Какви избори ще бъдат през 2022 г. в Русия - кмет, управител, общински

„Ще има ли избори през 2022 г. в Русия?“ Въпросът е от интерес за политически активната общественост. Отговорът е да (изключения - ще настъпи глобална криза, няма да се случи нова пандемия и т.н.) Предполагаемите събития ще се превърнат в наистина интересна гледка за обществеността.


Минималният брой партии, вълненията в страната, глобалната криза и пандемия, новите технологии, както и въвеждането на нови закони, а настоящият президент Владимир Владимирович Путин може да бъде преизбиран 2 пъти.

Нека разберем тънкостите на предстоящите избори в Русия през 2022 г .: кой ще участва, календарът на изборите през 2022 г., как гласуването ще се отрази на бъдещето и защо избирателната активност е много важна.

Изборни иновации през 2022 г.


Сега кандидатите и партиите си задават въпроса: "Какви избори ще бъдат през 2022 г. в Русия?" В момента има изключително голям брой закони, които позволяват да се попречи на дадено лице да участва:

 1. Закон за чуждестранните агенти… По закон всяко обществено сдружение, което не е регистрирано като юридическо лице. човек, както и всяко лице. едно лице може да бъде обявено за чуждестранен агент. Какво лошо има в това? Страна, призната от чуждестранен агент, няма право да участва. Кандидат за президент, обявен от чуждестранен агент, не се допуска да присъства. Мисля, че конфликтът между закона и честното гласуване е разбираем.
 2. Закон за образованието… Според закона всяко лице, което споделя образователна информация извън обхвата на образователните дейности, може да бъде осъдено и глобено. Разбира се, законът може да се отърве от измамници (залагащи, информационни бизнесмени, свидетели на псевдонаука и др.), Но от въвеждането му не е осъден нито един човек. Това се дължи на факта, че законът е възможно най-неясен и е направен с една единствена цел - в краен случай да се наложи наказателно досие на кандидата.

Има списък на конкретни, не абстрактни и възможни иновации:

 • ЦИК иска да постигне намаляване на подписите, необходими за влизане в общинските власти, на 5%;
 • Електронното гласуване ще трябва да се разпростира върху цялата страна, а не до избрани региони;
 • гласуването продължава 2-3 дни, тъй като много граждани намират този формат за удобен.

Нова цифрова платформа


До 2022 г. ЦИК планира да създаде нова платформа за цифрово гласуване, която да замени неуспешната платформа за избори. Целта на създаването на тази платформа не е ясна и критериите са неясни.

Вече има сериозни въпроси относно платформата:

 1. Защо е невъзможно да се попълни вече работещ сайт?;
 2. Какви технологии се използват, ако нищо не се е променило от създаването на предишната платформа?
 3. Смисъл от платформата, ако производителността не може да бъде тествана?
 4. Ще бъде ли начин за фалшиви резултати?

Следователно, докато се представи поне частично работеща платформа, е необходимо да се съсредоточи върху съществуващата платформа и избирателните секции.

Общински избори в Москва през 2022 г.


Повечето новини започват с думите „опозицията се готви за война“. И е трудно да не се съглася с това. Текущите събития показват, че някои от хората в страната искат промяна в управляващия режим. А центърът на този режим е Москва. Затова основната борба ще бъде съсредоточена там.

Едно от основните предимства на опозицията е, че гласуването може да се извършва изцяло онлайн. През 2018 г. опозицията вече използва онлайн гласуването като честен и неподкупен вариант за гласуване. Всъщност фалшифицирането на такива резултати е в пъти по-трудно от простото хвърляне на няколко бюлетини в кутия.

Но тази опция ще бъде трудна за изпълнение по няколко причини:

 • сайтът ще бъде създаден от ЦИК с подкрепата на руските власти;
 • не всички хора вярват, че опозицията се бори за нещо добро;
 • опозицията преживява трудни времена;
 • официално приетите опозиционни партии не печелят дори 10 процента от гласовете;
 • онлайн гласуването е само идея, то не е приложено;
 • Москва напоследък наистина се развива и хората забелязват положителни аспекти.

Също така е важно да се разбере, че Москва не е Московска област. Те играят по различни правила и ако опозицията има шанс да завземе някои от местата в органите на местното самоуправление и общините, то в Москва почти няма шансове.

Кога са следващите избори в Дума?


В момента това е неизвестно. Медиите, базирани на Уикипедия и налична информация, твърдят, че основната сцена ще се състои на 19 септември 2021 година. Но в сферата на руското законодателство няма ясен отговор на този въпрос.

Вече 3 законопроекта за отлагане са внесени в Държавната дума. Освен това обществото има много въпроси към регистрираните участници, един от които е „кого избираме на изборите през 2022 г. в Русия през септември?“.

Общо в бюлетините трябва да има 17 точки, но историята ни казва, че само 3 мача ще отидат в Думата:

 1. „Обединена Русия“.
 2. "Комунистическа партия".
 3. "Либерално-демократическа партия".

Игри, които могат да влязат в мисъл, преодолявайки бариерата от 5%:

 • "Справедлива Русия"
 • "Комунисти на Русия"
 • "Партия на пенсионерите".

Обществото е изключително негативно по отношение на такива резултати.

Защо всички са длъжни да гласуват?


Общоприето е в руското общество, че резултатите от гласуването не решават нищо, че бюлетините са фалшифицирани, че нищо няма да се промени. Но основната причина за неизменността е глухата публика и минималните познания за политиката. Невъзможно е да се фалшифицират гласове с висока избирателна активност.

През 2020 г. около 40 процента от гражданите дойдоха на референдума. При такива условия останалите 60 процента спокойно привличат както настоящите власти, така и опозицията.

Междувременно партиите и кандидатите не влизат в Думата, защото печелят няколко процента от гласовете. Това е руската реалност и критично предположение на законодателството. Пълното присъствие ще помогне да се избегне подобна ситуация.

Интересни статии...