бензино-хибридна инсталация ще бъде пусната през 2023 г., след премиерата на турбодизеловия модел на мошеника. Съдейки по силата на последния, това ще бъде основната версия.

Следващото поколение Prado ще бъде конструирано върху глобалната архитектура TNGA. Общата дължина на машината ще бъде около 4825 мм (-125 мм), ширина - 1885 мм (-95 мм) и височина - 1830 мм (-50 мм). Размерът на междуосието също ще намалее със 110 мм, до 2790 мм.

Те все още не говорят за цената на Prado 2022, но е известно, че напълно нова Toyota Land Cruiser 300 ще бъде по-скъпа от "Dvuhsotka" с около 7 хиляди долара (500 хиляди рубли). Това трябва да насочва купувачите: вземете сега или изчакайте година и половина.

Интересни статии...