Аниме 2022: списък, отгоре, който ще бъде пуснат

Обичайте японски анимационни филми - предлагаме на вашето внимание ТОП селекция от аниме според версията на сайта шикимори, която ще излезе през 2022 година.

Лява ръка

Заглавие: Разположение на лявата ръка

Жанр: спорт

Премиера: 2022

Сюжетът на тази история е Xu Xing Ze, тийнейджър, който иска да стане професионален баскетболист. Един от интересните факти за филма е, че създаването му е спонсорирано от Китайската баскетболна асоциация.

Токийски котенца 2

Заглавие: Tokyo Mew Mew New

Студио: Yumeta Company, Graphinica

Жанр: Maho Shoujo, Romance, Kemonobito, Fantasy, Science Fiction, Shoujo

Автор: Икуми Миа

Режисьор: Натори Такахиро

Писател: Ямада Юка

Дизайнер на персонажи: Ишино Сатоши

Премиера: 2022

13-годишно момиче на име Ичиго Момомия се разхожда в парка с момче, в което е влюбена отдавна. След „неочакваното земетресение“ тя научава, че нейната ДНК се е комбинирала с тази на ириомотската котка и се е превърнала в биологично оръжие - част от проекта „Мяу“! В проекта участват още четири момичета, които все още не знаят за своите сили. И целта на този проект е да се бори с химери, животни, заразени от извънземни.

Outland Girl OVA

Заглавие: Момичето от другата страна: Siúil, руски OVA

Студио: Wit Studio

Жанрове: shounen, мистик

Автор: Йошида Аюму

Режисьори: Мая Сатоми, Кубо Ютаро

Писатели: Мая Сатоми, Кубо Ютаро

Дизайнери на персонажи: Мая Сатоми, Кубо Ютаро

Премиера: 10.03.22

Пълнометражна адаптация на едноименната манга от екипа на късото аниме. Допълнение към обема на бонуса, излязъл на 10 март 2022 г.

Танц на мечове: Цикълът на цветята. Зимни цветя

Заглавие: Toku: Touken Ranbu - Hanamaru - Setsugetsuka

Жанрове: фентъзи, ежедневно, драма, исторически, екшън, комедия

Премиера: 2022

Танцът на мечовете е изцяло трилогия на пълнометражни анимета, първият филм на която ще бъде картината „Цикълът на цветята. Зимни цветя ". Създателите обещават, че зрителят ще срещне нов интересен аниме герой - Чоги Ямамбагири. Франчайзът започна през 2015 г. с онлайн колекционерска игра на карти, в която играчите са поканени да събират превъплъщенията на известните японски мечове под формата на красиви млади мъже. През 2016 и 2018 г. излязоха два сезона от аниме поредицата, а през 2017 г. на екраните се появи алтернативна адаптация на Furious Invasion. Освен това по него са направили игрален филм, чието продължение е планирано за тази година, поставят поредица пиеси и мюзикъли, а също така рисуват различни адаптации към манга.

Може би ще се срещнем в тъмницата? четири

Заглавие: Грешно ли е да се опитваш да вземаш момичета в тъмница? IV

Студио: Warner Bros. Япония

Жанрове: Приключенски, Екшън, Фентъзи, Комедия, Романтика

Автор: Омори Фуджино

Препоръка за възрастта: PG-13

Премиера: 2022

Страхотна новина за любителите на аниме - през 2022 г. ще излезе четвъртият сезон на приключенията на Бел и неговата богиня-покровителка Хестия. Освен това се съобщава, че третата OVA е озаглавена „Може би ще се срещнем в подземието? OVA 3: Може би ще се срещнем в горещите извори Orario? - God of Hot Springs Forever ”ще излезе на 28 април 2021 година.

Аюму така или иначе ще се приближи

Заглавие: Дори и така, Ayumu подходи

Жанрове: Комедия, Романтика, Училище, Всеки ден, Шунен

Автор: Ямамото Соичиро

Премиера: 2022

Един ден ученикът от гимназията Танака Аюму решава да напусне кендо и да отиде в неофициален кръг на шоги. Ръководителят й Яотоме Уруши се радва, че най-накрая има плеймейтка. Тя е по-стара от Аюму, затова се стреми не само да го научи как да играе на шоги, в който е признат майстор, но и да му служи като пример за следване в обучението си. Но Аюму постоянно я кара в боя - той е спокоен, честен и не се колебае да я нарече сладка! Той наистина й съчувства дълбоко, но се зарече да победи първо нейните шоги и едва след това да признае любовта си.

Както в класната стая, така и на игралната маса, ги очакват много трогателни и весели приключения. Аюму се радва на всеки момент с Уруси, но все още е далеч от това да я победи.И ще може ли изобщо да й разкрие чувствата си, ако продължи да се придържа към клетвата си?

Зъл Дух Dropkick 3

Заглавие: Dropkick on My Devil! 3

Студио: Nomad

Препоръка за възрастта: PG-13

Премиера: 2022

Третият сезон на анимето е за съвместния живот на две необичайно жестоки момичета - демоницата Джашин и Юрине, които я призоваха, приурочена към десетата годишнина на мангата. Средствата за снимките на третия сезон бяха събрани чрез кампания за масово финансиране. Символът за новия сезон - кръстът е избран от поддръжника, който дари 1,1 милиона йени (около 830 хиляди рубли), изразявайки надеждата, че Джашин и Юрине винаги ще продължават да се пресичат и да се бият помежду си.

Науката намери любовта и реших да я докажа 2

Заглавие: Науката се влюби, затова се опитах да го докажа 2

Студио: Zero-G

Жанрове: романс, сейнен, комедия

Автор: Ямамото Алфред

Препоръка за възрастта: PG-13

Премиера: 2022

Продължение на аниме адаптацията на Науката е влюбен и ние ще го докажем webmongue. Смята се, че науката може да намери рационално обяснение за всеки природен феномен. Но това не е така - има много неща, които науката все още не е успяла да опише и изрази във формули. Най-известният от тези феномени е любовта. Изглежда, че научна теория, описваща такова объркано и многостранно чувство, е почти невъзможно да се изгради, но няколко амбициозни и талантливи учени от университета в Сайтама са готови да приемат предизвикателството!

Момиче за час 2

Заглавие: Наемете приятелка 2-ри сезон

Жанрове: Училище, Комедия, Романтика, Шунен

Автор: Miyajima Reiji

Препоръка за възрастта: PG-13

Премиера: 2022

Първият сезон излезе на 10 юли. Той говори за Казуя Киношита, която реши да се утеши след края на провалена връзка и да използва приложение, което ви позволява да наемете роднини и момичета. Наетото момиче Тизура Мизухара е очарователно и чувствата му към нея, очевидно, са искрени … само в реалния живот те се оказаха по-близки, отколкото бихме искали, а момичето на мечтите не е това, което изглеждаше.

Cyberpunk: Edge Runners

Заглавие: Киберпънк: Edgerunners

Студио: Studio Trigger

Жанрове: Научна фантастика, киберпънк

Режисьор: Имайши Хироюки

Сценарист: Уса Йошики

Премиера: 2022

Анимето е за момче от улицата, което оцелява в град на бъдещето, обсебен от технологии и модификация на тялото. Загубил всичко, той решава да стане наемен престъпник, известен още като киберпънк. Сюжетът на картината е базиран на играта CYBERPUNK 2077, но в анимето от 2022 ще бъде разказана напълно нова история на главния герой.

Ура на мечтата! Филм: Dream Poppin 'Party!

Заглавие: BanG Dream! Филм: Poppin 'Dream!

Студио: Sanzigen

Жанр: музикален

Режисьор: Kakimoto Kodai

Сценарист: Аяна Юнико

Препоръка за възрастта: PG-13

Премиера: 2022

Нов филм, базиран на франчайза „Ура за мечтите“, посветен на партито Poppin '!

Poppin'Party е момичешка група, която търси искрящ и хипнотизиращ звук, базиран на детските наблюдения на Касуми за звездите, блестящи на нощното небе. Останалите четирима членове са меломан на Tae, срамежливата, но уверена в себе си Рими, мила и фокусирана върху семейните ценности на Sai и постоянно различна Arisa.

Не обичам болката, така че ще инвестирам всичко в защита 2

Заглавие: BOFURI: Не искам да ме наранява, така че ще изкарам максимално защитата си. 2

Студио: Silver Link

Жанрове: Екшън, приключения, комедия, научна фантастика, фентъзи

Автор: Юмикан

Аниме 2022 ще продължи приключенията на Maple & Co. в необятността на света на играта "New World Online".

Първият сезон излезе на 8 януари 2020 г. Той разказва историята на Хонджо Каеде, която е решила да се присъедини към VRMMO по покана на своя приятел Ширамине Риса. Страхува се от болка, затова решава да развие максимално физиката и защитата си. От една страна тя става напълно негодна за играта - няма магически точки, едва ходи, а безобидният заек е истински убиец в сравнение с нея. От друга страна, по този начин тя откри тайното изграждане на персонажа и получи уникални умения, които обезсилват всички щети, които й нанасят …

Тигър и заек 2

Заглавие: Тигър и зайче 2

Студио: BN Pictures

Жанрове: шунен, меха, научна фантастика, комедия, драма, екшън

Режисьор: Касе Мицуко

Дизайнер на персонажи: Кацура Масакадзу

Премиера: 2022

Официалният Twitter на аниме поредицата "Тигър и заек" обяви, че се работи по втори сезон, чиято премиера е планирана през 2022 година. Сюжетът на продължението ще разкаже какво се е случило след събитията от "Изкачване". Оригиналното аниме, издадено през 2011 г., е за свят, в който живеят супергерои със спонсорски лога в костюмите си.

Режисьор на снимките е Kase Mitsuko (Mobile Suit GANDAM 0083: Memories of Stardust) в Bandai Namco Pictures. Нишида Масафуми отново работи по структурата на поредицата, а дизайните на героите отново се рисуват от Кацура Масакадзу. Хирата Хироаки и Морита Масакадзу ще се върнат към гласовете за бившите си герои, съответно Кабураги Котецу и Барнаби Брукс младши.

Blade Runner: Затъмнение 2022

Заглавие: Blade Runner: Black Out

Студио: CygamesPictures

Жанрове: Приключенски, Трилър, Sci-Fi, Екшън, Дистопия, Киберпънк

Възрастна оценка: R-17 +

Премиера: 2022

Аниме събитията се развиват в близко бъдеще, където светът е обитаван от репликанти, създадени да изпълняват работа от всякаква сложност. Картината е предисторията на филма "Blade Runner 2049".

Мобиус прах

Заглавие: Mobius Dust

Студио: Догакобо

Жанрове: за деца, екшън

Автор: Хаджиме Шинагава

Премиера: 2022

На 29 февруари 2000 г. метеорити Мобиус паднаха на Земята. Тези метеорити донесоха на Земята нова форма на материя, известна като прах на Мобиус. Прахът е проникнал в земната атмосфера, което е довело до чудо. Денят на падането на метеорита, наречен "2.29", ускори икономическото неравенство в Япония. Скоро Кървавият военен алианс, недоволен от това неравенство, започва да извършва терористични актове. В допълнение към всичко това, полицията създаде специален мобилен анти-RC екип, както и съвместно анти-RC училище за първоначално обучение на бъдещи членове на звеното.

Кои анимета, излизащи през 2022 г., очаквате най-много? Каним ви да споделите вашите очаквания и предпочитания в коментарите към тази статия.

Прочетете също:

  • Sonic Movie 2 - 2022 Movie
  • Uncharted: Drake's Luck - 2022 Movie
  • Батман - 2022 филм

Интересни статии...