Направи си сам плакати за Нова година 2022 - нова година, шаблон

Традиционно преди зимните празници в различни институции се окачват новогодишни плакати с поздравления. Оригинални пожелания, цветни снимки и снимки, интересна и полезна информация - всичко това съдържа плакат „направи си сам“ за Новата 2022 година. Шаблони, които ще направят процеса ви на създаване на плакати възможно най-лесен, можете да изтеглите безплатно в нашата селекция.

Какво трябва да знаете, преди да създадете плакат

Има много опции за плакат, така че трябва незабавно да вземете решение по темата. Това могат да бъдат обикновени цветно оформени поздравления, развлекателни блокове или секции с важна информация.

Ако вестникът е предназначен за детска аудитория, препоръчително е да поставите популярни новогодишни герои - Дядо Коледа, Снежанка, Дядо Коледа, Снежен човек. За да не губите много време, можете да използвате специални шаблони.

Също така трябва да вземете предвид, че символът на настъпващата година според източния календар е черен тигър, така че изображението му също може да бъде добавено към плаката. Vytynanka ще изглежда страхотно, шаблоните на които могат да бъдат избрани по-долу.

Ако планирате да направите няколко блока с информация, стихове, поздравления, трябва да ги поставите така, че да няма празни пространства. За да направите това, по-добре е веднага да разделите хартията за рисуване на необходимия брой блокове с помощта на молив и владетел. Но ако все още има празни пространства, препоръчително е да ги запълните с различни декорации: снежинки, искри, панделки, снежинки, коледни декорации, клони.

Какво ви е необходимо, за да проектирате стенен вестник

Стенният вестник ще привлече повече внимание, ако е ярък и цветен. За декорация можете да изберете всякакви материали, до това, което ви е под ръка: плат, памучна вата, цветна хартия, фолио, козина и др. Класическата основа е форматът Whatman A1.

Стенен вестник за ученици или деца от детска градина съдържа комични поздравления за Нова година, изображения на приказни герои, рисунки, фотоколажи.

Оцветяване на вестници - това е готово оформление, което може да бъде украсено с цялото семейство. Трябва да изтеглите специални шаблони и да ги отпечатате в специализиран салон. Услугите за отпечатване върху ватман хартия и по-големи формати вече не са трик.

Приложение подходящ за хора, които не могат или не искат да рисуват. Тя може да бъде направена от цветна хартия, изрезки от списания, пощенски картички, фотографии, остатъци от плат, панделки и дори оптични дискове.

Техника 3D включва обемна конструкция. Това могат да бъдат различни видове ръкоделие: скрапбукинг, квилинг, оригами. Можете също да използвате малки декорации за коледни елхи, камъчета, клони, копчета и други материали.

Стандартният набор от инструменти и материали включва: ножици, лепило, владетел, цветни моливи, флумастери, бои.

Ярките заглавия са ключът към успеха на новогодишния плакат

За да изглежда стенен вестник цветен и завладяващ, трябва да украсите заглавията. Те могат да бъдат нарисувани на ръка или триизмерни. За да направите това, имате нужда от PVA лепило и гофрирана хартия:

  • Начертайте контурите на заглавието.
  • Нарежете на ленти и усукайте гофрираната хартия на отделни шнурове.
  • Нанесете лепило върху буквите и напълнете централната част с бичури. Отгоре също внимателно намазваме рулата с лепило.

Също така, обемният надпис може да бъде направен от памучна вата. Боядисвайте буквите с акварели, покрийте с PVA лепило и поръсете с искри.

Шаблони за стенни вестници в годината на тигъра

Символът на 2022 г. ще бъде черен воден тигър, така че може да бъде изобразен на стенен вестник под формата на рисунка или готов шаблон. Можете също да използвате оцветяване или vytynanka. Предлагаме да изберете желаното изображение от нашата селекция:

Шаблон за оцветяване

Мнозина търсят готови новогодишни шаблони, които могат да бъдат украсени с бои, моливи, флумастери. Те са подходящи за печат върху Whatman A1 в магазини за фотокопиране.

Оригинални идеи със снимки

Предлагаме да разгледате няколко снимки, показващи различни видове новогодишни плакати. Може би ще ви харесат идеи за създаване на ваш собствен уникален шедьовър.

Методи за изработване на новогодишен плакат

Стенният вестник е информационен плакат, който съдържа важна и актуална информация за предстоящи събития. Когато създавате новогодишен стенен вестник, трябва да се придържате към тези правила. В стенния вестник за Нова година можете да пишете красиви поздравления, пожелания, да описвате най-ярките събития от изходящата година. Информацията трябва да бъде украсена с новогодишни принадлежности.

Основната тема на информационния плакат е Нова година на Тигъра 2022. Следователно върху него трябва да се поставят новогодишни герои (Дядо Коледа, Снежанка, анимационни герои и др.) И най-важното, основният символ на 2022 г. - Тигър.

При избора на стил можете да използвате всякакви техники, които се изпълняват на хартия - апликации, скрапбукинг, квилинг и други. Можете също така да направите вестник за стена въз основа на готов шаблон - просто отпечатайте и го боядисайте с бои. След това можете да допълвате плаката с тематични текстове.

Когато избирате тема за стенни вестници, е необходимо да продължите от мястото, където ще виси - у дома, в училище, в детската градина, на работа или в държавна институция.

Ще бъде интересно да поставите снимки на семейството на домашния плакат по време на най-значимите събития - рожден ден, семейна ваканция, празници и т.н.

Към плаката, който ще виси в детската градина, трябва да се добавят още герои от популярни карикатури. Децата ще бъдат много заинтересовани.

Училищен плакат може да бъде проектиран в стила на информационен щанд, описващ предстоящи празнични събития.

Има огромен брой начини да се направи новогодишен стенен вестник. Ето няколко основни и красиви.

Красиви поздравителни надписи върху плаката

Всички новогодишни плакати трябва да имат красиви надписи. Те могат да бъдат нарисувани, залепени и обемни.

Ще ви трябват толкова цветна хартия, ножици и лепило, за да създадете поставените букви. Предварително нарисувайте контурите на буквите според шаблони, изрежете и залепете надписа върху стенния вестник.

Начертаните букви изглеждат добре, но трябва да можете да ги нарисувате. Човек, който няма артистичен талант, няма да може да го направи красиво.

Препоръчваме ви да гледате видеоклип за някои трикове за рисуване и калиграфия:

Интересни статии...