Ден на семейството, любовта и верността през 2022 г. - кога ще бъде, дата

Семейството е един от основните компоненти на съвременното общество. Това в древни времена, че сега за руснаците семейството, бракът и децата винаги са били на първо място. Това е един вид светиня за всеки човек. Но, както знаете, е трудно да се създаде силен съюз без любов и още по-трудно да се поддържа, защото за това в семейството трябва да цари лоялност и доверие. Само взаимодействието на всичко това служи като гаранция за щастие и здравина на семейните връзки.

Празникът "Ден на семейството, любовта и вярността" през 2022 г. се отбелязва 8 юли, четвъртък… Този ден не е официален празник.

Традиции

По традиция се провеждат много тематични събития. По улиците на много градове се провеждат изложби, благотворителни събития и конкурси за детски рисунки. Най-често този семеен празник се празнува на празнични трапези в семейния кръг.

Забавните паркове се считат за основен център на събитията. Те организират състезания, в които може да участва цялото семейство, в заключение участниците получават подаръци и награди от организаторите.

Не забравяйте да поздравите вашите приятели, роднини и членове на вашето семейство на 8 юли с този нежен семеен празник. Опитайте се да им подарите незабравими мигове на щастие и радост в този ден.

На 8 юли, денят на паметта на светиите, Руската православна църква традиционно провежда шествия и целодневни бдения в чест на Петър и Феврония от Муром. Светският празник, наречен Ден на семейството, любовта и верността, се проведе за първи път през юли 2008 г. Цветът на лайка е избран за символа на този празник, а основните му празненства традиционно се провеждат в Муром.

История

Смята се, че историческите прототипи на светците са княз Давид Юриевич и съпругата му Ефросиния, управлявали княжество Муром през 1205-1228 г. По-специално руските историци Василий Ключевски и Евгений Голубински пишат за това в своите трудове. Денят на тяхната памет се чества на 8 юли (25 юни, стар стил), денят на пренасянето на мощите - в неделята преди 19 (6). Енориашите на Руската православна църква (РПЦ) вярват, че с молитвите си благославят встъпващите в брак.

Вероятно неслучайно тази дата е одобрена през 2008 г., защото именно той е провъзгласен за „Година на семейството“. Празникът е посветен на светите Петър и Феврония.

Инициаторите за въвеждането на това тържество бяха жителите на град Муром. Там преди няколко века е живяло семейството на свети Петър и Феврония, покровители на християнския брак, останките им са погребани в един от манастирите на Муром. Двойката прекара последните си години от живота си в молитва. Тяхната връзка беше толкова силна, че един ден те починаха.

Хора от цялата ни страна пътуват, за да се поклонят на семейна двойка и да ги помолят за семейно благополучие.

Всички знаят, че семейството е доста важна социална единица, то е защитено от закона. Един от членовете на Конституцията на Руската федерация гласи:

  1. Семейството, майчинството и детството са под закрила на държавата.
  2. Възпитанието и грижите за децата са еднакво на плещите и на двамата родители.
  3. Дееспособните възрастни деца трябва да се грижат за своите родители с увреждания.

Новоизработеният празник получи възпоменателен медал "За любов и вярност", който се връчва на 8 юли, а най-деликатният символ е лайка, това цвете се смята за знак на любов в Русия от незапомнени времена.

Прочетете също:

  • Държавни празници през 2022 г.
  • 2022 вдовица или вдовец
  • Производствен календар през 2022г

Интересни статии...